reklama
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
Darek Był szcepiony Hapavax Gene a
ile jest dawek na wzw typu B ? mt mamy za soba dwie
DTP (blonnica tezec krztusiec) mielismy trzy ale niewiem jaka
Polimelitis mielismy dwie
Hib mielismy trzy
Jest tyle dawek ile rubryk w kasizece ? do danej szczepionki zglupialam w jednej mam Blonica tezec krztusiec a nastepne blonnica i tezec nic nie rozumiem piszecie o jakis nazwach a ja ledwo kumam te dawki itd chyba jakas tempa jestem a przewertowalam neta i ksiazeczke gazety
ile jest dawek na wzw typu B ? mt mamy za soba dwie
DTP (blonnica tezec krztusiec) mielismy trzy ale niewiem jaka
Polimelitis mielismy dwie
Hib mielismy trzy
Jest tyle dawek ile rubryk w kasizece ? do danej szczepionki zglupialam w jednej mam Blonica tezec krztusiec a nastepne blonnica i tezec nic nie rozumiem piszecie o jakis nazwach a ja ledwo kumam te dawki itd chyba jakas tempa jestem a przewertowalam neta i ksiazeczke gazety
szopek
Mama Kniazia Burubara
W Polsce zarejestrowanych jest szereg rekombinowanych szczepionek II generacji :
- H-B-VAX II - Merck Sharp Dhome (MSD)
- HBvaxPRO - Merck Sharp Dhome (MSD)
- Engerix B - Glaxo Smith Kline (GSK)
- Euvax B - prod. koreańskiej L.G Chemical Ltd., dystrybucja Aventis Pasteur (AvP)
- Hepavax Gene - produkcji koreańskiej Green Cross Vaccine, dystrybucja Biomed-Kraków
Co to ta Korea jakieś zagłębie szczepienne?Szwedzi mają Ikee, Finowie Nokię a Korańczycy szczepionki?
Teraz ma być szczepiony samą skojarzoną ( 3 dawka) a potem sama wzwB i powiem , ze nie chcę żadnych azjatyckich cudów.
Z tej listy w 3 pierwszych przypadkach nie jest podane gdzie to robią , tylko kto jest dystrybutorem, może i Merck Sharp Dhome, ale zdiełali w Chinach czy jakimś Uzbekistanie?
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Znalazlam to ze szczepionka Energix B produkowana jest w Belgi
Engerix B
a ta HBvaxPRO Holandia http://www.msd.pl/content/corporate/products/produkty/HBvaxPRO5.html
Chyba obdzwonie apteki i dowiem sie o szczepiuonki inne niz koreanskie,pojde po recepte do pediatry i kupia wtedy sama. Tylko czy mozna teraz mieszac te szczepionki roznych firm.....
Engerix B
a ta HBvaxPRO Holandia http://www.msd.pl/content/corporate/products/produkty/HBvaxPRO5.html
Chyba obdzwonie apteki i dowiem sie o szczepiuonki inne niz koreanskie,pojde po recepte do pediatry i kupia wtedy sama. Tylko czy mozna teraz mieszac te szczepionki roznych firm.....
Ostatnia edycja:
M
Marlene
Gość
zalamalam sie, patrze na brzuch mojej niuni a on caly w chrostach i plamach a teraz tez i plecy , a nie dawalam jej nic nowego nic nie zmienialam :-(coz sie to znow przyplatalo
mm81
Majowe mamy'08
Iwonka mozesz zaszczepic Klaudie szczepionka innej firmy. Wazne sa antygeny a nie producent.
Marlene a moze to alergia kontaktowa??Nowy proszek, plyn do kapieli czy ubranko z innego materialu??? Najlepiej pokaz to lekarzowi.
Moze do kapieli uzywaj specjalnych plynow typu oilatum, sa zalecane przy problemach skornych.
Marlene a moze to alergia kontaktowa??Nowy proszek, plyn do kapieli czy ubranko z innego materialu??? Najlepiej pokaz to lekarzowi.
Moze do kapieli uzywaj specjalnych plynow typu oilatum, sa zalecane przy problemach skornych.
M
Marlene
Gość
witam sie zaraz z rana Z dobra dla Mnie wiadomoscia, dzis mojej malej wszystko poznikalo, nie mam pojecia od czego to bylo, dalam wapno na noc i przeszlo. A ta alergia kontaktowa to dlugo sie utrzymuje??
szopek
Mama Kniazia Burubara
Tylko czy można teraz mieszać te szczepionki rożnych firm.....
Można. Miko szczepionki miał z rożnych firm tyle, ze z tego samego Raju Szczepionkowego.[/list]
Pierwszą dawkę przyjął Hepavax Gene( made in korea), drugą Euvax B ( made in korea).
Ostatnia edycja:
reklama
jade
Zadomowiona(y)
Mi lekarka w Polsce mówila, że nie powinno się szczepić innej firmy szczepionkami. Jak bylam w Polsce musialam malego zaszczepić, a oczywiście pierwszą dawkę mial w szkocji i lekarka polska powiedziala wlaśnie, że nie powinnam mieszać. no ale i tak zaszczepilam. a i kurde mi sie pyta o decyzję bo ona moze a w sumie nie powinno się.
Podziel się: