reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Mam pytanko. Czym się różnią potówki od wysypki? Gabrysia ma na ramionkach i na boczkach takie malutkie krosteczki, co by wskazywało na potówki, ale jest ich dość dużo, co by wskazywało wysypkę. Do tej pory nie miałyśmy potówek, więc nie wiem czy to one, czy to reakcja uczuleniowa. Bo nawet mam swoje podejrzenia. Bartek, jak nas nie było uprał kocyk, Gabrysi i jak do każdego naszego prania dodał Silana. Kocyk znów się pierze.

Aha Natalia, ja tez się ciesze, że bioderka ładne. Uśmiałam się na ostatniej wizycie u ortopedy, bo pan doktor stwierdził, zeby Gabe oszczedzać tzn nie kazać jej sportu wyczynowo uprawiac, na pielgrzymke kazał jej pojechać, a nie iśc i odradzał specjalizacje z chirurgii. I masz racje jak bedziesz u swojego pediatry to się dopytaj.

reklama
Klucha wydaje mi się zę potówki teraz ma je prawie każde dziecko i własnie w miejscach o których piszesz ale tak na 100 % to nie wiem

Klusia wg mnie to klasyczna wysypka uczuleniowa na detergent. Skórka reaguje w miejscu zetknięcia się z detergentem, a na boczkach raczej się nie pocimy, tylko między fałdkami.

Nathalie Stasko chyba mial najwiecej usg bioderek z grudniowych brzdacow, bo az 6 razy, same bioderka byly ok, ale mial slabe odwiedzenie, jako noworodek przypominal kuleczke-klebuszek i w ogole ciezko sie go rozprostowywalo, a juz szerokie pieluchowanie - masakra. Tak wiec jakby bylo cos nie tak to na bank kazaliby wam sie zjawic.

Klucha to moga byc potowki, Stas tez mial cos co mi sie wydawalo wysypka, a sie okazalo, ze potowki tez moga byc tak gesto wylane.

Natalia własnie Maja miała na boczkach te potówki a teraz to norma i prawie każde dziecko i ch dostaje ale to oczywiście trzeba sprawdzić piorąc wszystko od nowa. Ja też myślałam żę Maja dostała uczulenie po pomidorówce pamietacie a to własnie potówki były :-[ :-[ :-[

pytanko: jaki polecacie skuteczny zel na dziaselka ??? bo najpierw uzywalam bobodentu, a teraz koncze dentinox, aha i czy stosujecie sie do ulotki o dwukrotnym stosowaniu w ciagu dnia bo ja niestety smaruje Adzie dziaselka bardzo czesto ??? ::)

reklama
ja używam calgelu i można więcej razy smarowac nim dziasełka Co do skuteczności to narazie pomaga ale u nas nie ma ząbków

Do góry