reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

my dziś po szczepieniu, Zosia dostała rotawirusa i hexa, powiedzcie proszę jak już szczepiłyście dzieci to w jakim czasie wystąpiła u nich gorączka jeżeli była, ja się martwię że będzie mieć:-( kupiłam efferalgan dla dzieci w czopkach w razie czego, mam nadzieję że jednak jej nie będzie:sorry2:

reklama
Mm81, chyba Ty kiedyś pisałaś o wysypce Ani na buzi. Napisz mi proszę, jak się tego pozbyłaś? I skąd się to u Was w ogóle wzięło? Czy konieczna jest wizyta u lekarza?

Powiedzcie Mi czy wasze dzieciaczki tez tak lubia patrzec za siebie znaczy sie do gory? Mowi sie zeby nie podchodzic do dziecka od tylu bo to nie dobre dla jego oczow, a moja Nicola lezy i luka za siebie caly czas,martwie sie ze moze sobie zepsuc wzrok,bo czyms to chyba grozi?

Powiedzcie Mi czy wasze dzieciaczki tez tak lubia patrzec za siebie znaczy sie do gory? Mowi sie zeby nie podchodzic do dziecka od tylu bo to nie dobre dla jego oczow, a moja Nicola lezy i luka za siebie caly czas,martwie sie ze moze sobie zepsuc wzrok,bo czyms to chyba grozi?
Szymon tez tak robił, ale4 odwracałam wtedy jego uwagę i w zasadzie teraz prawie mu się to już nie zdarza

Nasza też tak robiła i czasem jeszcze cos przyluka i się odwraca, ale tak jak Pola napisała staram się odwracać jej uwagę, by patrzyła "przed siebie" :tak:

Jestem zaniepokojona tym, że nasz pediatra nic nie wspomniał o tych bioderkach , teraz Mikołaj ma 11 tyg i nie był u żadnego specjalisty...Ale 23 lipca mamy szczepienie kolejne, to się wypytam tej babki o co chodzi. Dobrze, że mam Mamę pielęgniarkę, która pracuje w szpitalu dziecięcym i jak na jej oko wszystko dobrze z bioderkami Mikołaja.
Poza tym też ma jakąś wysypkę na buzi. To nie skaza, bo je nutramigen.hmmm Zmieniłam już kremik z Ziajki na Bambino i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś w aptece, hipoalergicznego. Możecie coś polecić?

Poza tym też ma jakąś wysypkę na buzi. To nie skaza, bo je nutramigen.hmmm Zmieniłam już kremik z Ziajki na Bambino i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś w aptece, hipoalergicznego. Możecie coś polecić?
Polecam kremik Oilatum Soft, kosztuje ok 18 zł ale jest baaardzo wydajny, wszystkie niedoskonałosci nie wiadomo skad pochodzace na buzi mojej Martynki znikneły:-):tak:

Jestem zaniepokojona tym, że nasz pediatra nic nie wspomniał o tych bioderkach , teraz Mikołaj ma 11 tyg i nie był u żadnego specjalisty...
Wyszliśmy ze szpitala ze skierowaniem do ortopedy na badanie bioderek, ale termin był dopiero na lipiec. Byliśmy w zeszłym tygodniu i lekarz sie zdziwił, ze tak późno przychodzimy bo trzeba w 3 tyg.przeprowadzić pierwsze badanie( na szczęście wszystko ok).

reklama
Panna migotka nie wiemy po czym byla wysypka u Ani.Najbardziej podejrzany jest pomidor i proszek persil sensitive,w ktorym byla wyprana moja posciel.Najpierw dzwonilam do lekarki ale nie mogla przyjechac i zalecila oilatum soft krem.Ale nic nie pomoglo i bylo coraz gorzej wiec przyjechala na wizyte i przepisala wapno w syropie i laticort -steryd w masci.Niestety dalej bylo gorzej i pojechalam do jakiegos alergologa.Ale lekarz beznadziejny.Kazala odstawic niemal wszystko co jadalam i mieso i wedliny tez chociaz jej kilka razy mowilam ,ze nie jem a ona na to to sobie pani wykresli z kartki.Wygladalo to tak jakby ona sie nauczyla wyliczanki co mozna jesc a czego nie i jak jednego nie wymieni to jej sie calosc sypnie.Poza tym wypisala nam steryd dokladnie taki jak laticort tylko innej firmy a mowilam,ze to stosujemy.
Po ok 10 dniach wysypka zeszla.Ja w miedzyczasie odstawilam glownie nabial i kilka innych rzeczy ale od 3 tyg jem nabial znow i Ani na szczescie nic nie jest.
A to jest zdjecie z najgorszego dnia.Robilam jej zdjecia niemal codziennie,bo wysypka czasem bladla i juz nie wiedzialam czy jest lepiej czy gorzej wiec porownywalam zdjecia.

Do góry