reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zdjęcia naszych ciążowych brzuszków

śliczne te wasze brzuszki. Ja nie widze u siebie jeszcze nic, a w pierwszej ciąży dopiero gdzieś około 16-17 tc coś tam sie uwypukliło. Faktycznego brzucha dostałam w 6 mcu dopiero :p

agata
nie chce cie martwić ale to raczej nie dzidziuś bo on teraz jest ciągle na samym dole, zanim dojdzie do pępka to pól ciąży minie :p ale pocieszę cie- to też nie tylko tłuszcz ale jelita i żołądek się przemieszczają bo macica się powieksza :)

reklama
NabAwe - naprawdę? Nie żartuj, myślałam, że w 11 tyg ciąży moje dziecko waży już ze 2 kilo i widać je w brzuchu:-D To przecież oczywiste, że to nie dziecko się rozpycha, tylko widać inne zmiany, ale tak czy siak jest to na stówę związane z ciążą - chyba nie podejrzewasz, że my myślimy, że to dziecko tak w ciągu tygodnia (i to tak wczesnego) "wyskoczyło":-D Ale oczywiście dzięki za opinię:-)

Ostatnia edycja:
NabAwe - dzięki :-) Uświadomiłas mi dlaczego mam ciągle z brzuchem jakieś rewolucje - tu boli, tu się nadmie - przecież wszystkie wnętrzności sobie teraz wędrują.

Agata
nie miałam na myśli nic złego... nie musisz być zgryźliwa... sama w pierwszej ciąży nie wiedziałam co sie ze mną nieraz dzieje stąd pomyślałam, ze może Cię to ciekawi, ale już widzę, że niepotrzebnie pisałam :|

NabAwe, nie byłam zgryźliwa - przepraszam, jeśli tak to odebrałaś - mam po prostu takie poczucie humoru, to wszystko! Rozbawiło mnie, że pomyślałaś, że ktoś może myśleć, że w 3 miesiącu ciąży to dziecko powoduje wybrzuszenie ;-)

A ja jestem w 11 tygodniu pierwszej ciąży i już nie mogę dopiąć ulubionych jeansow..
Nie wiem czy śmiać się, czy płakać, bo w ciągu tych 11 tygodni schudłam 6 kg, ale przez ostatni tydzień nadrobiłam 1kg efektem czego mnie wybrzuszyło :-) Nie wiem tylko w czym teraz będę chodzić.. W domu to dresiki i zasuwam, ale na miasto wypadałoby mieć coś "wyjściowego"..

Nie orientuję się w ciuchach ciążowych - są takie dla malutkich brzuszków ? Czy tylko takie na porządne piłeczki?

Quincy, ja zamówiłam na allegro fajne leginsy/jeansy , wyglądają ja jeansy biodrówki, ale mają fajny elastyczny materiał, taki co rośnie z tobą i mają ten panel na brzuszek. Później podrzucę linka. Fajne rozwiązanie, bo wygodne toto, a nie za wielkie pieniądze, coś ok. 50 zł z przesyłką, a można nosić i jako spodnie do pracy i na spacer.

reklama
przejrzałam dokładnie ten wątek, gratuluję brzuszków,

dziewczyny ja nie wiem czy ja nie widzę u siebie zmian, czy faktycznie ich nie ma ale ja kompletnie nie czuje ani nie widze roznicy. Ani w lustrze ani w ciuchach... jedynie na wadze;/

takie brzuszki jak wy macie to ja dopiero w 5 mcu pierwszej ciąży miałam :p a to dopiero koniec 2 :D

Do góry