reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG naszych Fasoleczek:))

śliczniości.. to prawda!
Ja też niemogę się doczekać następnego USG tego po 12 tygodniu właśnie, wtedy już ten dzidziuś jest taki cudny i tak wyraznie go widac.

reklama
Cudne te wasze fasolki dziewczyny :)
Nam zrobiono już 3 USG, pierwsze okazało sie być za wczesne , zupełnie nie było widać pęcherzyka płodowego, ciąża była jedynie biochemiczna.
Lekarz kazał nam przyjść za 4 dni i bingo :tak:
Było już maleństwo ok. 5tc.:-)
Kolejne i ostatnie USG mieliśmy 1 lutego w 7 tc, jest wszystko OK, ale narazie chadzam do doktora co 2 tygodnie, bo w takich odstpęach będzie wydawał mi L4 i robił ewentualne badania.
Myślę, że tymczasem odstąpimy od badania ultrasonografem gdyż 3 USG w I trymestrze to wystarczająca ilość.
Mam 38 lat stąd pewnie specjalne oględziny ciąży, za 3 tygodnie będę miała badania prenatalne, w ramach formalnośći wskazań co do wieku matki, bo na szczęście innych wskazań nie ma.
Jak tylko dorwę TŻ poproszę go o skany naszych zdjątek zbadań.
Jak dla mnie to cud, taka miniaturowa istotka ludzka, mini bobasek rośnie we mnie.
Widziałam bijące serduszko i naczynia w obrazie doplerowskim:happy:

Ja miałam już 4 USG ale to ostatnie to bylo niesamowite przezycie, bo maluszek tak słodko brykał:-D I nie mogę się doczekać kolejnego- 4 marca:-)

mój maluszek ma ponad 4 cm i lekarz mówił że wszystko jest w pożądku a jaki ruchliwy szalał ten nasz bobas aż lekarz się zdziwił

Ostatnia edycja:
Neftis a ile mierzyło twoje dzidzi.. fotka naprawde prześliczna taka wyraźna!
lilula8891 , Beniaminka : cudne kruszynki ...!

Ja także dodam swojego bąbelka badanie było robione 5 dni temu ale 19.02 znów wizyta i badanie genetyczne będzie hm:)

Załączniki

• b.jpg
    b.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 76
lilula8891 teraz tak sobie patrze że jesteśmy na tym samym etapie he he ale super !
masz może gg ?
4 cm od główki do pupci czy z nóżkami?

Ostatnia edycja:
cześć Wrzśeniowe Mamusie... my na drugie USG idziemy już za tydzień ciekawe jak tam nasze dwa groszki się rozwijają ....pozdrawiamy:-)

reklama
Do góry