reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

idziu już przełożyłam wizyta na najbliższy pasujący dzie czyli piątek bo siostra ma wolne i z nami pojedzie.
A dziś Dominika ma już smarki po kolana.
Na szczęście mam tu u siostry wszystkie leki co podawałam Domini w domciu i jej podaje.

reklama
Wszystkim dzieciaczkom życzymy dużo zdrówka!!! Zwłaszcza przyda się ono teraz jak pogoda taka zdradliwa.
Przepraszam, ale nie nadrobię tego wątku :baffled:.

A ja martwię się o Karolinkę, od wczoraj ma biegunkę, mało je, ma taki malutki katarek. Może to od ząbków, jak byłam w zeszłym tygodniu u pediatry (tak tylko kontrolnie) to stwierdziła, że wychodzą jej piątki, więc może to od tego. Od grudnia pampersa ma tylko na noc i nie było w nim ani razu kupki, a dziś była duża i taka strasznie brzydko pachnąca. Mam nadzieje, ze nic jej się z tego nie rozwinie i jej przejdzie. Mąż będzie z nią dziś popołudniu to trochę ją podkarmi, bo jemu zawsze ładnie je, a mnie nie chce

Woloszki - dobrze, że już troszkę lepiej u Was - oby tak dalej:tak:

Iza - zdrówka dla Karolinki:tak:

A ja dziś po tym, jak alergolog zasiał we mnie wątpliwości, co do alergii Ingucha, postanowiłam sprawdzić, jak to jest z tymi przetworami mlecznymi:baffled: Dałam jej serek Bakusia - rzuciła się na niego jakby przez tydzień głodowała - zjadła cały:szok: No i zobaczymy, co z tego wyniknie:baffled:

iza zdrówka dla Karolinki

dało mi się dziś jechać z Dominiką do lekarza szwagier mnie zawiózł.
Dominika osłuchowo jest czysta nie ma nic na płucach/oskrzelach.
Dostała kropelki do oczu i noska i syropek prawoślazowy.
We wtorek do kontroli idziemy.

No Asiun tez jestem ciekawa:tak:
Rybciu dobrze ze udalo Wam sie wybrac do lekarza, i dobrze nic tam nie zalega na oskrzelach.
I duzo zdrówka dla Karoinki.

No więc na razie nic się nie dzieje - zmiany na rączkach niezaostrzone, brzuszek nie boli:baffled: Może ona faktycznie nie ma już alergii na mleko:confused:
No nic, poobserwuję ją jeszcze przez jakieś dwa dni.

Idzia to byly wyniki moczu, morfologie bede robic po swietach. I zobaczymy czy miesieczne przyjmownaie zelaza cos podalo, czy jak w przypadku tego dziecka jeszcze bardziej sie poglebila anemia.
A u nas niby poprawa ale nie do konca. Znaczy sie juz malo co kaszle z nosa mniej leci. Wczoraj i dzis na sniadanko zjedzona cala kaszka. Ale na obiad nie zjadla zupy tylko jadla sama wode jak dostal sie jej ziemniak czy cos innnego to plula.
Jutro do kontroli.

A u nas niby poprawa ale nie do konca. Znaczy sie juz malo co kaszle z nosa mniej leci. Wczoraj i dzis na sniadanko zjedzona cala kaszka. Ale na obiad nie zjadla zupy tylko jadla sama wode jak dostal sie jej ziemniak czy cos innnego to plula.
Jutro do kontroli.

Woloszki - daj jej trochę czasu:tak: W sumie, z tego, co pisałaś, bardzo kiepsko się czuła, więc powolutku wraca do normy. Jutro na pewno się okaże, że już coraz lepiej. A ziemniaków w zupie nie cierpię;-)

reklama
Woloszki dobre wieści:tak:
Asiun super, mam nadzieje ze zadna wysypka sie nie pojawi. Ja myslałam ze Antek wyrósł ze skazy nabiałowej ale ostatnio dał mu Rafał mleka popic i pojawiła sie wysypka:-( trzeba wiec jeszcze czekac.

Do góry