reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych dzieci - wszystko o chorobach, lekach, profilaktyce.

dziewczyny jaka konsystencje maja kupki Waszych dzieci? Bo u nas od jakiegos czasu sa takie wodniste, karnie tylko piersia, nie wiem czy tak powinno byc?

nalka, a jak Ty poznajesz że jest wodnista ? bo dla mnie wodnista to taka kóra wsiąka w pampersa. U nas kupki są zółte z gudkami i tez raczej są rzadke. Pampers jest od zewnetrznej strony zółtawy, wiec kupka wsiąka. Tez karmię tylko piersią.

reklama
dzisiaj Maksiu zrobil taka kupke w Dadę i jak otworzylam pieluche to woda normalnie tam stała :szok: a poza tym dupka jest mokra tak jak od wody

Oj to u nas tak nie jest. Może to jednorazowy wybryk Maksia. My tez używamy dady i to chyba nie wina niechłonności pieluszki.

ja też używam dady i też czasami tak jest, że stoi kałuża w pampersie, że mogłabym ja wylać. wydawało mi się że to dlatego, że za szybko ja zmieniałam, zaraz bo zrobieniu i nie zdążyło wszystko wsiąknąć. I pupcia też jest mokra, aż się świeci.

Dziewczyny moze to wina faktycznie tych pieluch Dada, mi osobiscie one nie pasują i więcej ich nie kupię, bo strasznie właśnie w nich mokro ma synek i zmieniam je co chwilę, więc wcale mi nie wychodzi taniej wolę pampersy premium super chłoną i dupcia w nich sucha nawet jak pielucha waży "kilo"
mnie martwią zielone kupy Franka od 3 dni niby czytałam, ze po mleku Ha to normalne, ale dla spokou przejde sie w poniedziałek do pediatry

Ja tam z Dady jestem zadowolona tylko z kup mojej Paulinki nie bardzo. Ciągle ją męczy brzuszek. Ostatnio to normalnie słyszę jak coś się tam przelewa. Jak były żółte kupy to ostatnio miała ze śluzem (siostra stwierdziła że jej też się zdarzało jak coś za dużo z jedzeniem poszalała) tak teraz są takie jakieś wodniste (śluzu brak) ale też nie ma już tych kropek żółtych no i nie wiem co jest grane:no::no::no:. Niby po jakimś czasie organizm Maluszków lepiej trawi ale to teraz takie jednolite - jakby zamiast siku była kupa.

Gośka no u nas jest własnie tak samo. Skonczymy te dady i wiecej nie kupimy. A poszperałam troche w necie i wyczytalam ze przy karmieniu piersia takie wodniste kupki sa normalne wiec ok :-)

mój ortopeda zakazał mi przy Kini dawać podwójnej pieluszki - a takie dostałam zalecenie idąć na usg z kasy chorych. Bogu dzięki że ja byłam butna i powiedziałam absolutnie żadnej pieluchy tylko inny lekarz. No i usłyszałam, ze bioderka są ok, wprawdzie prawe nie jest jeszcze w 100% wykształcone ale granica normy. pokazał jak ćwiczyć z dzieckiem , jak układać na brzuszku, jak nosić i po 6 tygodniach oba bioderka były super :)) Powiedział że tym pieluchowaniem można zrobić więcej szkody niż pożytku i jeśli coś jest nie tak to sie zakłada dziecku ortezę a nie pieluchę która raz jest tak, a raz inaczej zależnie jak dziecko fika. No i że ta pielucha ogranicza dziecku ruchy a przy lekkich problemach albo tak jak u nas było granica normy to ruch jest najlepszym lekarstwem. Więc jak wam ktos powie że profilaktycznie zakładać podwójną pieluszkę uciekać od takiego lekarza gdzie pieprz rośnie i szukać innego specjalisty. Szkoda dziecka na konowalów

reklama
Anisen u moje Franka tak stwierdzili wlasnie, ze jeszcze w 100% nie jest wszystko wykrztałcone, ale w granicach normy, poczytałam trochę i dużo osób jest takiego zdania jak Ty, ze nie ma potrzeby pieluchowania. Sama już nie wiem moze przejdę się do innego lekarza, bo ta lekarka wogóle mi nie odpowiadała, tak nieprzyjemna, ale znowu meczyć dziecko i wykrzywiac mu te nóżki na usg?

Do góry