reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Ingusia mi isę rozchorowała biedactwo. Wczoraj o 3 w nocy obudziła się z płaczem. Miała zatkany nosek, a że w dzióbku smoczuś obowiązkowo musi być, miała zatkane wszystkie dziurki, którymi dopływa powietrze. Rozpacz była ogromna! Powalczyłam troszkę z gruszką, ale niestety tylko pocharatałam jej nosek (do d... te gruszki canpola). Dziś z rana poszłyśmy do lekarza i na szczęście płucka i oskrzela są czyste. Ma temp. 36,9 stopni i czerwone gardziołko. Poza tym humorek jej dopisuje, śpi dużo i spokojnie. Dostałyśmy kropelki do noska i wapno w syropie.

reklama
Po jednej stronie rurki jest mama, która ciągnie glutki (na szczęście jest filtr, więc nie ma niebezpieczeństwa połknięcia glutka) a po drugiej nosek dzidziolka. Rozumiesz? :)

Mnie ta frida obrzydzala ale do czasu az ja zobaczylam. Wezyk jest na tyle dlugi ze nie ma szans (nawet gdyby filtra nie bylo) niczego wciagnac. ja uzywam i uwazam ze jest super. Polecam. Choc na poczatku nie lubilam jej to sie przekonalam ze jednak skuteczna i noska nie rani.:)

Ingusi życze dużo zdrówka niech cię mamcia kuruje

a co do fridy to ja uważam że jest super my ją mamy od początku i prawie codziennie rano ją używamy bo po nocy ma często babolce i nią beż problemu można wyciągnąć gruszke kupiłam przed porodem i tak leży sobie nówka sztuka w pudełeczku musze chyba ją do kosza wywalić bo i tak z niej nie skorzystam moim skromnym zdaniem jest do d...

Oj - życzymy Ingusi szybkiego powrotu do zdrowia
Ja również zaliczam sie do mamusiek chwalących sobie Fride, super sprawa.

Pamcia - mam nadzieje,ze tym razem juz na dobre sie poprawi Lence!!a lekarz...kurcze - takich nam właśnie trzeba!!niestety tacy specjaliści to wyjątki :( ciekawe co powie na to Twoja teściowa ::) wkońcu miał być naciągaczem o ile dobrze pamiętam???

reklama
Jestem pewna ze Ingusia szybko wyzdrowieje :) nie moze byc inaczej :) Trzymam kciuki :)

Pamcia - a co do pediatry, to moja pediatra tez jest lekarzem z powolania :) Ostatnio w domu ja scignelam i to w weekend - zawsze znajdzie na nas czas :) Jest bardzo dokladna w badaniu pacjentow - no i leczyla jeszcze mnie jak bylam mniejsza :) Przy glupim zaczerwienionym gardle zbadala mi kregoslu i stopy ;D No a teraz jest bliska sasiadka z ulicy moich rodzicow, wiec nawet tam potrafie ja dorwac ;D alez ja jestem bezczelna pacjentka ;D ;D ;D

Do góry