reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Pati - ja uzywam tetry pol na pol ;D ;D ;D Najpierw zakladam Pampersa a potem pieluche tetrowa, ale juz zaraz bedzie to flanelowa ;D ;D ;D Wiem ze nie o to Ci chodzilo ;D hehehe no ale nie wyobrazam sobie uzywac zwyklych pieluch zamiast pampersow !!! hehehe

Ja znam sporo leworecznych... moj szwagier, najlepszy kumpel Pawla - przyszly chrzestny Pauliny, w ogole kazdy z kolegow z lawki Pawla byl lewostronny, bo chrzestny to kumpel z podstawowki, a kumpel z ogolniaka z lawki tez mankut ;D ;D ;D Moja dobra kumpela z uczelni - no sporo sporo zeby wymieniac ;D Takze dla mnie nie sa to jakies wyjatki a calkiem spora rzesza :) Ja jednak praworeczna jestem Pamciu - i moja najblizsza rodzinka tez - tylko szwagier wyjatek ;D

reklama
ja też należe do mańkutów ;D a wzasadzie do oburęcznych w szkole pamiętam wszyscy nauczyciele się dziwili bo w zeszycie pisałam lewą a na tablicy prawą a jak jadłam to też tą ręką której bliżej łużka leżała ;D
ale leworęczni są mądrzejsi i żyją dwa lata dłużej tak kiedyś wyczytałm i to nawet ponoć naukowo zostało stwierdzone ;D
Ewa ssie lewą piąstke ;)

jestem w szoku ze tyle lewuskow a myslalam ze ja jedna ??? :laugh:
dawac nastepny temat np.hmmmmmm.... ::) ::) ::) ::) kto mial w szkole wzorowego ucznia :p :p ;D ;D ;D ;D oczywiscie zartuje

Nie napisalyscie czy na noc tez zakladacie to dodatkowa pieluszke? Panikuje troche ze to bioderko "ciasne" cokolwiek by to mialo znaczyc i zaczelam wkladac Malemu pieluszke ale tylko jedna. Czy to trzeba 2?? Gochna pisalas ze 2, jak je skladasz? Och sie zmartwilam a usg dopiero w poniedzialek... :( Poprosze o jakies instrukcje co do pieluszkowania! Dzieki!!

Pati ja zakładałam pieluszkę też na noc, składalam ją w prostokąt i starałam się ją tak ułożyć, żeby te zakończenia były w środku, dzięki temu nic nie uwiera Maluszka. Cięzko to wytłumaczyć, musisz popróbować.

Emma dzieki! Na oko to ile centymetrow ma ten prostokat w miejscu gdzie go wkladasz miedzy nozki? Ja chyba za waski robie...

Pati - ja pieluchuje nadal... nam pani kazala wkladac pieluche na prostokat o szerokosci takiej jak rozstaw kolanek ;D

Pati na szerokość pielucha której my używaliśmy miała 15/20 cm a właściwie dwie pieluchy bo jedna to wydawało mi sie że kompletnie nic nie daje

No i większy problem był z ubieraniem bo wtedy duzo mniejszych (no właściwie idealnie dopasywanych) ubranek musiałam odłożyć żeby to wszystko sie pomieściło tak że najlepiej w body to wkładać u was ciepło to mniejszy z tym problem, a ja non stop używałam pajaców jakiś czy rampersów byle w kroku były zapinane
No i my na noc zakładaliśmy zwłaszcza że to najwygodniejsze było bo Maks od dawna calutką noc przesypia (od 21 do 8)
A my na kontroli byliśmy na początku marca i prawie było bobrze lekka różnica pomiedzy prawym a lewym stawem bo mniejsze jądro kostnienia w jednym.... i mówił lekarz żeby pieluchować jeszcze ale mom zdaniem to kompletnie sensu nie ma (szczególnie że to o to jądro kostnienia chodzi a nie o to zeby głowka ładnie w panewce się ulokowała)

A najważniejsze to leżeniena brzuchu to chyba najlepsze ćwiczenie

hej. mam pytanko.jaki kolor maja kupy waszych maluchow??bo mnie niepokoi ze Cyprys ma ciemnozielone i jestem ciekawa czy ktoras z was tez ma taki problem.

reklama
Hania robi ciemnozielone powiedzialam lekarce ale nie byla tym zbyt zmartwiona.Po lekach pewnie bo byla szprycowwana ;)no i bierze lakcid

Do góry