reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Zoltko po roku ??? ??? ??? chyba ktos oszalal - przeciez w zoltku sa wszystkie zywieniowe skladniki potrzebne do prawidlowego rozwoju dziecka !!! Zoltko o ile mi wiadomo to od 6, 7 miesiaca podawac... ja sie lekarzy z reguly nie pytam o to co dawac - sama wiem co powinno dziecko dostac, a ze zoltko, to wiem na pewno... Dziwi mnie to, ze Wy tego nie wiecie :p hehehe :) No kurcze, przeciez zoltko to naprawde najbardziej odzywcza rzecz jaka moze byc :) Ma w sobie chyba wszystko :p

reklama
A co do żółtka to ja podaję WeroNice juz długo tzn mniej więcej jak tylko skończyła 6 miesięcy - 16 czerwca.
Podaje co drugi dzień (trzy razy w tygodniu), mieszam z zupka/obiadkiem bezmięsnym - lekarka potwierdziła, że takie stosowanie jest jak najbardziej zdrowe.
WeroNisia jest uczulona na białko mleka krowiego - żółtko jej odpowiada, nic jej nie jest po nim (ani wysypki, ani innych kupek).
A żółtko jest pyszne (białko to ochyda) :-)
Smacznego

Dorotko - tez wole zoltko niz bialko ;D ;D ;D i podaje tak samo jak Ty :)

A Paulince wyskoczyla wysypka - pewnie dlatego, ze zrobilam jej prawdziwa zupke ze swiezych warzyw - nie wiem tylko na co, bo moze byc na swieza marchewke, pietruszke lub seler - bo zoltko sprawdzone :) zrobilam ja z przepisu z ksiazki, ktora chyba Agnesa rozsylala :)

My żółtka jeszcze nie dajemy i prawde mówiąc nie wiem czy powinniśmy, każdy ma inne zdanie na ten temat ::) w każdym bądź razie nam pediatra nic nie mówiła a ja sama tez nie pytałam :p bo jej nie ufam :(

Na badania tez nie dostajemy skierowań, prawde mówiąc Kacperek nie miał robionych badań kontrolnych :(

Agnesa dobrze ze Kubusiowi badania wyszły dobrze :) (ale masło maślane :p)

Zdanka gartulacje drugiego żąbeczka :) no włąśnie ile czasu trwa zanim przebije sie ząbek, bo u Kacperka już wyraźnie widac ze coś tam jest ??? no i jesli ufasz swojemu piediatrze to trzymaj sie jego opinii!!! bo inaczej można zwariwac co lekarz to inna opinia ::)

Moja pediatra też mówiła że mogę dawać ale musze zdobyć takie od kurki domowej bo sklepowego nie dam -0 smirdzą mączka rybną feeeeeeeeee

Dorotko posiew powinnaś pobrać do kubeczka jałowego - woreczek bardzo łatwo załozyć ale nie jest zbyt sterylny dlatego lepszy kubeczek - poprostu stoissz z kubeczkiem przy pisi i czekasz aż zacznie sikać :laugh: :laugh: :laugh:. Najpierw bardzo dobrze ją umyj bo łatwo o bakterie i wtedy posiew do kitu.

Z tym zoltkiem to mi lekarka kazala tak samo jak u Dor, ale jakos nie mam zaciecia z tym zoltkiem...probowalam pare razy, ja mam jakas wizje salmonelli :) Jak Wy to konkretnie robicie?? Musze w koncu byc systematyczna w tym temacie bo sie boje ze za malo tego zelaza bedzie miala Oliwenka.

reklama
Karina lekarka mi powiedziała ze jeszcze mogłabym poczekac z żółtkiem ale skoro Piotruś ma słabe żelazo to jednak dawać raz w tygodniu

Do góry