reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych pociech

ja też kupiłam octanisept, bo poleciła mi koleżanka, która pracuje w aptece i używała przy córci niedawno swojej, więc zaufałam jej poradzie i też kupiłam, zobaczymy jak poradzą położne w szpitalu...

reklama
jak milo wkoncu dziewczyny widac ze zaniedlugo i wy bedziecie miec maluszki :) mi kazali pepek albo samym spirytusem albo wodka :szok: albo octanisept ztym ze zanim wyszlam ze szpitala odpad pepek malej :) do nawilzania proponuje oliatum rewelacja ladnie nawilza skorke moja sie strasznie luszczyla ale po 2 kapielach bylo juz widac roznice :) co do pampersow moja w szpitalu chodzila w happy ale zaraz jej pupa byla odparzona teraz ma pampersa i jest cisza spokuj :)

ponoć są takie pampersy wycięte specjalnie, żeby pępuszka nie drażniły, muszę się w sklepie za nimi rozejrzeć, bo byłyby bezpieczniejsze dopóki pępek nie odpadnie tak sądzę, mam tylko dylemat jaki laktator kupić, czy cały zestaw czy może sam z butelką mała wystarczy....hmmm
Bożenka-śliczna Twoja córcia naprawdę, też czytaałam Twój opis o porodzie i się wzruszyłam, ja boję się tej chwili kiedy to się zacznie cała akcja porodowa, czy sobie poradzę ahhh

kamilka jeśli masz dylemat z wycięciem to nam połozna powiedziała, że i tak te wycięcia zwykle nic nie daja i trzeba pampka wywijać. także możesz sobie looknąc, ale zawsze mozna wywinąć przód.

dokladnie nefi wiem ze happy maja wyciecie hagisy tez ale one nic niedaja i tak i tak pepuszek jest zasloniety bo te wyciecia sa malutki a lepiej jest wywinac a przeciez pepuszek odpada zregoly do tygodnia czasu :)

dokladnie te wyciecie to lipa, taki chłyt maketingowy;-)
te namniejsze pieluszki i tak sa duze za duze dla takiego noworodka nawet ponad 3 kg i tak to wyciecie cale zaslaniaja ten kikut.
choc sama zakupilam hugisy, zobaczymy...dla Julki mialam i uzywalam od poczatku pampersow, ale teraz ze wzgledow finasowych zakupilam huggisy, a pozniej to juz pojedziemy Dadami biedronkowymi i sie zobaczy.

octanisept dałą mi kumpela bo jej zostal na pępek też właśnie ;) Ale sluzy mi teraz do dezynfekcji przy tych zastrzykach. Jak zostanie bede uzywac, jak nie- zobacze. Troche spirytku moze, nie wiem zobaczymy.

ajako tez mialam kupic malej hagisy ale niestety sa duzo zaduze najlepsze sa pampersa a jak patrzylam na allegro za pampersami dla wczesniakow to sie zaglowe chycilam jakie ceny wiec mamy pampersy narazie troszke zaduze potem oczywiscie przejdziemy tez pewnie na dada wcale takie zle niesa

Te Dady cieszą się widzą sporą popularnością, moje dwie koleżanki używają dla swoich córeczek i są zadowolone, a ponoć dużo tańsze, ja na początek kupie pampersy, a później będziemy próbować zmienić :) dużo się tu dowiedzieć można, dobrze, że wkońcu się zdecydowałam troszkę tu udzielić, nie ma to jak cenne rady innych mam :)

reklama
Do góry