reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

przy drzewach byla, ale to troche duze jak na ugryzienie i nie jest nabrzmiale.
Nie wiem jeszcze czy sie powieksza bo zauwazylam to dzis rano.
Naczyniak to troche w dziwnym miejscu, bo to za uchem
na alergie tez chyba troche dziwne miejsce? policzki, raczki, cialko to tak, ale za uchem taka wielka plama??
no nic, poobserwuje i zobacze pozniej :-(

reklama
Ja tez bym obstawiala jakies ugryzienie, niekoniecznie musi byc wybrzuszenie.

Ja zaliczylam dzis alergologa i laryngologa. Jedno uszko mamy czysciutkie, drugie ma troche woskowiny. Majcik tak jak zawsze chetnie dawala je czyscic, to tym razem powiedziala "nie". Lekarka powiedziala ze blone widac wiec nie bedzie ja na sile brac, mamy przed pojsciem na basen przez dwa dni zakraplac parafina i powinno wyplynac, biorac pod uwage ze ona skacze pod wode :tak::tak::tak::tak::tak:
A alergi Maja nie ma, lekarka swteirdzila ze nie ma zadnych objawow, nos, gardlo itp czyste, krostki to zrogowacenie naskorka ze jest w takim wieku ze moze miec cos takiego.
Powiedziala ze mamy ja porzadnie nawilzac kremami, dala namiar na jeden krem. MOze ktroas z was miala z tym kremem doczynienia. Irlandia moze Ty sieorientujesz? Krem firmy Emolium.

ja uzuwam emolium; tych kremow jest kilka rodzajow i musisz wiedziec jaki masz kupic
ja uzywam "emulsja specjalna" - to taka duza tuba (kolo 35 zl) jest tez zwykly krem w malej tubce ... cala seria o ile sie nie myle jest oparta na moczniku; sa to kremy typu "olej w wodzie" i "woda w oleju"; ja uzywam tego na swoje nogi ktore od dosyc dluzszego czasu mam wysypane i swedzace - mi pomaga juz jest lepiej ... oczywiscie lekarze nie wiedzieli co u mnie jest ...
Emolium :: Skóra atopowa

sa to kremy typu "olej w wodzie" i "woda w oleju"
czyli odpowiednio natłuszczający i nawilżający.
Na tym po prostu polega robienie kremów.
Z podczytywania innych forów wynika mi, że emoluim jest często używane i polecane.

Wielkie dzieki. Ja mam zaznaczone ktory rodzaj mam kupic, a ta wlasnie co Ty uzywasz Idziu mam kupic jak pogorszy sie jej stan skory. Ok dzisiaj mykam po zelazo dla niej to przy okazji kupie ten kremik. :-)

no patrzcie jaka znawczyni sie znalazla :) widze joaska ze masz mnostwo ukrytych talentow :).
no ba :)
Sama kiedyś robiłam :)
I od tamtej pory nie trawię zapachu masła kakaowego. Przegięlismy ;p
I dlatego tez nie wierzę w super kremy w mega cenie i kupuję najtańsze. Ewentualnie zapachem sie kieruję :)

Zgadzam sie z toba bo nie zawsze drogie znaczy dobre. Dlatego sie was pytalam czy znacie ten krem, juz nawet myslalm ze poszukam kremu co ma takie same skladniki jak ten co nam powiedziala. No jeszcze powiedziala ze kremy z Ziajki sa dobre. Mialam na zime dla dzieci i tez mi sie sprawdzil. :-)

Aska ma wiele ukrytych talentow, np potrafi rzucac nozami, a masz jakies doswiadczenia z ogniem? :laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
na ba :)
kocham ogień :)
siostrę prawie spaliłam, jak jej ognisko pod łóżeczkiem zrobiłam, bo zimno było, a ja ją chciałam ogrzać :)

Do góry