My dzis bylismy u lekarza no i Ola (przypominam najstarsza z grudniowek)wazy tylko (az :laugh 5700 i ma 61 cm. mala ta moja kruszynka no cuz mali i anorektyczni rodzice to male dziecko :laugh: no ale wszystko w normie jedynie przechodzimy straszne kolki.Teraz sie nasilily i sa 3 razy dziennie czasami dwa razy Pani doktor przepisala nam silniejszy srodek debrisan i zobaczymy :
reklama
zdanka
Fanka BB :)
Gingger ja Ewie też odpukć nie musiałam podawać antybiotyku ale zgodze się z Wandą antybiotyk=ostateczność ja bym wybrała się do innego pediatry
Wioluś a nie pomaga jej nawet sab simplex :-[ ??? współczuje mam nadzieje że szybciorem miną te wstrętne kolki
Wioluś a nie pomaga jej nawet sab simplex :-[ ??? współczuje mam nadzieje że szybciorem miną te wstrętne kolki
Wiolus - no to z kolei moja Paulina - najmlodsza z grudniowek (mam na mysli dziewczynki - bo przeciez Cyprys mlodszy o dzien ) wazyla 3 tygodnie temu 5300 !!! i mierzyla 59cm - mysle ze jakbysmy dzis swoje cory razem polozyly, to bylyby podobnie ciezkie i dlugie ;D
Witajcie!
Ketsa, moj Kubus ulewa od samego poczatku. Nawet mial momenty, ze jak go zbyt nagle podnioslam to fontanna szla z buzi i az za moje ramie na podloge. Tak bylo tylko kilka razy, ale generalnie ulewanie mu nie minelo, moze ma jedynie rzadziej niz kiedys. Generalnie zeby uniknac ulewania to ja robie tak (nie wiem czy to dobre jest) - po prostu biore go do odbicia kilka min. po zjedzeniu i nie daje fikac nogami Ale tez nie zawsze jest to mozliwe, wiec czasami go biore od razu (sorry, za zly styl pisania, nie mam glowy). Rozmawialam na ten temat z pediatra, podobno wlasnie do pol roku moze sie ulewac i wszystko dobrze jak dziecko przybiera na wadze i nie sa to ilosci jakies ogromne. Czytalam ze w normie ulanie to 2 lyzki mleka, chociaz ulanego moze byc wiecej, bo reszta to slina. Kubus przybiera na wadze ladnie, dzis wazy juz 6600, wiec sie nie martwie tak bardzo tym ulewaniem, ale staram sie tego unikac, ze wzgledu wlasnie na przebieranie i na to, ze maly musial sie troche nameczyc zeby jedzonko dla siebie wyciagnac
ALe skontaktuj sie lepiej z lekarzem w tej sprawie, bo to musi byc rozpatrzone indywidualnie.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ketsa, moj Kubus ulewa od samego poczatku. Nawet mial momenty, ze jak go zbyt nagle podnioslam to fontanna szla z buzi i az za moje ramie na podloge. Tak bylo tylko kilka razy, ale generalnie ulewanie mu nie minelo, moze ma jedynie rzadziej niz kiedys. Generalnie zeby uniknac ulewania to ja robie tak (nie wiem czy to dobre jest) - po prostu biore go do odbicia kilka min. po zjedzeniu i nie daje fikac nogami Ale tez nie zawsze jest to mozliwe, wiec czasami go biore od razu (sorry, za zly styl pisania, nie mam glowy). Rozmawialam na ten temat z pediatra, podobno wlasnie do pol roku moze sie ulewac i wszystko dobrze jak dziecko przybiera na wadze i nie sa to ilosci jakies ogromne. Czytalam ze w normie ulanie to 2 lyzki mleka, chociaz ulanego moze byc wiecej, bo reszta to slina. Kubus przybiera na wadze ladnie, dzis wazy juz 6600, wiec sie nie martwie tak bardzo tym ulewaniem, ale staram sie tego unikac, ze wzgledu wlasnie na przebieranie i na to, ze maly musial sie troche nameczyc zeby jedzonko dla siebie wyciagnac
ALe skontaktuj sie lepiej z lekarzem w tej sprawie, bo to musi byc rozpatrzone indywidualnie.
Pozdrawiam,
Agnieszka
paaricia
Ketsa - moj Maly tez ulewa praktycznie kilka razy dziennie. Tym akurat jeszcze sie nie martwilam! ;D No pomijajac pierwsze 2 m-ce kiedy drzalam, zeby znow nie przestal oddychac. : : Wtedy mi powiedzieli, ze taka jego uroda - jedne dzieci wcale nie ulewaja a inne sporo.
Ginger - ja bym stanowczo poszla do innego pediatry - antybiotyk to juz duzy kaliber i bardzo nie podoba mi sie podawanie go profilaktycznie. Nam rodzice - lekarze zawsze w ostatecznosci dawali antybiotyki.
Ginger - ja bym stanowczo poszla do innego pediatry - antybiotyk to juz duzy kaliber i bardzo nie podoba mi sie podawanie go profilaktycznie. Nam rodzice - lekarze zawsze w ostatecznosci dawali antybiotyki.
paaricia
Dziewczynki, czy wachalyscie uszka Malenstw? :laugh: Atrejusiowi jedno uszko troszke podejrzanie pachnie - w porownaniu do drugiego i zbiera Mu sie tam sporo wosku. Pielegniarka kazala delikatnie recznikiem wycierac wosk z zewnatrz i obserwowac. Troszke sie tym martwie. Moze w trakcie kapieli woda dostala Mu sie gdzies gdzie nie powinna i cos mu sie tam dzieje - stad wosk i zapach? Mialyscie moze tak? :-[
reklama
A
aOLA
Gość
ja teżmu nie wąchałam uszek A myje je lekko zwilżonym kompresem (tylko z wierzchu) a jeśli jest miodzio to wyciągam pałeczką dla niemowląt
Podziel się: