reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

reklama
Wiola ilu lekarzy tyle opinii mój lekarz tak zaleca i ja się do tego zastosuje ale wiem że niektóre dziewczyny już podają od 7 miesiąca więc sama musisz zadecydować albo najlepiej spytaj swojego lekarza

no tak moj lekarz to uwielbia schemat zywieniowy z gerbera i wogole wszystko z gerbera, czyzby gerber tez ubostwial moja lekarke ???

a ja nie wiem jakie mamy zelazo chyba sie wybiore do przychodni i podpytam o to skierowanie na badzania ::)

Zdanka ale co do mrozenia to bym sie nie zgodzila mrozenie chyba nie pozbawia ani nie wyjalawia warzyw z witamin ;)

Gabi zależy w jakiej temperaturze?? ale już Ci nie powiem w jakiej i co bo nie pamietam ale mi mówił że lepiej nie robić tego na codzień

Odebralam wyniki morfologii i bylismy z nimi od razu u naszej pediatry. Hemoglobine Kuba ma 12,5, wiec ladna, ale mial tez przy okazji badanie m.in. na Ferrytyne (to podobno sa jakies zapasy zelaza w organizmie) i te zapasy sa troche male, bo 7,54 ng/ml. Powiedziala, ze nie ma nic niepokojacego, ale zalecila profilaktyczna dawke Ferrum 2x2ml, oraz 1/2 tab. kwasu foliowego i 5 kropelek cebion multi.

I jak to dobrze, ze mimo braku jakichkolwiek symptomow niedoborow lekarz pomysli o dokladniejszym przebadaniu dziecka. Kolezanka poszla na NFZ i poprosila dla swojej 9 miesiecznej corki o sierowanie na badania krwi to jej lekarz powiedzial ze jak nic sie nie dzieje to nie ma potrzeby badac. I nie dostala.

A my za 6 tyg. bedziemy mieli powtorzone badanie.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Ja tez chodze na NFZ i badania miała Maja robione jak skończyłam karmić a potem kontrola po 3-4 m-cach i już teraz ma 12,6 więc nie musi nic brań. Tak samo z posiewem teraz robilismy kontrolny i dzis albo jutro beda wynmiki. Ja mam super lekarkę na NFZ - dba o wszystko i ufam jej bardzo. Ta pierwsza była gorsza bo olewała bardziej dlatego ja zminiłam ale badania tez zlecała tylko mi zamiast mówić co Mai dawać to reklamę Nastele mi dała - pinda

reklama
Jsorbek - badania posiew z moczu robiłaś?? Jak złapałaś siuśki? :-) Stosowałaś ten specjalny woreczek? Dałaś rade go założyć Majeczce?
My musimy zrobić posiew z moczu, nie mam pojęcia jak wyglada taki woreczek (muszę zakupić w aptece)
Grzechotka doszła?? :-)
Pozdrawiam

Do góry