reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych dzieci/opieka nad maluszkami

Kerry u nas ta sprawa od niedzieli na szczęście wygląda już normalnie, od kiedy stosujemy Debridat. Wcześniej przez 3 tyg. kupki były co 3 dni. 3 dzień już wywoływałam kupkę, bo mała się prężyła i nic tylko bączki. Wtedy były właśnie jak woda i ledwo się mieściły w pieluszce, a czasami załatwiały drugą, bo tyle tego na raz było. Nie pomógł trilac przypisany przez mojego pediatrę. Poszłyśmy do pediatry Niki i przypisała debridat:-).

Keyko debridat to jest normalny lek czy homeopatyczny?

reklama
Nasz pediatra też przepisuje Debridat, ale w naszym przypadku okazało się, że zadziałał LACIDOFIL (bądź LACTIV). Dostalismy go na kolki i przeszły Szymonowi wszelkie dolegliwości brzuszkowe.
Wczesniej na kolki brał Ifacol, Espumisan i Esputicon -nic nie działało :-(
Tak naprawdę nie wiadomo, co pomogło, bo jednego dnia wprowadziliśmy Lacidofil, krople na kolkę (Sab-Simplex) i zmienilismy mleko na Bebilon Pepti.
Najważniejsze, że mogę powiedzieć, że od kilku tygodni NIE WIEM CO TO KOLKA :-):-):-)

Lacidofil biorę teraz przy antybiotyku. Ja karmię piersią, niczego nowego nie wprowadzałam oprócz antybiotyku. Zobaczymy co będzie teraz.

Kerry debridat to jest lek, który powoduje przyspieszenie lub zwolnienie perystaltyki jelit w zależności od problemu.

Kerry karmie piersia,a stolec jest z wygladu przypominajacy musztarde ale rzadszy i kilka razy dziennie.

Jak tak czytam o szczepionkach,ile w Polsce kosztują, to aż sie w głowie nie mieści. Tutaj nie dość,że wszystkie za darmo, to jeszcze jeśli zaszczepi się dziecko na wszystko, co jest w kalendarzu do 18m-cy,dostaje się bonus od państwa...
Mam pytanie do mam,które juz szczepiły,bo my mamy 3zastrzyki w piątek,czy gorączka zawsze występuje? Bo już się boję tego płaczu i co będzie potem.

My mieliśmy małe zatwardzenie ostatnio,to chyba po pizzy,ale kupka w końcu normalna była,tzn, musztardowa,tylko znacznie gęstsza

Gloria, pozazdrościć bezpłatnych szczepionek - w Polsce wydajemy na nie fortunę :szok: Tzn. jest oczywiście program szczepień bezpłatnych ale i tak większość rodziców bierze dodatkowe lub zamienne szczepienia.
A propos gorączki, to ona wcale nie musi występować, trzymam kciuki, żeby u Was też jej nie było. Mój Maks nigdy nie gorączkował po szczepieniach, Mikołaj po pierwszym też nie. Powodzenia.

Dziewczyny, współczuję kolek :-( Niech szybko mijają!

U nas zaczęły się płacze wieczorne, gdy Miki nie może się uspokoić i zasnąć. Robi się coraz bardziej spostrzegawczy i chyba nie może przetrawić wszystkich wrażeń z dnia. Wtedy przygaszam światło, biorę do cyca i przytulam tak długo aż porządnie zaśnie i dopiero wtedy kładę do łóżeczka. Mam nadzieję, że to minie.

Annamonika, witaj, a może zaczniesz udzielać się na wątku głównym "Majóweczki 2008"? Zapraszamy!

Marlene, nie mam pojęcia co to mogą być za plamki, ale pewnie nie jest to nic groźnego. Mam nadzieję, że lekarz to potwierdzi.

Kolejne pytanko jak się goi u waszych maluszków blizna po szczepieniu na gruźlicę? U Bartusia od około tygodnia strasznie napuchnięte. Nie pamiętam by kubuś aż tak miał to napuchnięte i obrzmiałe. Pamiętacie po jakim czasie przechodziło?

Kolejne pytanko jak się goi u waszych maluszków blizna po szczepieniu na gruźlicę? U Bartusia od około tygodnia strasznie napuchnięte. Nie pamiętam by kubuś aż tak miał to napuchnięte i obrzmiałe. Pamiętacie po jakim czasie przechodziło?
Dominikowi jeszcze sie nie wygoiło. Miał taka ropną gulkę. Pękła gdzieś tydzień temu, może półtora ale jeszcze sie nie wygoiła na amen. Dopóki się to nie stanie, nie mogę synka dalej szczepić.

reklama
U nas szybciutko się zagoiło, ale też było zaczerwienione i ropne, ale nie moczyłam tej ranki, strałam się nie moczyć i szybcitko się wysuszyło :tak:

Do góry