reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjecia naszych grudniowych Maluszkow (USG i nie tylko)

a100 a to nie jest ciałko żółte ? który to tydzień? U mnie jest podobne tylko wygląda jakby piłe miało ;)
Dziewczynki podpisujcie zdjęcia jaki to tydzień, będzie czytelniej.

reklama
a ten balonik to ciałko żółte, to mi gin powiedział przy robieniu zdjęcia. a to po drugiej stronie to nie wiem, na pierwszy rzut oka to nóżki ale jak sie popatrzysz na kształt to te nózki juz nie pasuja. moze to pępowinka, a przynajmniej jej kawałek??

zgodze sie ,ze dobry lekarz juz w 12tc widzi plec dziecka,ale na tym etapie ciazy mozna sie pomylic..
Zgadzam się z madlen, mój lekarz powiedział, że na tym etapie części intymne wyglądają podobnie, nawet łechtaczka może być większa niż prącie i dlatego mało który lekarz wypowiada się odnośnie płci w tak wczesnym terminie.

piekne foteczki dzidziusiow naszych grudniowych :-)

w poprzedniej ciazy juz w niecalym 13 tygodniu ciazy wiedzialam ze bedzie chlopak, nawet mi wtedy gon wydrukowal malego siuraczka, no a teraz bylam na tym samym etapie ciazy u gina (innego) i narazie powiedzial ze ni widac...zobaczymy moze juz na nastepnej wizycie sie dowiem :tak:

No właśnie dlatego większość się nie wypowiada :)
I to się zgadza :-) Ja przykładowo cały czas myślę, że będę miała chłopca, ale na potwierdzenie lub zaprzeczenie muszę jeszcze poczekać. Najważniejsze to żeby maluszek był zdrowy chyba wszystkie się z tym zgodzicie.

Misia ja sie z toba zgadzam,najwazniejsze to zdrowy Maluszek..plec niewazna,nigdy nie mialam cisnienia na konkretna plec,dla mnie i meza zawsze to bylo obojetne,byle zywe,zdrowe dziecko !!!
a teraz czuje,ze bedzie dziewczynka..na poczatku mialam mysl,ze moze chlopak,ale teraz coraz bardziej czuje,ze jednak dziewuszka..ale co Bog da to sie pokocha :tak:

dokładnie tak madlen :-) moi rodzice mają trzy córki i na samym końcu zupełnie nieplanowanie jak mama miała skończone 37 lat trafił się rodzynek, mój brat :-) pamiętam, że miałam 7 lat i najpierw byłam zła, że będzie jeszcze dziecko, że ja już nie będę najmłodsza, ale szybko mi to przeszło, zresztą rodzice nigdy nie dali nam odczuć, że jesteśmy mniej kochane, a dziś nie wyobrażam sobie, żeby mogło nie być mojego małego braciszka(we wrześniu skończy 22 lata, ale dla mnie zawsze będzie mały):-)

reklama
ja nie mam jakiś przeczuć...dookoła słyszę że chłopak i zaczynam to łykać.Dziadek wywiera presje na wnuka bo ma 3 wnuczki ;-) Ale najważniejsze by było zdrowe czy dziewczynka czy chłopczyk jest mi to obojętne.

Do góry