reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

reklama
Darek Był szcepiony Hapavax Gene a
ile jest dawek na wzw typu B ? mt mamy za soba dwie
DTP (blonnica tezec krztusiec) mielismy trzy ale niewiem jaka :baffled:
Polimelitis mielismy dwie
Hib mielismy trzy

Jest tyle dawek ile rubryk w kasizece ? do danej szczepionki zglupialam w jednej mam Blonica tezec krztusiec a nastepne blonnica i tezec nic nie rozumiem piszecie o jakis nazwach a ja ledwo kumam te dawki itd chyba jakas tempa jestem a przewertowalam neta i ksiazeczke gazety :wściekła/y:

W Polsce zarejestrowanych jest szereg rekombinowanych szczepionek II generacji :
  • H-B-VAX II - Merck Sharp Dhome (MSD)
  • HBvaxPRO - Merck Sharp Dhome (MSD)
  • Engerix B - Glaxo Smith Kline (GSK)
  • Euvax B - prod. koreańskiej L.G Chemical Ltd., dystrybucja Aventis Pasteur (AvP)
  • Hepavax Gene - produkcji koreańskiej Green Cross Vaccine, dystrybucja Biomed-Kraków
Pierwszą dawkę przyjął Hepavax Gene( made in korea), drugą Euvax B ( made in korea).
Co to ta Korea jakieś zagłębie szczepienne?Szwedzi mają Ikee, Finowie Nokię a Korańczycy szczepionki?
Teraz ma być szczepiony samą skojarzoną ( 3 dawka) a potem sama wzwB i powiem , ze nie chcę żadnych azjatyckich cudów.

Z tej listy w 3 pierwszych przypadkach nie jest podane gdzie to robią , tylko kto jest dystrybutorem, może i Merck Sharp Dhome, ale zdiełali w Chinach czy jakimś Uzbekistanie?

Ostatnia edycja:
zalamalam sie, patrze na brzuch mojej niuni a on caly w chrostach i plamach a teraz tez i plecy , a nie dawalam jej nic nowego nic nie zmienialam :-(coz sie to znow przyplatalo

Iwonka mozesz zaszczepic Klaudie szczepionka innej firmy. Wazne sa antygeny a nie producent.

Marlene a moze to alergia kontaktowa??Nowy proszek, plyn do kapieli czy ubranko z innego materialu??? Najlepiej pokaz to lekarzowi.
Moze do kapieli uzywaj specjalnych plynow typu oilatum, sa zalecane przy problemach skornych.

witam sie zaraz z rana :) Z dobra dla Mnie wiadomoscia, dzis mojej malej wszystko poznikalo, nie mam pojecia od czego to bylo, dalam wapno na noc i przeszlo. A ta alergia kontaktowa to dlugo sie utrzymuje??

reklama
Mi lekarka w Polsce mówila, że nie powinno się szczepić innej firmy szczepionkami. Jak bylam w Polsce musialam malego zaszczepić, a oczywiście pierwszą dawkę mial w szkocji i lekarka polska powiedziala wlaśnie, że nie powinnam mieszać. no ale i tak zaszczepilam. a i kurde mi sie pyta o decyzję bo ona moze a w sumie nie powinno się.

Do góry