reklama
sylwia8708
Fanka BB :)
To zależy od przychodni musisz zapytać. W mojej np wszystko jest na miejscu i tylko kasa potrzebna, a u koleżanka sama zakupuje w aptece oczywiście na recepte ( pamiętam że musiała mieć zamawianą )
Dziewczyny a na tą szczepionkę 5w1 trzeba mieć recepte?
U nas w przychodni się kupuje więc recepta zbędna.
kasiula ja miałam zakładać na noc dwie, a zakładam ciągle jedną, ale na cały dzień i noc. W tych dwóch też mi się wydawało jakoś niewygodnie. Zobaczymy czy bedzie jakaś poprawa jak pójdziemy na kontrolę.
u nas po badaniu wystawili symbol IB, jak czytałam to oznacza to bioderka prawidłowe, więc po co każą pieluchować
sylwiczka21
Zaangażowana w BB
Kasiula11 oni zalecają to profilaktycznie jak jest prawidłowo to nie pieluszkuj bo można pogorszyc sprawe jesli krzywo pieluszke podłożysz.
u mnie w przychodni się kupuje, tzn paniszczepi a potem sie jej płaci, jak ktoś chce tomoże kupić sam w aptece ale wtedy sobie zyczą że niemoże być kupiona wcześniej niż 24 h przedszczepieniem. Mała dostała Pentaxim i kosztował u nas 100 zł a w dozie 136 więctaniej.
8 grudnia kolejna dawka.
cały czas zastanawiam się nad rotai pneumoi już sama nie wiem
mała zniosła szczepionkę całkiem nieżle przy tej 5w1 lekko zapłakała przy wkłuciu przytulilam ją i się uśmiechała nacałego, po drugiej na żółtaczke było gorzej, ale i tak spodziewałam się większej histeri. wieczorem pomarudziła a w nocy spała do 6 więc super
mój pulpecik waży już 4530g w miesiąć 600 g jej przybylo
8 grudnia kolejna dawka.
cały czas zastanawiam się nad rotai pneumoi już sama nie wiem
mała zniosła szczepionkę całkiem nieżle przy tej 5w1 lekko zapłakała przy wkłuciu przytulilam ją i się uśmiechała nacałego, po drugiej na żółtaczke było gorzej, ale i tak spodziewałam się większej histeri. wieczorem pomarudziła a w nocy spała do 6 więc super
mój pulpecik waży już 4530g w miesiąć 600 g jej przybylo
My juz po wizycie patronażowej. Maluszek od wyjścia ze szpitala przybrał na wadze 1056gram i waży już 4166g. Z wagą jest powyżej 25entyla, natomiast główkę ma bardzo małą i jest między 3 a 10centylem, ale pani dr mówiła,że jest wszystko ok.
o do szczepień, to mamy je 21.11. Okazało się,że Karimek może dostać szczepienie na pneumokoki za darmo, bo miał po porodzie stwierdzoną wadę serduszka. Co prawda jest jest już raczej dobrze, bo szmerów nie ma, ale dr wpisała w kartę,że jakieś tam są, by się nie czepiali. Tak więc, skoro pneumokiki są za darmo, to będziemy szczepić i na rotawirusy. Jestem z tego powodu mega szczęśliwa, bo przynajmniej nie musimy oszczędzać na innych rzeczach poto by zaszczepić maluszka na wszytsko, zwłaszcza,że będziemy go wysyłac do żłobka, jak tylko się dostanie.
U nas ta szczepionki 5w 1 kosztują 120zł, natomiast 6w1 170zł. Na rotawirusy: opcja 3dawki = jedna dawka 180zł, a 2dawki= 305zł., a i szczepionki kupuje się u nas w przychodni.
o do szczepień, to mamy je 21.11. Okazało się,że Karimek może dostać szczepienie na pneumokoki za darmo, bo miał po porodzie stwierdzoną wadę serduszka. Co prawda jest jest już raczej dobrze, bo szmerów nie ma, ale dr wpisała w kartę,że jakieś tam są, by się nie czepiali. Tak więc, skoro pneumokiki są za darmo, to będziemy szczepić i na rotawirusy. Jestem z tego powodu mega szczęśliwa, bo przynajmniej nie musimy oszczędzać na innych rzeczach poto by zaszczepić maluszka na wszytsko, zwłaszcza,że będziemy go wysyłac do żłobka, jak tylko się dostanie.
U nas ta szczepionki 5w 1 kosztują 120zł, natomiast 6w1 170zł. Na rotawirusy: opcja 3dawki = jedna dawka 180zł, a 2dawki= 305zł., a i szczepionki kupuje się u nas w przychodni.
reklama
Podziel się: