reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

A ja mam pytanie głównie do Irlandii, ale może któraś z Was też daje swojemu maluchowi.
Czy Dicoflor 30, to dobry probiotyk?
Ostatnio dużo dobrego o nim słyszałam od znajomych, no ale pogoda też sprzyja zdrowiu.
Czy może znasz lepszy? Chodzi mi o działanie uodparniające i później raczej o szybsze wyzdrowienie. Nie o działanie antyalergiczne.

reklama
Dicoflor to dobry probiotyk, podobnie jak inne tego typu. Ja podaje Acidolac i bardzo sobie chwalę, Olo ma regularne wypróżnienia, od szpiala (tfu, tfu) nie chorwał. Nie ma dotychczas żadnych objawów powracającej skazy. Nie wiem na ile to kwestia probiotyku, ale myślę, ze regularne - w miarę podawanie takich preparatów ma jakiś wpływ na zdrowie dzieci.
Joasiu możesz kupowac Dicoflor, acidolac, Lactoral, lacidofil własciwie Twój wybor. Dicoflor30 jest specjalnie dla dzieciaków specjalnie wyselekcjonowany szczep bakteryjny, ponoć najlepszy - prznajmniej tak twierdzi producent.
Jeśli dotychczas nie podawalas żadnego to tym bardziej namawiam.

To mozna tak codziennie podawac? Moze ja sie skusze :-) Chociaz u nas jak narazie nic powaznego nie bylo tylko w marcu Maks ospował, teraz ma jakas chrype ale lata poci sie je lody pije itd.... wiec sie nie dziwie. Obydwoje jada tylko na wit c.
Maja jeszcze dodatkowo dostaje kwas foliowy i to zelazo. Moze bym jej podawala i lepiej by szloz tym wyproznianiem. Irlandia dochwal cos :-)

My po badaniu EEG i wizycie u neurologa.
No i na badaniu wyszlo ze Maks wczasie snu ma napady jednej polkoli (jakos tak mi napisali). Na wizycie pani neurolog mi tlumaczyla ze to znaczy ze w warunkach ekstremalnych moze dojsc u niego do drgawek :-:)-:)-:)-(Ale jeseli on nigdy nie mdlal, nie mial drgawek to nie bedzie mu wprowadzala zadnych lekow. Mamy go obserwowac i pod koniec wrzesnia zglosic sie znoe do kontroli. Normlanie sie przerazilam. Jeszcze jak badala mu serduszko za pierwszym bezdechu cos nie wyraznie tam slyszala ale pozniej juz bylo wszystko dobrze. Ochhh najgorsza taka niewiadoma. :-:)-(
A odkad nie chodzi do przedszkola to nie ma strasznych snow, coraz mniej zgrzyta zebami. Zagrzytanie powtarza sie po jakims duzym wysilku czy przezuciu. Zobaczymy co bedzie dalej.
Musze zainwestowac w ochraniacz na zeby, taki dla sportowcow, gdzie to mozna kupic ;-);-);-)

Oj to rzeczywiscie Maks niezle wszystko przezywa.I co dalej tylko obserwacja??I w sumie czy to jakas choroba czy co?No bo rozumiem,ze te napady jednej polkuli to tylko we snie i jak wstanie to juz oki?

woloszki - a te sny są też wynikiem tych napadów półkuli?
a warunki ekstremalne, to wkurzenie się, wystraszenie, czy jednak mocniej - jakiś szok, albo tragiczne przeżycia? Mam nadzieję, że będzie umiał nad tym jakoś panować.

Te warunki ekstremalne to te mocniejsze. A obserwacja ma polegac na tym ze jak sie cos pogorszy ze snem zachowaniem itp to mamy sie do niej zglosic. W sumie to wiecej juz sie nie dowiedzialam , bo jak uslyuszalam o tych napadach to juz mialam dosyc, dopiero wszystko przemyslalm wieczorem ze mogla sie wiecej cos dowiedziec :dry:Nadal ma nie ogladac jakis wstretnych bajek, on nadal oglada tylko mini mini :sorry2::sorry2::sorry2:NIe kreca go jakies spidermany, power rangers itp..... No ale jak widzi jakis straszny film to odrazu by chial ogladac i wyobrazcie ze sie nie boi, bo chyba jeszcze do konca nie rozumie ich. Reklamy w tv tez ma ograniczyc. Dobrze ze sa wakacje to tv prawie wcale nie oglada to nie ma problemu.
Ale np dzisiaj w nocy znow cos przezywal, snilo mu sie, a tv nie ogladal. Obudzil sie z placzem i wolal ze nic nie widzi. Boziu ja to sie z nim mam. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Szkoda mi go bo widac ze pozniej jest nie wyspany.

reklama
No to macie trudny orzech do zgryzienia.Tak przezywa bidulek.A z tymi bajkami to dla mnie ok nie lubie tych glupkowatych bajek przesyconych agresja,bijatykami i tym wszystkim.Przypomnijcie sobie jaki my mialysmy bajki,wtedy to sie zylo:-)
A z tymi rozmysleniami po to chyba norma,dochodzi glos rozumu a szok mija.A nie mozesz zadzwonic i sie wypytac?

Do góry