reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Natalia to przykro mi w takim razie że jeat alergia :( ale ciesze się że mała i wyjdzie z tego i trzymam kciukasy oby jak najszybciej :laugh: :laugh: :laugh:

Pamcia i Beatko
a jaka powinna być hemoglobina bo na tych miarach 100 czy 70 to nie wiem o co chodzi w ogóle -Maja miała 10,3 a po Hemoferze 12,6

reklama
Beatko rzadko gdzie sa lepsi lekarze....pamietaj zeby nie badac na same pasozyty! I zeby dopytac czy badaniema szanse za pierwszym razem pokazac czy cos jest czy nie. Bo pasozyty maja to do siebie zew kale wychodza tylko co jakis czas jak jajka zloza czy cos tam. Nie wiem bo sie nie znam. Bo chyba chodzi o to ze jak sie gnojek juz wykluje to siedzi i w kupce go niema. no tak +/- chyba o to chodzi.

Sorbus 70 i 100 to wartosci zelaza. Hmoglobina w normie to 12 (czyli masz spokoj). Hemoglobina to nosnik zelaza a nie zelazo. Chyba nosnik. Na pewno w kazdym razie nie zelazo.

Beatka jeszcze odnoscnie anemii. Lena jak dostawala zelazo to oprocz tego witamine B6 i kwas foliowy. To bardzo wazne bo wtedy sie lepiej zelazo wchlania. Dajesz to Mikusiowi? Jezeli on nie przyswaja zelaza to musi byc jakas przyczyna. Slaby apetyt moze byc wlasnie od anmii. z kolei anemia od slabego jedzenia i kolko sie nakreca. Moze to nie pasozyt ale dlaczego kretyn ni chc sprawdzic??? Skandal! Przy pasozycie mialby pewnie mimo wszystko sluz w kupce czy jakas wysypke na buzi. Lenka miala caly czas sklonnosc do wysypki a teraz cera jak malowana!!! Niesamowita roznica. Niby tragedii nie bylo ale ciagle cos tam na buzc sie pokazywalo. Teraz dopiero widze jak ladna cera moze wygladac!

Pamciu Czy nawet jak zaczęłaś podawać jakieś inne jedzonko to dalej Lena miała śluz w kupce? U nas śluz był wcześniej, ale odkąd Emilka zjada jabłuszko śluzu brak.

Dziewczyny, czy alergia może się pojawić po dwóch tygodniach podawania jakiegoś składnika? Może wiecie jak długo trzeba czekać, po odstawieniu tego składnika na zniknięcie wysypki? Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc :)

Hej!
Na poczatek pozdrawiam Was serdecznie, calkiem wypadlam juz z rytmu forum. Weny mi brak na pisanie...

Tymczasem mam do Was pytanko, a mianowicie: czy Wasze dzieciaczki jeszcze ulewaja?? Niby to mialo sie skonczyc po 6 mcu a u nas ciagle to jest problem... Rozwazam zamowienie prywatnej wizyty bo cos nieufam tej mojej lekarce, ale najpierw chcialam sie z Wami ugadac ;D Ja czasem nienadazam z przebieraniem Oliwci...

U Waszych dzieciaczkow jakes pasozyty, anemia, o matko...nie wiem dokladnie bo w ogole nie jestem w temacie, moze troche uda mi sie nadrobic...

To powiedzcie mi prosze jak jest z tym ulewaniem!

Setki a nawet tysiace buziakow Wam sle!!! :laugh: O0

Pamcia - tak podawałam Mikolajowi i kwas foliowy i wit. B6 i witamine C, bo zelazo w srodowisku kwasnym jest lepiej wchlaniane. No kurka, nic nie rozumiem, dlaczego zelazo sie polepszylo, a hemoglobina nadal jest niska. To znaczy ja mam na to koncepcje, ale zobaczymy co doktor powie. Dzis na 13,40 jestesmy umowieni w przychodni. Ja mysle tak: otoz sa rozne rodzaje anemii : anemia wynikajaca z niedoboru zelaza oraz anemia wynikajaca z niedoboru witamin z grupy B, gł. wit. B12. Mysle, ze u małego to jest ta druga sprawa...No zobaczymy. A jesli chodzi o cere to Miki ma praktycznie idealna, zadnych wyprysków czy czegos tam. Śluzu w kupce tez nie ma. A w ogole "dzięki" przejsciom z Leną jestes tu naszym ekspertem. Wszyscy wala z pytaniami do Ciebie! ;D

Emma - ja nie do konca sie na tym znam, ale gdzies czytalam, ze wysypka moze zniknac dopiero po upływie 2-3 tygodni od zaprzestania podawania alergenta. Ale czy moze pojawic sie po dwoch tygodniach...mysle, ze nie. Ze jak cos to powinna sie pojawic po okolo trzech dniach podawania danego skladnika.

Magi - Miki na poczatku strasznie ulewal. Ale juz teraz jest ok. Czasem mu sie zdarza, ale to tylko wtedy, gdy po jedzonku sie zapomne i mu naciskam na brzuszek lub zaczynam niedelikatnie ubierac! :laugh: Moze to refluks u Oliwci? Co Twoja pani dr na to? Wydaje mi sie, ze do pol roku ulewanie powinno sie zatrzymac. No, ale nie wiem. Zycze duzo zdrowka dla Twojej corci.

Magi Emilka nie ulewała,więc nie mogę pomóc, ale moim zdaniem idź do innego lekarza.

Beata chyba masz rację, że po 2 tygodniach to niemozliwe, kurcze trochę długo trzeba czekać, żeby to zniknęło :( Teraz jak coś nowego wprowadzam, to nawet nie wiem czy to jet alergia na to czy to jeszcze ta stara :(

Magi moim zdaniem jeszcze troszkę czasu trzeba dać temu ulewaniu, chociaż na pewno warto skonsultować z lekarzem..... ale znając życie to lekarze to zawsze bardzo olewają, i jak tylko z wagą jest dobrze to chyba faktycznie nie ma się czym martwić.
Maks też mi bbbbbbardzo ulewał, ale stopniowo widzę poprawę tyle że czasami coś wyleci jak... siedząc za bardzo sobie brzuch właśnie pogniecie..., jak za bardzo wytrzepie go dziadek,.... albo jak ma za bużo bodźców do okoła , dużo nowych osób...wtedy od razu widać pogorszenie.....

maja jak zaczęła siedzieć to czasem ulewa bo naciska na brzuszek -to myślę że nie ma narazie się czym martwić ale zapytam lekarza przy okazji

Mam pytanko co można podac na twardą kupę Maja robi bobki non stop i czasem zapłacze nawet - napiszcie prosze co oprócz jabłuszka jeszcze można jej dać ????

reklama
Do góry