reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
Paaricia -sprawdz faktycznie za uszkami - czasem gromadzi sie tam taka wydzielinka ktora brzydko pachnie - usuwam ja regularnie wacikami i kremem dla niemowlat a uszka z miodku czyszcze patyczkami tez nasaczonymi w tym kremie - wszystko ladnie sie sciera!

Pamciaw, ale dlaczego idziesz z Lena znow do ortopedy? to jest taka wizyta kontrolna profilaktyczna, czy wczesniej cos lekarza zaniepokoilo ze teraz chce to sprawdzic? Moze ja trafilam na jakiegos obiboka i dlatego kazal przyjsc dopiero za rok, a byc moze w tym czasie nastepuja istotne procesy ktore powinny byc pod kontrola ortopedy niezaleznie od tego ze teraz niby wszystko jest dobrze. A sprawy ortopedyczne sa dla mnie b. wazne, bo ja mam np. skrzywienie kregoslupa i chcialabym u dziecka tego uniknac. A moze cos jeszcze powinno byc sprawdzane...

Pozdrawiam,
Agnieszka

Mam nadzieję ,że sie nie gniewacie, że zagdlądam tu rzadko i najczęściej z jakimś problemem... ale czasu nie mam za wiele a jedynie Wy macie podobne problemy i tu najszybciej znajdę odpowiedź.

Agnesa ja też mam sie pojawic u ortopedy z Gabrysia po skończeniu 4 miesiąca to na dodatek po zrobieniu USG bioderek a podobno wszystko było dobrze.

Mamusie dziewczynek czy jakoś specjalnie pielęgnujecie pipuszki swoich dzieciaczków? Jak je myjecie i czym? Przeprasam jeśli gdzieś już o tym pisałyście.

Agnesa my bylismy na USG bioderek jak Idunia miała ok. półtora miesiąca i kazał przyjść do kontroli za 6 tyg. to wypada 15 marca czyli dokładnie tego dnia gdy Ida kończy trzy miesiące, ale u niej jedna nóżka jeszcze była niezupełnie ok. to pewnie dlatego, cały czas jest pieluchowana i mam nadzieje ze już ta nóżka jej doszła i będzie można z tym skończyć

Karina my nic specjalnego z pipuszką nie robimy, normalnie myjemy delikatnie ale jak najdokładniej i właściwie tyle, smarujemy przy przewijaniu kremem bambino tak jak i pupcie, nie wiem może powinnam coś więcej robić ???

Ketsa Idunia też sporo ulewa i wiem co to znaczy przebierać dziecko kilka razy dziennie, zdarza sie ze zanim ja dobrze ubiorę to już znowu jest mokra i można zaczynać od początku, moja lekarka twierdzi że to normalne, zresztą Ida przybiera w normie tak ze za bardzo sie tym nie martwię, zresztą ona ulewa tylko jak się napręża żeby wycisnąć kupsko no a że kupke robi bez przerwy to już inna sprawa :) musze się w końcu wybrać prywatnie do lekarza bo do tej mojej nie za bardzo mam zaufanie, tylko jakoś się nie mogę zebrać bo właściwie to chyba wszystko jest ok :laugh:

Pamciu a skąd się w ogóle wzieły te problemy z jedzeniem Lenki, czy wiesz jaka jest tego przyczyna? jeśli już o tym pisałaś to przepraszam ale nie było mnie parę dni i za dużo czasu zajęło by mi szukanie :)

Paula Emilka po szczepieniu nie miała gorączki i wszystko było w normie.
Ostatnio mało śpi, bo ciągle budzi ją ból brzuszka. Próbowałam już wielu rzeczy a ostatnio nawet proszku troistego, który był używany pzez nasze Mamy :) Mam nadzieję, że niedługo skończą się te bóle brzucha i wszystko wróci do normy.

Karina ja wcześniej tez zadawałam pytanie o mycie dziewczynek. Ja przemywam wodą przegotowaną od góry do dołu.

Bartyś dokładnie! My też już dawno znaleźliśmy źródełko zapaszku. ;) To samo dzieje się między paluszkami u nóg, więc jeśli któraś z Was tam nie zaglądała to radzę to czym prędzej uczynić. ;) ;D

reklama
Agnesa, my chodzilismy z Gabą do ortopedy co 4 tyg, ale ona miała dyspalzje i nosiła szyne. Pisze nosiła, bo my dziś bylismy własnie na kontroli i jest już bardzo dobrze. Mamy dzis wiec małe świeto "topienie szyny" . Teraz mamy si epokazać za dwa miesiace, dl aswietego spokoju jak powiedział ortopeda.

Pati zaczełam pić bawarke, nauczona Twoim przykładem, na razie jedna dziennie i bede obserwowac , jak Gaba reaguje i moje piersi oczywiscie tez.
My tez mielismy problem za uszkami, a między paluszkami u nózek tez codziennie Gabe czyszcze, bo tam sie zbiera taki puszek z ubranek.

Gochna
widze , ze masz podobny problem, Gaba ulewa tez po kilka razy dziennie, musiałam ja co chwile przebierac, teraz zakłądam jej sliniak i przynajmniej nie musze codziennnie pralki nastawiac.

A poza tym to Gaba urzadziła dzisiaj w nocy awanture przy piersi tzn odmawia prawej, prezy sie i płacze i za nic nie chce chwycic, z lewej je normalnie, miałyście podobnie?

Do góry