reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Suzanne - ja też się ZBIERAM na basen... na razie chcę przeczekać tą epidemię chorób... może za 2 tygodnie się wybiorę. Czytałam, że nie można nurkować, ale chyba krytą żabką można pływać???

No wlasnie z tym nurkowaniem to nie do konca wyjasnili :( Ja jak bylam ostatnio to nad woda plywalam. Chyba chodzi o glebokie nurkowanie, sama nie wiem. Plywanie kryta zabka jest o wiele przyjemniejsze. Jutro wybieram sie znowu :). U mnie nie ma epidemi wiec luzik.

Dzieki Kota; To jutro sobie poplywam :).

Ostatnia edycja:
reklama
Wybrałam lekarza prywatnego. Jakoś nie mam przekonania do wizyt u ginekologa na NFZ. Raz się sparzyłam i pójdę dopiero przy porodzie- na porodówkę na NFZ.

Huraa to zależy od lekarza, ja miałam kiedyś takiego nie miłego, że chciałam iść teraz prywatnie ale koleżanka mi poleciła i powiem, że jestem zadowolona, naprawdę fajna kobita i pogada, wesprze, nie ocenia i nie mówi żadnych przykrości. No ale wiadomo inaczej faktycznie zachowują się lekarze jak się idzie do nich prywatnie.

A ja pływałam dużo z córką bo miałam gratis basen, teraz mam za daleko, ale może parę razy pójdę, dobrze robi to dla pleców.

Dziewczyny, a ja zawsze chodziłam do lekarza prywatnie bo wydawało mi się, że na NFZ ciężko się dostać, kiepskie są gabinety i niski poziom obsługi. Przez kilka lat chodziłam prywatnie w warszawie, a jak powróciłam w rodzinne strony to musiałam poszukać nowego lekarza. Znalazłam i akurat w tym samym gabinecie co prywatnie przyjmuje również na NFZ (jest to niepubliczna placówka zdrowia). Pierwszy raz spieszyło mi się z wizytą więc zapisałam się z dnia na dzień na prywatną i tego samego dnia zarezerwowałam wizytę na NFZ na za miesiąc. Lekarz traktował mnie TAK SAMO - tak jak powinien, bez znaczenia czy była to wizyta prywatna czy na NFZ. Teraz chodzę już tylko na NFZ - za darmo mam obowiązkowe badania, na każdej wizycie USG - nawet miałam 4 D i powinien mnie dodatkowo skasować, ale zrobił to za darmo. Więc zdarzają się też lekarze normalni, ludzcy. Musimy pamiętać, że wizyta na NFZ nie jest wizytą za darmo, a za nasze ciężko zarobione pieniądze, które pracodawca płaci miesiąc w miesiąc z naszej pensji. Ja prowadzę własną działalność gospodarczą i mając tego pełną świadomość ile pieniędzy muszę przelewać co miesiąc - prawie 1000 pln normalnie, a będąc na zwolnieniu 260pln (z czego zasiłek to 100% najniższej krajowej, z której muszę owe 260 zł opłacić jeszcze)... to na prawdę cieszę się, że nie muszę chodzić prywatnie - a jakość opieki mam taką samą. Moim zdaniem trzeba dobrze poszukać i trafić na porządnego lekarza.

Witam. Odebrałam wyniki i mam hemoglobinę w dolnej granicy i boję się że mi dalej będzie spadać, więc chciałabym temu zapobiec. Biorę Prenetal Classic (z tego co widzę jest tam żelazo) od początku ciąży i zaczęłam teraz pić sok z buraków, jeść więcej owoców i warzyw. Doradźcie mi proszę co jeszcze mogę zrobić aby nie mieć anemii ?

silver to jakaś chyba bzduro, bo ja piłam w ciąży i jakoś moje nie były spokojne, wręcz przeciwnie to wulkany energii i nerwów, a mlekopędny jest najbardziej koper włoski :-)

reklama
Do góry