reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych pociech

MAtko jak dobrze, że tu jesteście, bo ja właśnie szukam czy to normalne, że małej schodzi skóra z brzuszka i nóżek buźkę jak narazie ma gładką :tak: W ogóle u mnie do dziś nie było położnej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ina - masz małą zgłoszoną do przychodni do pediatry? Stamtąd powinna przyjść połozna jeśli nie masz "swojej" z innego miejsca. I położna MUSI do Ciebie przyjść, de facto ma na to 3 doby od waszego powrotu ze szpitala!! także rób wojne i niech przyłazi!!

co do schodzącej skóry - niestety w tej sytuacji dobrze robią emolienty do kąpieli.. I jakiś dobry krem, np z Balneum albo Emolium.. W każdym razei coś mocno nawilzającego, na bazie emiolientów.. Taka schodząca skórka drażni dzieciaczki i może swędzić.. więc warto wysmarować, bedą spokojniejsze:)

ivi tak mała jest zgłoszona, a położna dzwoniła że samochód ma popsuty i nie wie kiedy przyjedzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale zjebki dostanie uuuu :-D:-D a jak z pępkami dziewuszki?? trzymają się jeszcze??

u Mani pępek się jeszcze trzyma wyłącznie siłą woli:D tak więc dziś pewnie lub jutro odpadnie, i tak wyjątkowo długo siedzi bo prawie miesiąc! a jak pępuszek odpadnie to czy dalej w jakiś specjalny sposób się z nim obchodzić czy tam w środku już ładnie jest zaschnięte wszystko?

Ja na szczęście mam swoją położną, która u mnie była już 3 razy ( problemy z karmieniem ) przecudowna kobieta i naprawdę bardzo pomocna, dała mi mnóstwo materiałów fajnych dot. diety, zestawy ćwiczeń i generalnie bardzo pozytywnie zakręcona babka, a hobbystycznie prowadzi super kawiarnię u nas na starówce, do której uwielbiam chodzić a nie wiedziałam, że właścicielkę przy okazji poznam;D

Ina - to ciesz się że mała nie ma żółtaczki albo większych problemów.. bo inaczej byłoby kiepsko :/

Amandla - nam pępuszek odpadł w 6 dobie:) ale niestety jeszcze trochę się babrze i musimy czyścić go octaniseptem...

nam pępuszek szybko w szpitalu odpadł i w środku też już czyściutki, za to skórę widzę że też ma jakąś suchą no ale tym się zajmę jak już do domu wróci bo nie będę do szpitala oilatum zawozić, nawet oliwki chyba nie używają bo zawieźliśmy mu ale widzę że nic nie ubywa, nie wiem nawet w czym oni te dzieci kąpią itd ale już zaraz wychodzimy więc jest ok ;)

renia - u nas w szpitalu nie wymagają swoich kosmetyków, a dzieci kąpią własnie w olilatum.. życzę szybkiego powrotu do domku :) :)

kurcze widzę, że u nas to jednak odwrotniej niz w samolocie. mam przychodnie wybrana ( M był i dopytywał o szczegóły) i zgłoszoną w szpitalu, ale dopiero w poniedziałek M tam pójdzie i powie, że wyszłysmy i jakby wtedy mamy umówic się z połozną. :eek:

ivi u nas też nie wymagają ale my i tak mu zawozimy chusteczki czy krem do pupy, no już w tym tygodniu wyjdzie na pewno

reklama
ivi mi wspaniala położna zadzwoniła, że wie że dziecko się urodziło bo wysyłają papiery ze szpitala do przychodni, ale ma zepsuty samochód i w przyszłym tygodniu przyjedzie, a jakby mi się dziecko zrobiło żółte to mam z nią jechać do szpitala <50km> no żart normalnie.
Ja tak oberwuje ten pępek i chyba nic nie zapowiada zeby odpadł
:-:)-:)-(

Do góry