reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Dzieki dziewczynki! Juz sobie wykombinowalam, ze to musi byc ten jogurt. Atek dostal za duzo jak na 4ty raz :p no i do tego nowy smak - morelowy, a jeszcze moreli nie jadl! Moze to byc wiec reakcja i na jogurt w za duzej ilosci dla jego malenkiego systemiku trawiennego i do tego jeszcze reakcja na morele. :p Durna ja! Dobrze, ze Atek nie cierpi, jest wesolutki jak zwykle, tylko te kupy - ze sluzem i okropnie cuchnace.

reklama
Słuchajcie, mam dylemat. Ingusia jakieś 2-3 dni temu zaczęła bawić się prawym uszkiem i zauważyłam też, że jak jej czyszczę to uszko patyczkiem kosmetycznym czy też jak je dotykam to jest niezadowolona i zaczyna marudzić. Teraz zauważyłam, że czasem też sięga do lewego uszka i też się nim bawi. Ponieważ Ingusia nie ma ani tego ucha zaczerwienionego ani nie ma żadnej temperatury stwierdziąłm, że nie będę z tym szła do lekarza, bo pewnie Ingusi odkryła tą częśc swojego ciała i tak się po prostu bawi. Niestety Tomek kazał mi iść do lekarza i mało tego wymusić skierowanie do laryngologa. Nie wiem co o tym myśleć. Nie chcę wyjść na jakąś hipohondryczkę, ale z drugiej strony boję się, że może jednak coś jej jest i wtedy bym sobie chyba nie wybaczyła. :-[ Co o tym myślicie? Co byście zrobiły na moim miejscu?

Natalia naciśnij jej na te taki mały dzyndzelek tak jakbys chciała zatkac jej uszko żęby nic nie słyszała i jak będzie płakać to idx do lekarza jak nie to myślężę raczej to nie zapalenie ucha - na pewno by ja bolało

Nacisnęłam, najpierw na 1 potem na 2 i reakcja taka sama - skrzywiona minka i podniesione ramionko. Ja myślę, że ona po prostu nie lubi jak się jej maltretuje uszka.

Kurcze nie wiem co ci doradzić Maja nie reagowała ale i tak kazała sprawdzić u laryngologa tylko miała strasznie wielka temperaturę

Natalko ja myślę, że nie masz czym się martwić! U nas jest dokładnie to samo! Miki nienawidzi jak mu się szpera przy uszkach. A sam się bardzo często bawi, to jednym, to drugim. Ja myślę, że to normalne...

Ale jesli masz obawy to idz do lekarza ...

tez mi się wydaje żę zapalenie ucha bys zauważyła a zabawa uszkami to normalne Maja sie też czasem bawi uszkami nózkami czym sie da :laugh: :laugh: :laugh:

I odebrałam wyniki Maja ma 10 do 3 czyli nie za dobrze :-[ :-[ :-[ ale tez i nie bardzo żle bo antybiogramu nie zrobili bo podobno sie nie leczy takiej infekcji ma jakies ziarniaki podobno nieszkodliwe ale jutro ide do lekarza to sie dowiem :(

Sorbek :-[ koniecznie napisz co powiedział lekarz.

My idziemy dzisiaj po pretekstem pokazania wyników krwi i skierowania na usg bioderek, a przy okazji zapytam o te uszka. ;)

reklama
Natalia -a jednak??No lepiej sie zawsze zapytac,ale mysle ze po prostu nie lubi grzebania w uszach,Hania lubi zawsze sie smieje jak jej czyszcze uszy,chyba ja tam smera!

Asia napisz koniecznie co powiedziala pediatra!!!

Do góry