reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

kota- ja miałam tak z synem i nie pomyślałam, że to może przez to, że odstawiłam wtedy córkę od piersi i zaraz zaciążyłam. Bo córka miała 10 mcy jak zaszłam, a karmiłam ją 9 mcy. A siarę miałam w 16 tygodniu. A teraz mam spokój, nic nie mam jak na razie.

reklama
Kroma, Kuba sam mi się odstawił w końcówce grudnia, czyli jakoś w 3 miesiącu ciąży, planowałam go karmić jakoś do teraz, ale nie wyszło, pewnie smak mleka się zmienił i ilość.

Powiedzcie jeszcze proszę, czy one same się opróżniają, czy muszę jakoś o to zadbać. Ruszać czy nie ruszać? Słyszałam o jakiś zapaleniach gruczołów mlecznych. Nie nabawię się tego tylko dlatego, że nie mam jeszcze mlekopija, który by ogarniał ten skład? Z drugiej strony jak zacznę opróżniać to produkcja wzrośnie... Na razie nie nic nie boli, nic się nie dzieje. Chcę działać prewencyjnie- po co się potem męczyć.

Hura, nic nie rób! to tylko siara, zostaw cycochy w spokoju :) zapalenia i inne "przyjemności" laktacyjne to uroki, na które jeszcze mamy kilka miesięcy czasu i mam nadzieję, że nas ominą :)

Ciuchy to też uroda??? Wczoraj wieczorkiem wygrałam aukcję za 46zł na zestaw ciążowych ciuszków dla mnie... bo już ostro wyrosłam z formalnego stroju, a kilka razy w tygodniu muszę się wbić w takowy. Już nie mogę się doczekać paczuchy! A to dwie sukienki z zestawu... Ah!Ah!Ah! Do tego bluzeczki (jeszcze jedna biała, niebieska i czerwona). Już w głowie składam zestawy. Ciuszki po babce w moim rozmiarze a sklepy wcale nie ciążowe wybierała- druga sukienka to Promod. Muuuuuuusiałam się pochwalić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-)

Zobacz załącznik 546952Zobacz załącznik 546954

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hura, urocze!!! :)
chciałabym wpaść w wyprawkowy szał, ale coś mi nie idzie, nadal nic... eh.. no a czas leci, postanowiłam sobie po wypłacie kupić chociać płyn do prania Lovela, no żeby nie było, że tak kompletnie nic! haha!

reklama
Do góry