reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Amelka wspolczuje....Wiem jak jest jak dziecko nie chce jesc. Brak apetytu przy braku innych objawow to moze byc infekcja drog moczowych. Moze tez byc niski poziom hemoglobiny czyli anemia ale to tez i dziecko moze byc blade, nie zawsze ale moze byc apatyczne. Pojdz z nia do lekarza niech Ci da skierowanie na posiew moczu.Powodzenia!!!

A w ogole to myslalam dzisiaj o Tobie i sie zastanawialam czy sie pojawiasz na grudniu ktorego ja nie czytam z braku czasu czy w ogole przepadlas...:)

Ana - niezly Stasiaczek!:) Wiesz co, drugie szczepienie wszystkie dzieci dobrze znosily. I to bez Emli. Ten temat przewalkowalysmy i doszlysmy do wniosku ze to bez sensu bo znieczula tylko skore a boli nie uklucie a wstrzykniecie a miesnia emla nie znieczula.Sama sie zastanawialam nad posmarowaniem mojej Myszy ale olalam w koncu.

reklama
My juz po tzreciej dawce HIB było ok chociaż troszkę płakała a myslałam że nic nie będzie bo emla ją wysmarowałam buuuuuuuu.

wazy 7500 wielka kobitaka z niej i dzielna bardzo jutro ja zmierzę bonie wiem czemu ale w przychodni tylko obwody mierzą a długosci nie ::) ::) ::)

jsorbek ale z Majutka klocuszek! :) Niezle. Lenka dzisiaj wazyla 5830....ciezko nam te 6 kg osiagnac ;) Ale ona jest wszedzie z waleczkami ja nie weim o co chodzi z ta jej musza waga. Kosci puste czy jak? :p
Jak to 3 dawka? juz? Moze ja cos wlasie przegapiam? Ale chyba nie bo nasz pan dr bardzo o wszystko dba to i o szczepieniach by nam przypomnial.
A to ze Majutek (bidulenka)plakal przy szczepieniu pomimo emli to mnie nie dziwi - wlasnie przed ok 2 godzinami Anie pisalam dlaczego uwazam ze uzywanie tej masci nie ma sensu zadnego.

Pamciaw my też byliśmy dziś na trzecim szczepieniu, tym w piątym miesiącu, może masz obsuw tydzień lub dwa, bo nasza pani doktor tez bardzo pilnuje, a Stas przeciez jest mlodszy od Lenki. No i drugie właśnie zniósł dzielnie bez Emli, ale lekarka uprzedziła, że przy trzecim moze boleć (zabij mnie nie wiem czemu, dla mnie to ta sama szczepionka) dlatego skusiłam się na plasterek. Dał to, że faktycznie mały był dzielny(ale może zawsze taki jest), ale tez to, że nie bylo obrzęku na nóżce, a przy poprzednim udko było czerwone i obrzęknięte i musieliśmy działać altacetem i dac panadol.Ale może to indywidualnie u każdego dziecka. Ja w każdym razie miałam dzis spokojny wieczór a przy poprzednim nie.

Napisałam o tym na grudniu ale że tam nie wszyscy zagladają to wkleję jeszcze tutaj chociaz nie wiem czy powinnam tutaj czy na pielęgnacji, no ale w sumie to jest choroba, Kacperek ma uczulenie :(

Wczoraj byliśmy u alergologa no i oczywiście musimy zmienić mleko na bebilon pepti i dopóki Kacper będzie ciągnął pierś to ja musze być na diecie tzn. nie mogę jeść:
-mleka ani żadnych jego przetworów
-masła, tylko roślinne
-jajek jako samodzielnego posiłku
-czekolady, kakao
-cytrusów
-owoców drobnopestkowych: malin, truskawek, poziomek, kiwi (buuuuuu a niedługo zaczną sie truskawki które ja kocham :()
-ryb morskich
-cielęciny
-orzechów
-pomidorów ( ew. później od siebie z ogródka), selera surowego.
Poza tym dała nam receptę na maść na sterydach, żeby smarować miejsca gdzie ma uczulenie czyli rączki i nóżki przez 5-7 dni (nie można długo stosować tej maści bo ma skutki uboczne-przebarwienia) :( ale najważniejsze, że po niej przestanie go swędzieć. Po tych 7 dniach do natłuszczania dostaliśmy maść cholestelorową.
Cieszę się, że pojechaliśmy do alergologa bo biedaczek by dalej cierpiał, nie mogłam patrzeć jak się drapie :(

A i jeszcze zapomniałam napisać że do 6 miesiąca Kacperek ma być tylko na mleku żadnych soczków i słoiczków :( buuuuu a jemu tak smakują soczki z jabłuszka i marchewki i jabłuszko też polubił no i miałam mu dać te ziemniaczki z dynią które przysłali z Hippa buuuu :(

Paula bidactwo..takie dobre rzeczy odpadaja ale jak pomyslisz, ze to dla dobra Kacperka to sie przemeczysz bo masz zamiar karmic do 6 m-cy czy dluzej np do roku ??? :)

my jestesmy umowieni na 3 szczepienie 5 maja po dlugim weekendzie, boje sie bo wlasnie slyszalam, ze za 3 razem dzieciaczki cierpia ale dlaczego ??? ::)

reklama
Paula to nie ciekawie z twoją dietką na ale to wszystko dla dobra Kacperka
moja Ewa jak miała uczulenie na swędzenie dostała fenistil

Joee to tego samego dnia idziemy na szczepienie
nie wiedziałam że ta tżecia dawka boli buuuu nie potrzebnie to czytałam bo teraz mam cykora :-[

Do góry