reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Paula przykro mi, że takie ograniczenia :( :(

Amelko Kamil tez miał taki jeden dzień, że nie chciał jeść. Ale to był taki pierwszy dzień, że nie mógł zrobić kupki przez cały dzień i pewnie dlatego. A może faktycznie to ząbki jak pisze Natalia ...

Ana to kawał chłopa z Twojego Stasia :o 8200 ::)

A u nas ze zdrówkiem chyba wszystko oki, z resztą dzis pędzimy na ważenie, badanie i do szczepienia. Ciekawe ile Kamil waży, ale spodziewam się, że ponad 7500 .. Aha, i dwa ząbki też już u nas idą; jeden już taki całkiem ostry się robi :) Na szczęście narazie nie ma nieprzespanych nocy ... Czy u Was już były ???

reklama
Dalej nie ma apetytu.Też myślałam że to ząbki ale dziąsełka ma bladziutkie chociaż pluje się strasznie.
Pamciaw poszperałam w necie i też wyczytałam że to może by infekcja dróg moczowych.Anemie wykluczyłam bo wyniki badań które miała robione jakieś 1.5 tyg. temu są idealne.
Idę dzisiaj do lekarki ,zobaczymy.Napiszę Wam wszystko jak przyjdę.

Bartyś juz ząbki ??? :o ale szybko Kamilkowi to idzie

Stas jest duży, ale nie gruby tzn taki długi i spręzysty, potrafi skakac na plecach jak kangur :D nie można było go zbadac a mi często przy przewijaniu z pieluchy wyskakuje, i ma dłuuugą big stope 10cm ::) lekarka to go tak oglądała i oglądala, bo my z meżem to takie drobinki jesteśmy raczej a tu taki dziad, ale chyba się wdał w mojego brata - ponad 190cm i 48 nr buta ;D

Paula bidulek z tego mojego zięcia tak mi szkda go ale dobrze że tylko do 6 tak jak napisała joeey

Pamcia a napiszesz jeszcze raz o tej maści ? Kurcze szkoda że wczesniej nie widziałam.
No juz mielismy trzecią dawkę bo Maja nigdy chora na szczescie nie była i wszystko w terminie

EWA MA ZĄBKA !!!!!!!!!!! JEDYNKE NA DOLE !!!!!!!!!!!!!!! NAWET NIE WIEM KIEDY JEJ WYSZEDŁ  :D :laugh: O RANY JESTEM W SZOKU CIESZE SIĘSTRASZNIE ;D

zdanka pisze:
EWA MA ZĄBKA !!!!!!!!!!! JEDYNKE NA DOLE !!!!!!!!!!!!!!! NAWET NIE WIEM KIEDY JEJ WYSZEDŁ  :D :laugh: O RANY  JESTEM W SZOKU CIESZE SIĘSTRASZNIE  ;D

GRATULACJE DLA EWUNI Z OKAZJI PIERWSZEGO ZABKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

Paula25 pisze:
Napisałam o tym na grudniu ale że tam nie wszyscy zagladają to wkleję jeszcze tutaj chociaz nie wiem czy powinnam tutaj czy na pielęgnacji, no ale w sumie to jest choroba, Kacperek ma uczulenie :(

Wczoraj byliśmy u alergologa no i oczywiście musimy zmienić mleko na bebilon pepti i dopóki Kacper będzie ciągnął pierś to ja musze być na diecie tzn. nie mogę jeść:
-mleka ani żadnych jego przetworów
-masła, tylko roślinne
-jajek jako samodzielnego posiłku
-czekolady, kakao
-cytrusów
-owoców drobnopestkowych: malin, truskawek, poziomek, kiwi (buuuuuu a niedługo zaczną sie truskawki które ja kocham :()
-ryb morskich
-cielęciny
-orzechów
-pomidorów ( ew. później od siebie z ogródka), selera surowego.
Poza tym dała nam receptę na maść na sterydach, żeby smarować miejsca gdzie ma uczulenie czyli rączki i nóżki przez 5-7 dni (nie można długo stosować tej maści bo ma skutki uboczne-przebarwienia) :( ale najważniejsze, że po niej przestanie go swędzieć. Po tych 7 dniach do natłuszczania dostaliśmy maść cholestelorową.
Cieszę się, że pojechaliśmy do alergologa bo biedaczek by dalej cierpiał, nie mogłam patrzeć jak się drapie :(

A i jeszcze zapomniałam napisać że do 6 miesiąca Kacperek ma być tylko na mleku żadnych soczków i słoiczków :( buuuuu a jemu tak smakują soczki z jabłuszka i marchewki i jabłuszko też polubił no i miałam mu dać te ziemniaczki z dynią które przysłali z Hippa buuuu :(

Paula, a no wlasnie chcialam tu wkleic to co napisalam na nowych pokarmach:
"A w ogole w poradniku Hippa wyczytalam ze jajka i ryby tez sa alergiczne - to ja juz nie wiem co mam jesc :( aha.... i w ogole Paulinka robi teraz kupki ciemnozielone - czy to moze byc od zelaza, ktore musze jej 2 razy dziennie podawac ??? kurde, to powinnam dac na zdrowiu - zaraz tam wkleje."
No i teraz przeczytalam Twojego posta !!!! No i juz wiem skad te kupki moga byc !!!!!!! Jadlam pomidory, jajka - bo myslalam ze zdrowe !! oczywiscie jako osobny posilek !!! Kiwi sie opychalam caly czas - no moze nie opychalam ale 2 dni z kolei zjadlam po jednym !!!

A jak dlugo moze sie utrzymac zielona kupka ??? ??? ???

reklama
Do góry