reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia USG Naszych Fasoleczek i Brzuszkow

Magdaaa26, mam nadzieję, ze jutro wszystkiego się dowiem bo juz sama nie wiem jak to u mnie jest.
Jutro wieczorem mam usg. W szpitalu nikt ze mną nie chciał rozmawiac, stwierdzili ciąże wewnątrzmaciczna i do domu.
Testy owulacyjne wyszły mi w 18 dc więc u mnie na pewno jest przesunięcie. Dzisiaj byłam na usg nerek i przy okazji lekarz zajrzał do macicy i powiedział, że na jego oko to 5 tydzień.

Czy wiecie coś na temat szkodliwośći usg w ciąży? Trochę się niepokoję, w szpitalu miałam co drugi dzień usg ginekologiczne, dzisiaj musiałam zrobić usg nerek i jutro znowu mam ginekologiczne.

Nie nastawiam się, na to, że jutro usłyszę serduszko bo to chyba za wcześnie?

reklama
Inez79 u mnie jeszcze nie było serduszka widać w 7tc dopiero zobaczyłam w 8. A co do usg to nie jest szkodliwe więc się nie martw niepotrzebnie.

Inez u mnie też był problem z testami. robiłam w pierwszym dniu, kiedy powinnam dostać okres, potem 5 dni po i też nic. następnego dnia, albo za 2 zrobiłam z krwi i wyszło.
potem poszłam na usg i właśnie lekarz powiedział, ze rozmiary pęcherzyka wskazują na 5 tydzień, ale wg. miesiączki powinien być 7. ciekawe. zobaczę, co powie mój lekarz w poniedziałek.

Ja na ostatnim usg widziałam 3 różne terminy...w zależności od tego co dr mierzył.
Ale na razie nic nie zmieniam. Zostawiam tak jak wychodzi z OM której i tak nie było.
Ginek też mi tak w karcie ciąży zapisał.
Ale różnica pomiędzy krańcowymi terminamy wynosiła 10dni.

U mnie z tymi terminami jest podobnie,,,aczkolwiek wszystko sie powoli wyrównuje i po następnej wizycie zmienie suwaka...;)

a to nasza dzidzia, która kopała mnie jak tylko mogła, szkoda że tego jeszcze nie czuję ;)
20qc035.jpg

a tutaj zaznaczony jest krzyzykami krwiak, który spowodował odklejenie trofoblastu...Nie jest najmniejszy ale miejmy nadzieję ze się wchłonie ...To miejsce cały czas krwawi, więc nie jest to dobre ani dla mnie ani dla dzidzi , nawet nie wiedziałam że na usg będzie to takie widoczne...
209fzbs.jpg

Mysza czytając to co napisałaś, przypomniałam sobie, ze u mnie na usg pierwszego dziecka też były bardzo skrajne terminy. właśnie w zależności co doktor mierzył. czasami wychodziło że nóżka, czy główka powinna przyjść na ten świat 10 - 13 dni wcześniej bądź później niż cała reszta :-)
ale termin taki, który wyznaczył lekarz z OM był jak najbardziej ok.
teraz, niestety tak nie jest.

Modlisia śliczna dzidzia :-) Leż grzecznie a zobaczysz że krwiaczek się ładnie wchłonie i trofoblast przyklei się z powrotem. Najlepszym lekiem w ciąży jest właśnie leżenie. Wiem coś o tym bo jakbym nie leżała to zamiast w 36 tc to urodziłabym już w 28 tc.

A mojej Mai na usg zawsze nóżki wychodziły starsze niż reszta ciałka i urodziła się całkiem długa jak na ten tydzień ciąży. I teraz też jej tak zostało że ma długie nogi i spodnie kupuję na starsze dziecko a bluzeczki na młodsze :-D

reklama
Do góry