reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Musi być dorodny jak tatuś i mamusia :D Nie ma innego wyjścia :) Też mi się wydaje, że sporo bo wyczytałam na necie, że w 4 tyg mają mniej więcej 1,5-2mm. Zobaczymy 4 sierpnia. Ależ się niecierpliwie :))

Corozon to kryminał jakiś:szok: mam nadzieję, że już do tego lekarza nie pójdziesz
Mi cytologii w ciąży robić nie chcieli bo to zawsze ingerencja, poza tym w ciąży kobiety bardziej narażone na infekcje a ścieranie naskórka nie pomaga
Koszmar normalnie

Kociatka &&& oszczedzaj sie i bedzie dobrze!!!!
Co do cytologi to mialam robiona a po 10 minutach dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:-D Normalnie w ciazy nie mialam robionej cytologii, no chyba ze mnie pamiec zawodzi.
Kolejny kropek cudny!!!
Nie porownujcie bo to najgorsze co moze byc.
Ja ostatnio jak bylam w ciazy na usg to w 6tc pecherzyk mial 3,5mm Lekarz nie mowil ze malo.Ale jak poszlam w 6,4tc i mial 3,9mm to lekjarz mi powiedzial ze nic z tego nie bedzie, no i mial racje!Nastepnego dnia sie zaczelo:confused2:
Kadza ciaza jest inna: jedne slysza serce w 6,2tc a inne dopiero w 8tc:happy:

Anka masz zupełną rację, też jestem tego zdania. To tak jak z kwiatami... Jedne zakwitną szybciej a inne się ociągają. Tak samo jest z naszymi fasoleczkami i nie pozostaje nam nic innego jak czekać i je dopingować dbaniem o siebie :)

Macie w 100% racje :-) nie wszystkie dzieci rozwijają sie tak samo. Wydaje mi sie, ze ja jak pójdę do lekarza i powie, ze dziecko ma np 3,2 cm a juz w tym tygodniu powinien mieć 4,0 to raczej panikowac nie bede. każdy bobas jest inny i rozwija sie w swoim tempie :-)
Tak jest i musimy sie z tym pogodzić :-)

reklama
Corazon niezłą miałaś przygodę, ehhh lekarz z prawdziwego zdarzenia, ale najważniejsze że ciąża potwierdzona :-) Jeśli chodzi o porównania, to ja też zrobiłam głupotę po ostatnim usg i zaczęłam porównywać z tym co miałam jak byłam w ciąży z Oliwią. I teraz się martwię ale macie rację, każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tempem :-)

Do góry