reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

no to sobie powoli nadrabiam watki :)
Ja moja Paulinke klade na brzuszku prawie codziennie, tez czasem zwymiotuje jak mala Martuli, a tez nie klade jej bezposrednio po jedzeniu :) i tez jak jest dluzsza przerwa, chociaz jeden dzien, to potem niechetnie lezy, ale w sumie to jest niezbyt czesto, bo jednak staram sie codziennie :)
A co do smiania sie glosnego, to Paulina tez jeszcze nie smieje sie na glos, czasem sobie wlasnie popiszczy z radosci, ale nie zeby smiac sie glosno, wiec Atreiiu nie jest osamotniony ;D

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy moge robic corci tak, ze chwytam ja za raczki i podnosze a raczej ciagne ja za raczki do pozycji siedzacej ona juz raczej sama glowke trzyma .Czy nie zrobie jej tym krzywdy ??? ??? ???

Wiolus jezeli ja ciagniesz to jak dla mnie odpowiedz jest jasna - nie powinnas tego robic. Co innego gdybys jej tylko podawala rece a ona by lapala sie Ciebie i sama dzwigala. Wtedy moglabys ew. troche jej pomoc, ale ciagnac to ja odradzam. Nie wiem jak inne mamy?

Lenka sie chichra na glos jak stara! Uwielbiam to :)

Ola te kubeczki na mocz to ja bym olala, przeciez nie wiadomo z czego to zrobine. Raczej nie posiadaja atestu dopuszczajacego do przechowywania zywnosci, a co dopiero do przechowywania mleka dla dziecka! ale jak chcesz. Ja kupilam kubeczki Aventu na allegro od chyba Timur.

Pamcia - ale lekarze przeciez w ten sposob sprawdzaja czy dziecko samo glowke trzyma juz 6 tygodniu ??? to jak to jest w koncu ??? pewnie chodzi o to zeby samemu tego nie robic, tylko wlasnie kontrolnie co ???

Wiolus..nie ciagnij jej za raczki ..bo mozesz przypadkiem cos jej niechcacy zrobic..niech sama sie podciaga jak pisze Pamcia..;)..moj Alutek tez tak probuje sie podciagac ale ja go nie ciagne nie chce wyrwac mu raczek ze stawow

Wioluś - dziewczyny mają racje!!!nie wolno ciągnąć - tylko podać chwytak(czyt.ręce ;D) a młada sie sama dzwignie
Młody ostatnio tate za ucho chwycił - i próbował siadać ;D

Hania tez sie smieje w glos ,ale zazwyczaj nie trwa to długo bo dostaje czkawki ::) ::) ::)

Ja tez bym nie odnosila za rączki,bo bym sie bala.Ale jak czasami klade sobie ją na kolanach i opuszczam kolana w dol,to jak juz zejdziemy do pozycji poziomej,to dalej trzyma główke w górze,albo jak ją wsadzam do fotelika,to tez miast ja polozycz to tak przyma prosto ??? ??? ??? :o :o

Wanda ale lekarz to lekarz - on wie na co w ciagnieciu moze sobie pozwolic. Wszedzie czytam ze mama absolutnie nie powinna sobie na to pozwalac.

Ups, no to dobrze ze to przeczytalam, bo tez kilka razy ciagnelam Malca za lapki. Nie duzo razy na szczescie i nie mocno, no ale dobrze, ze szybko zapomnialam o tym "cwiczeniu". ::) Tez odgapilam to od lekarki, ale fakt, ze co profesjonalista, to nie nie ja! ;D

reklama
Dziewczyny jak to jest z drugim szczepieniem tzn jedno jest wkłucie czy więcej, oczywiście przy szczepionce skojarzonej :p i w które miejsce dokładnie??
I kupiłam tą maść Elme przed szczepieniem i kupiłam ją bez recepty ;D i właśnie po co sa te plasterki i kiedy je przykleić? chyba Klucha coś na ten temat wiedziała ;) i mam nadzieję, że rzeczywiście to działa w jakiś sposób :p

Do góry