reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

moja Ewa ma katar i ja też ale się męczy bidulka
w południe byliśmy u lekarza tak kontrolnie bo coś na oczkach była zmieniona no i na spacerku wdepneliśmy a teraz już ją chyba coś rozbiera :( zadzwoniłam do swojego pediatry którego wzywamy zawsze do domku no i narazie kazał czekać mam jej podawać wapno i echinace i zwiększyć dawke cebionu
przy okazj zważyliśmy się i Ewa waży równo 8 kg i 68centymetrów

reklama
Na zlym watku napisalam pytanie wiec je tu powtarzam czy ktos oprocz leni mojej wazy ponizej 6 kg....? Watpie....:( Lenka pomimo ze jadla ostatnio calkiem ladnie przybyla w 2 tygi 80 gram...wazy 5710 dzisiaj....:(

Czyli miesiac temu.....buuuu:( Ale Paulinki to juz takie zarloki sa....Ja jak mialam 3 miesiace (bez 1 dnia) to wazylam 6450 i mierzylam 66 cm. :) Sprawdzalam ostatnio w mojej ksiazeczce zdrowia.

Pamcia - no zarloczek to z niej jest - proponuje Ci przeczytac mojego ostatniego posta na WPROWADZAMY NOWE POKARMY :p :( wcale zbyt dumna z tego nie jestem, ale niestety musialam wprowadzic mleczko zastepcze - wieczorem narazie tylko - bo cycki niestety nie wyrabiaja juz takiej normy :(

Pamciu moze trzebaby zrobic Lence badania jednak?? choc moja lekarka znaczy Oliwci, mowila ze dopiero po pol roczku powinno sie robic, ale po forum widac ze co lekarz to opinia ::) Kurka Lenka malo przybiera jak Oliwcia, w 6 tygodni jakies 480 gram, a teraz mam nadzieje wiecej bo dokarmiam ja mlekiem sciaganym przed snem.

[quote aujavascript:void(0);
Hi hi hithor=pamciaw link=topic=6366.msg558643#msg558643 date=1145127956]
Martula u mnie byl porod bardzo podobny. Skurcze byly wczesniej ale nawet o tym nie wiedzialam :) A ok 3:15 obudzil mnie pierwszy skurcz,a równo o 6 Lenka byla ze mna...Ale parcie bite 50 minut!!! I to jakie parcie! Myslalam ze wnetrznosci wypluje... ;)

Pamcia ja też parte miałam 45 min to dziwne ale chyba jak szybką sie kończą te wczesniejsze to parte dłużej trwają.
Ale parte były juz pestką. u mnie to szło tak szybko że połozne za głowę się łapały i mówią że cienias chyba jestem bo nie wierzyły ze tak szybko urodzę myślałay że sciemniam i mówiły jeszcze 4-6 godzin a za godzine było juz po wszystkim. i dobrze bo 6 bym nie wytrzymała. chiciaż pewnie bym wytrzymała ale bolałao strasznie. Jednak tak jak ty wspominam bardzo miło cudownie było i już :laugh: :laugh:

Pamciu, ja myśle tak jak Magi, chyba Lence powinno się zrobić badania, skoro mówisz, że ładnie je, a tak słabiutko przybiera. Pamiętam, że na poczatku stresowałm się, że Gabrysia starsza od Twojej Lenki a ważyła mniej od niej, ale we wtorek moja już ważyła 6800. Dla pocieszenia powiem, że chodzi z nami na rehabilitacje chłopiec, ktory też waży ok. 1 kg mniej niż Gaba, więc tyle co Lenka mniej więcej. Są więc drobniejsze dzieci. SAmą waga bym się nie przejmowała, jedni ważą 7 kg inni 6, ale wyjaśniałabym dlaczego jest taki słaby przyrost, chociaż w 4 i 5 miesiącu dzieciaczki juz mniej przybierają niż na poczatku. A co mówi na to Twój nowy lekarz?

Asiu, chyba nie ma takiej regułu z partymi, ja parte miałam ok 20 min. A 3 faza (łożyskowa) to 5 min trwała. Lekarka powiedziała, ze tylko mi dzieci rodzić. JA naprawde miałam całkiem przyjemny poród.

reklama
Pamciu ja tez nie wiem co Ci poradzić, ja mam chłopca a dziewczynki maja prawo inaczej przybierać niż chłopcy, może naparawde powinnaś zrobić Lence badania, a co mówi na to lekarz???

Zdanka jak Wasze zdrówko??? Mam nadzieję, że już lepiej :)

Ja nie mogę napisac ile u mnie trwały bóle parte bo skończyło się to cc ale położna mówiła, że ładnie parłam i jakby Mały był dobrze ułożony to szybko bym urodziła, żałuję, że nie było mi to dane :(

Do góry