reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Zdrowka,zdrowka dla wszystkich maluszkow!!!!!!!!!!!!!!!!
Margarett o przepraszam bardzo ;-) Franek zdrow jak rybka tfu,tfu...od urodzenia mial ze dwa razy lekki katarek i raz biegunke ale to spowodowane bylo zabkowaniem.
My za Hib placilismy bo wzielismy HIBERIX

reklama
My wlasnie mielismy miec ostatnie przypominajace na poczatku pazdziernika ale najpierw nas nie bylo pozniej Maja dostala kataru i kaszlu wiec teraz jak sie wyleczy z tej infekcji to mam isc ja zaszczepic
Irlandia powiedz mi jeszcze czy po Eurespalu jest jakas przerwa ze nie mozna od razu szczepic tak jak bywa po antybiotyku czy to nie ma zadnego znaczenia?

Eurespal to nie antybiotyk, więc nie. Ale jak byla choroba to po niej musi być - chyba, ze właśnie mija ta przewa. :-D

Ja się dowiadywałam o szczepienie na pneumo po trzecim roku zycia i okazuje się, że prevenarem nie mogę już wtedy zaszczepić, bo nie będzie odpowiedzi immunologicznej. Dla starszych dzieci jest szczepionka "Pneumo" która kosztuje ok 60zł. Piszę to na wypadek gdzyby któraś mama decydowała się na późniejsze szczepienie. W sumie nie wiem czy ktoś jeszcze nie szczepił na pneumo w niemowlęctwie...:sorry:

Irlandia, ja nie szczepiłam. Powiem szczerze, że opinie są tak podzielone, że do tej pory się nie zdecydowałam.
Na meningokoki zaszczepiłam na wiosnę bo spanikowałam, jak w jakimś przedszkolu na Żoliborzu chłopczyk zachorował.

A tak przy okazji - nie wiesz, co z tym Nutramigenem w końcu?? Miała być jakaś decyzja ale nic nie mogłam znaleźć:no:

NO ja tez nie szczepilam na pneumo. NIe wiem czy zle czy dobrze zrobilam. CO lekarz to inna opinia. Nawet nasz laryngolog alergolog nam powiedziala zeby moich nie szczepic. ZObaczymy co powie na nastepnej wizycie jak zobaczy Maksika migdaly.

Irlandia ta szczepionka to by sie nadawala dla Maksika. A co jakbym chciala zaszcepic teraz dopiero Maje? Jaka dla niej musialaby byc?

Ja też jeszcze Dominiki nie szczepiłam na Pneumo.I jak na razie jej nie będę szczepić.
Teraz muszę iść z Domini na ostatnie szczepienie na błonica,tężec i krztusiec
Irlandia mam do Ciebie pytanie.Ile czasu trzeba odczekać aby iść na szczepienie po antybiotyku.Mieliśmy Sumamed.

reklama
ja tez jeszcze nie szczepilam ostatniej dawki hib - musze sie wybrac - recepte juz mam;
na pneumo tez nie szczepilam ...

a po antybiotyku o ile wiem powinno sie odczekac 3 tygodnie - ale ja przewrazliwiona jestem i czekam 3 tyg po kazdej infekcji ...

Do góry