reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia i filmy naszych Maluchów- z komentarzami!:)

U nas też etap obgryzania i zjadania książek... Chyba głodny wiedzy :-p
A tu wczorajsza Tymkowa pozycja do spania :-D:
IMG_0178 (2).jpgIMG_0179 (2).jpgIMG_0180 (2).jpg

reklama
Mieszko czytaniem niezaintersowany był, ale od kiedy czytamy ksiażki na jego poziomie- umie się skupić. W tych zakamarkach są takie teksty np " babo chce tam! DA-DA!" Albo " mama tuli, tata tuli, Babo tuli, Ajsza tuli"- itp. wszyscy się przytulają! A moje ulubiona jak gotują ciasto: mama ubija, binta samruje, tata ugniata lalo wsypuje, Ajsza pilnuje"- i stosowny obrazek. Albo jak tańczą jest tekst " pupa mamy bombeli, bombeli bam, pupa ajszy bembedi bembedi bem, pupa Binty pimperi, pimperi pam":-D są b. rytmiczne!
kupiłam w empiku, można na all i tuZakamarki

Poza tym oglądamy obrazki i lubi tez sam sobie oglądać- stawiam mu koszyk z książkami i 15 minut przegląda sobie sam.
bardzo lubi też tą Moje minki - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
a ja czytać tąPoczytaj mi, mamo. Księga pierwsza - Opracowanie zbiorowe - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

Andariel, kręgle lubi sobie oglądać, ciekawią go te myszki. A gorodniczki- ostatnio uwielbiam małych chłopców w ogrodniczkach- ty chyba też?? Zdjęcie Leosia w ogrodniczkach jest urocze, to na fb!

tak Aestima:tak:, bo jak ubiorę Leosia w portki zwykłe, bluzkę i np. czapkę z daszkiem, to przypomina małego ledwo od ziemi odrośniętego łobuza, no i tak zatęskniłam za wizerunkiem srajportka małego, że powróciłam do ogrodniczek:) bo to takie jeszcze dziecięce jest, urocze; ech, się wzruszyłam!

P1140932.jpgP1140939.jpgP1140906.jpgP1140908.jpgP1140909.jpg Andariel, ja też, z tego samego powodu- zwłąszcza do prababy i pradziadka go tak słodziaśnie ubieram:tak: z tego powodu wracam też czasami do takich bardziej, eee niemowlęcych czapek:zawstydzona/y::-p Jak ta na zdjęciu. A te drugie ogrodniczki to od forever:tak:

Dla nie facebookowych cioć, wrzucam jeszcze prezesa wieczorną kąpiel w sadzie:-D
P1140929.jpgP1140916.jpgP1140917.jpgP1140921.jpgP1140924.jpg

Asinka, ale Tymek śpi:szok: rozczulająco:tak: MIeszko zawsze tak normalnie jakoś, na plecach lub boku.

Madzioolka u nas kiepsko, jak wyciągam książkę to Mati już ją chce ale przewracać, jeść, sam oglądać itp. i wygląda to tak, ze ja biorę inną i czytam a on bawi sie inną a za chwilę bierze moją i ja znów czytam tamtą. A najlepiej jak mu mówię coś/opowiadam sama na pamięć znając:baffled:
kati u nas identycznie:tak: trasiowa Marysia to jakiś fenomen;-) ale powiem Wam, że trochę nie mogę doczekać się tego czytania:zawstydzona/y:
:tak:

hehehe, Tymek wypiął zadek i sobie chrapie:-DLeosiowi się zdarza zasypiać w takiej pozie, ale potem już śpi tak zwyczajnie; za to Ninka do teraz potrafi spać właśnie z wypiętą dupcią;

Aestima - mina Mieszka na 2 zdjęciu w wanience boska:-Dbrakuje tam jeszcze odrobiny luksusu w stylu drinka z palemką:-D

Kiedy to Mieszko tak się kąpał Aestima?? Pogoda piękna :-) A miny rewelacyjne :tak: Śliczny ten Twój chłopak :-) A co do ogrodniczek, to ja też uwielbiam Tymka w takich gatkach. Kupiłam Mu nawet ostatnio takie dżinsowe krótkie spodenki. O takie, są przeboskie:Zdjęcie-0297.jpgZdjęcie-0298.jpg

martadelka haha, a wiesz ze mi sie wydawalo, ze my malo czytamy? Ze za malo ksiazeczek jest w domu i Marysia powinna dluzej skupiac sie na jednej? :-D zmieniam zdanie:-)

reklama
Do góry