reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

Ja np podziwiam misiako za zimna krew ;-) bo spanie na brzuszku jest dobre, tylko że jak my mamusie się naczytamy o śmierci łóżeczkowej itd to potem wiadomo wchodzi na psychę...dlatego u nas odpada, musiałabym cały czas siedzieć przy łóżeczku. Mi spanie dzieciaczków na brzuszku zawsze kojarzy się USA, tam jest to takie normalne...Wojtuś lubi natomiast zasypiać w pozycji do odbicia albo gdy leży na mnie...wtedy ja np. coś oglądam a on sobie ucina drzemkę na mamusi ;-)

reklama
Mój na brzuszku lezy sporadycznie bo nie za bardzo lubi tej pozycji i szybko wpada w złość jak lezy na brzuszku.Rz mu się zdarzyło zasnąć w tej pozycji ale bardzo krótko spał

Wrześniowa mój smyk tez lubi pozycję do odbicia na moim ramieniu to chyba dla niego najlepsza pozycja jak go trzymam.A za to nie lubi jak go noszę w pozycji lezącej takiej do karmienia,denerwuje się i nawet nie wiem czemu?

Uff uspokoilyscie mnie moj maly tez nie lubi pozycji na brzuchu, staranm sie go klasc i jak sie zlosci przewracac na plecy pokazujac mu jak sie to robi, martwilam sie troche ze nie lubi tej pozycji, ale pocieszylyscie mnie ze nie tyylko on tak ma.
Za to uwielbia pozycje do odbicia, tzryma wtedy sztywno glowke i sie rozglada

Mój Kamilek lubi leżeć na brzuszku i czasami tak też zasypia i śpi dopóki się sam nie odbudzi, ale tylko w dzień kiedy jestem przy nim pozwalam mu na to. Nie znosi natomiast pozycji do karmienia tak jak Bartuś Magdy

Sylwia - Kamilki jednak kochają pozycję na brzuszku. Mój łobuziak bardzo ją lubi. Kiedy już popracuje nad podnoszeniem główki to się kładzie i zasypia. W takiej tez pozycji najszybciej się uspokaja... Boję się jednak pozwalać mu spać na brzusiu. Kurcze mam jakieś schizy...:crazy:

Mambusia pozwalaj mu na to tylko kiedy masz go na oku :-) Ja bardzo często kładę synka na brzuszku za namową położnej która twierdzi że dzięki niej przepuklina może się zmniejszyć. Jutro wizyta kontrolna po 5 dniowym plasterkowaniu, mam nadzieję że wszystko już ok. Widzę że sporo łączy Kamilki :-D

Magda może Bartuś się denerwuje, bo mało widzi jak jest w takiej pozycji

U nas FRanek na brzuchu uwielbia lezeć, ale jakos chyba ta pozycję bardziej kojarzy z zabawą, bo nigdy tak nie zasypia...za to wierci się, kręci główką w lewo i prawo i się ślini, raz nawet ulało mu się herbatką i wysmarował sobie w tym całą buzię tak mu się podobało...ehh łobuziak
w pozycji do odbicia tez lubi, zawsze wtedy podchodzę do lustra,bo lubi się w nim przeglądać i się śmieje sam do siebie

reklama
Przedwczoraj podczas kąpieli zauważyłam,że pępek mojego synka się zmienił, stał się jakiś wypukły. Obawiam się,że to przepuklina:(. Eh, ciągle coś

Mój Karimek jak leży na brzuszku to próbuje się przewrócić na plecki, ale jeszcze nie wychodzi. Kładę go tak gdy wkraplam wodę morską do noska, albo jak już mi w takiej pozycji zaśnie na moim brzuszku to wtedy go przekładam na kocyk i wtedy śpi już tak.

Do góry