reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

Dziewczyny poradzcie... moja Misia ma od jakiegos czasu tak jakby opażoną szyjkę. Tak na zgięciu ma czerwone. Czesto zbiera się jej tam brud, bo jak się uleje czy sie spoci. Ja staram się dbać o to i myć regularie ale cały czas jest czerwone. Jak to pielęgnować ? złgodzić zaczerwienienie ?

My tez mamy w tych fałdkach na szyjce czerwone. Smarowałam troszkę kremem Bambino z tlenkiem cynku i pomaga. Myślę więc,że tak jak agusia pisze, Sudocrem również może zdziałać oś w tej kwesti.

reklama
Nasza Martyna też ma tak jakby odparzone na całej długości zgięcia i też nie wiemy jak to pielęgnować, tak się właśnie zastanawiałam czy tylko ona to ma, czy to jest normalne, bo po mamie będzie miała chyba krótką szyję i może dlatego jej się w tych fałdkach odparza.

Dziewczyny a zdaża się waszym dzieciaczkom tak głośno łapać powietrze?? Mój Franek tak czasmi robi (jakby pieje) i się denerwuje przy tym, ale trwa to sekunde i wszystko wraca do normy...nie wiem czy iść z tym do lekarza wcześniej, bo wizytę mam za 2-3 tyg., a już ostatnio lekarka sie śmiała żebym nie szukała chorób synkowi i żebym tak nie chodziła na chore dziecko, bo w końcu coś złapie, oczywiście powiedziała to w żartach

no właśnie jakoś trudno mi opisać te dzwięki, nie wiem czy to nie jest połączone z tym że dzieci teraz mają więcej śliny i nieraz im ciężko przełknąć...ahh sama nie wiem

Dziewczyny, ten nadamanganian potasu, który dodajecie do kapieli to jest cos takiego
• nadmanganian potasu? • Apteka internetowa doz.pl

U malego pojawial sie taka kaszka na buzce i chcialam tego specyfiku wyprobowac podczas kapieli

Aha, jeszcze jedno pytanko, co macie w apteczkach przeciwbólowego i przeciwgorączkowego dla swoich smyków. Ja na razie tylko czopki, bo te syropki od 3 miesiąca zycia sa dopiero, wiec sie zastanawiam czy jest cos jeszcze , co warto zakupic i miec pod reka, a bedzie mozna juz teraz stosowac.

reklama
Mi położna odradziła stosowania kalii na buzi, mówiła że za bardzo wysuszę i będzie skorupa, poleciła natomiast krochmal.
Ja mam czopki i nurofen. Podobno wszystkie są od 3 msc. Ale nie mam wiedzy więc może się mylę.

Do góry