reklama
Witam ! dziewczyny co sądzicie o OTANISEPT ( PŁYN DO DEZYNFEKCJI ) ZAMIAST SPITYTUSU 70%. Zastanawiam sie nad jego zakupem, gdyz przeczytałam wiele dobrych opini i podobno odchodzi sie juz w szpitalach od przemywania pępka spirytusem tylko tym sie robi. Prosze o rade pozdrawiam
dwa lata temu już wszedł ten Ocenisept. Kupiłam ale bardziej przydał się do dezynfekcji mojej rany. Psikałam tym pępek małej ale miała grubą pępowinę i dopiero po 4tyg chyba jak się wkurzyłam i kupiłam Spiryt zwykły to ten się ususzył i odpadł. Teraz mam zamiar od razu Spiryt kupić i tyle. Ten Ocenisept jeszcze mam, a kupiłam malutką buteleczkę.......
poza tym słyszałam,że teraz się znów pozmieniało i nie każą smarować pępka niczym, sam na się ususzyć i odlecieć, ale ja nie wyobrażam sobie nie odkażać tej przestrzeni między pępowiną a pępkiem...przecież tam się zbiera ropa i różne brudy...
poza tym słyszałam,że teraz się znów pozmieniało i nie każą smarować pępka niczym, sam na się ususzyć i odlecieć, ale ja nie wyobrażam sobie nie odkażać tej przestrzeni między pępowiną a pępkiem...przecież tam się zbiera ropa i różne brudy...
nefi - szczerze? uwierz mi że ja do panikar ani nadopiekuńczych matek nie należę, ale gdybym zobaczyła że coś złego<np.jakieś zakażenie jak piszesz, albo krewka> działoby się z pępkiem u noworodka to od razu wołałabym położną i wydzwaniała po lekarzach! Możesz uznać to za przesadę,ale mnie zawsze uczulali że co jak co ale pępek u noworodka trzeba pilnować, pielęgnować i obserwować jak nic innego....
dziękuję dziewczyny, szczerze mówiąc to pępek jest rzeczą która delikatnie mówiąc mnie przeraża. Boje się tego i dlatego szukam optymalnego rozwiązania. kupię oktanisept, a po spirytus zawsze mogę wysłać tatusia ))))))))
reklama
kamilaedi
Fanka BB :)
Dziewczyny ja z moim pierwszym tez mialam powiedziane na sucho, patyczkiem do uszu I robilam jak kazali, po 4-5 dniach odpadl I lady ma pepuszek. Dziwne ze 6 lat temu nie miałam wątpliwości a teraz mam ochotę kupić spirytus ...
ja wlasnie sie zastanawiam, czy cos kupowac czy robic tak jak oni tu mowia zeby robic ... ale chyba sprobuje po 'ichnemu' zrobic jak mowisz ze bylo ok
Podziel się: