reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Teraz jade do dziadkow i chce wypoczac, takie mam plany ale roznie z dzieciakami bywa :-)
Darek zostaje wiec moze on podejdzie do tej kobitki i sie wypyta na spokojnie co i jak.
Dobra spadam, zaraz Majcik wstanie i smigamy na dwor bo woda na trawie sie grzeje w dwoch basenach, kurcze jaka dzieciaki maja radoche :-):-):-)

reklama
dziewczyny - czy wasze dzieciaczki mialy moze problemy z zatwardzeniem ? bo moja kamilka strasznie sie meczy ... co moge jej podac ???

dzieki za rady :) ale nie wiem czy mala wypije taka kwasote ... :)
ale przeczytalam gdzies na internecie ze dobra jest woda z miodem na czczo przygotowana poprzedniego dnia ... no i oczywiscie suszone owoce i jogurty ... mala je jogurty codziennie od dawna ... moze jej kupie deserek z suszonych sliwek ? przez jakis czas miala tez awersje do jablek ... moze znowu sie przekona ... musze tez pomyslec o zmianie diety ... wprawdzie nie je zle zle zawsze mozna cos udoskonalic .. zamiast chleba zwyklego - razowy ... zamiast makaronu czy ryzu - kasza (mala uwielbia gryczana z sosem) ....
no i przede wszystkim wiecej picia bo wydaje mi sie ze mala pije za malo ...

nie chce przechodzic drugi raz tego co dzisiaj w nocy jak mala sie az prezyla bo nie mogla sie zalatwic ... cale szczescie sie udalo i mogla dalej spokojnie spac ...

Podobno szklanka wody przed snem i po przebudzeniu dobrze robi.
Ja jak Vika byla mala podawalam jej herbatke ulatwiajaca trawienie Hippa.
No i masz racje ze trzeba wiecej pic w ciagu dnia

Idzia no my walczylismy z zatwardzeniami przy podawaniu zelaza. Ja osobiscie polecam nektar sliwkowy z Hippa albo deserek sliwkowy tez z hippa. Co do wody z miodem to wiem ze moja kolezanka miala problem z wyproznianiem po porodzie i gin wlasnie polecil jej pic na czczo wode z miodem.

to zależy od organizmu. Na mnie woda z miodem w ogóle nie działa
Ale taki kompot z suszonych śliwek juz tak. I nawet całkiem niezłe
A może te activie i inne takie jogurty? Nie wiem, nie testowałam.
U nas kwaśne zupy sa często, bo my uwielbiamy, więc wypicie wody z kapusty to żaden problem.

u nas kwasne zupy to tylko ja :)
mala je danio codziennie lub 2 danonki - ale moze kupie jej ta activie ? na mnie wprawdzie nie dzialala ale moze na nia ?
wybieram sie dzisiaj na zakupy spozywcze to popatrze co tam mam do wybory ... wiem ze jest deserk sliwkowy gerbera ale poszukam tez hippa i zobacze ... mam nadzieje ze uda nam sie bez zrodkow chemicznych ...

reklama
Activia u nas nie dzialala, ale jesli Kamilka lubi jogurty to chyba z bakomy jest jogurt ze sliwkami i ziarnami zboz bardzo smaczne. Moze jej zasmakuje.
A z ta woda na czczo to Maks jak byl maly to mial zatwrdzenia po sztucznym mleku i babcia mu dawala wody.
Moze narazie odstawcie te danio i danonki i moze kup jej jakis kefirek albo maslanke do picia, teraz sa rozne smaki. U mnie dzieciaki zawsze po nich robia kupke. :-)

Do góry