reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie nasze i maluchów

Witam was! U mnie trwają bóle głowy i czasem trochę mnie pobolewa odcinek lędźwiowy kręgosłupa ale nie wiem czy od niewygodnego siedzenia czy zbyt długiego chodzenia, ma któraś z was takie dolegliwości? Poza tym jak powinna wyglądać wydzielina z pochwy w czasie ciąży ja mam taką białą lub lekko żółtą bez zapachu czy swędzenia gin powiedziała że tak może być. Grudnióweczko trzymam kciuki za USG. czekamy na wieści.:-) Pozdrawiam

reklama
Cześć mamuśki dawno mnie nie było pewnie mnie nie pamiętacie już.

Co do USG w 13 tyg to tez sie zastanawiam jak jest robione??

Dziewczyny martwie sie od kilku dni bo przestało mi cokolwiek dolegac, przestało mnie boleć podbrzusze, piersi tez prawie nie bolą a jestem teraz w 11 tyg wg @ a w 10 wg USG

Jezus powiedzcie mi czy mam sie czym martwić czy powinnam sie uspokoic wizyte u lekarza mam na 8 czerwca dopiero :no:

Hej ! mam ten sam problem...jestem w 8 tygodniu ! 2 tygodnie temu USG wykazało ciąże prawidłową, badania również OK...do tej pory bardzo ciężko przechodziłam chyba wszystkie możliwe objawy...od paru dni zaczęły ustepować...został tylko ból piersi i lekkie mdłości...martwie się jak diabli ! jutro lece na nadprogramowe USG ...Dejna23 napisz jak u Ciebie ?

Ostatnia edycja:
Witam,
U mnie dopiero 9 tydzień, ale że nie czułam się najlepiej poprosiłam o L4. Mam do 9.06. i zastanawiam się, czy lekarz będzie chciał mi przedłużyć. Ponąć mdłości i wymioty powinny mi już minać. Nie chce wracać do pracy, muszę dojeżdżać 60 km, teoretycznie praca biurowa, ale atmosfera padaczna (pracuję w korporacji) i dużo stresu.
Lekarz nie dał mi żadnego zaświadczenia, że jestem w ciąży. Niby litera "B" na zwolnieniu, która oznacza ciąże powinna wystarczyć. Wiecie coś na ten temat, czy pracodawca to zaakceptuje?

Z tego co wiem to to zaświadczenie jest ważne nie tylko w pracy, ale także przy dawaniu becikowego.

Witam was! U mnie trwają bóle głowy i czasem trochę mnie pobolewa odcinek lędźwiowy kręgosłupa ale nie wiem czy od niewygodnego siedzenia czy zbyt długiego chodzenia, ma któraś z was takie dolegliwości? Poza tym jak powinna wyglądać wydzielina z pochwy w czasie ciąży ja mam taką białą lub lekko żółtą bez zapachu czy swędzenia gin powiedziała że tak może być. Grudnióweczko trzymam kciuki za USG. czekamy na wieści.:-) Pozdrawiam

Też mam taką i dziennie cosik mi się wylewa. Białe, rzadko jasnożółte, ale też się zdarza, bezwonne, bez pieczenia:-)

Cześć Dziewczyny!
W sobotę byłam na usg i...termin mi się zmienił- już nie jestem grudnióweczką:-(
mam nadzieję,że pozwolicie mi tu zostać;-)

Co do zaświadczenia to ja musiałam dostarczyć do pracy zaświadczenie od lekarza z prognozowaną datą porodu bo miałabym problemy z wynagrodzeniem. literka "B" nie wystarczy;-).

Kurcze a chciałam, że facet był obok.. :( Dziś poszłam i zrobili mi psikusa.. Lekarka zachorowała, nikt nie raczył zadzwonić i powiedzieć, że nic z tego, leciałam pół miasta, pokłóciłam się z Moim że się spóźnił i co.. Ojoj.. Jutro do innego..

Marzka, ja mam to samo z wydzieliną, tylko jest jej tyyyyyyyyyyyyyyle i się ciągnie, aż mi dziwnie z tymi "glutami" .. :D
A co do zaświadczeń - słyszałam właśnie, że musi być dodatkowy świstek, żeby dostać 100% wynagrodzenia.

Ostatnia edycja:
AAAAAAAAAAAAA!!!!!
Jestem taka szczęśliwa! Dziś widzieliśmy oboje naszego prawdopodobnie synka! Ma 61mm, to 12 tydz.i 6 dzień .. Popłakaliśmy się oboje..

Ojejku, ale super:D:D Strasznie się cieszę razem z Wami!!:)
Ja na USG też będę miała 12tc, myślisz, że płeć będzie widoczna w jakimś stopniu??

reklama
Do góry