Byłam dziś u ginekologa i według miesiączki jest to 8+3 a według wielkości płodu 9+2. Martwi mnie jednak zbyt szybkie bicie serduszka- 189, naczytałam się już o tachykardii... Pytałam ginekologa, powiedział, że trochę za szybko, ale powinno powoli spadać. Czy któraś z Was miała podobnie, mam się czym martwić?
reklama
Celia89
Fanka BB :)
To bardzo młoda ciąża więc wiele może się jeszcze zmienić. Wydaje mi się, że u tak wczesnego płodu bije trochę szybciej a później powinno się mieścić między określonymi ramami. Tachykardia wystąpiła u mnie przy wywoływaniu porodu i to był chwilowy skok bo dziecko się zdenerwowało balonikiem. Tak naprawdę bicie serduszka powinno określić ktg, na sprzęcie ginekologicznym lekarz widzi tylko ułamek tego jak to serce pracuje, a tym momencie dziecko mogło być akurat bardziej aktywne, albo zdenerwowane bo wyczuło Twoje nerwy. Za kilka msc będziesz miała ktg i zobaczysz, że trochę trzeba poleżeć żeby oni mieli co analizować i określać normą, tachykardnią, bradykardia i tak dalej Pierwsza ciąża?
tak, pierwsza i długo wyczekiwana, dlatego też tak wszystkim się przejmuje, może faktycznie dzidzia wyczuła mój stresTo bardzo młoda ciąża więc wiele może się jeszcze zmienić. Wydaje mi się, że u tak wczesnego płodu bije trochę szybciej a później powinno się mieścić między określonymi ramami. Tachykardia wystąpiła u mnie przy wywoływaniu porodu i to był chwilowy skok bo dziecko się zdenerwowało balonikiem. Tak naprawdę bicie serduszka powinno określić ktg, na sprzęcie ginekologicznym lekarz widzi tylko ułamek tego jak to serce pracuje, a tym momencie dziecko mogło być akurat bardziej aktywne, albo zdenerwowane bo wyczuło Twoje nerwy. Za kilka msc będziesz miała ktg i zobaczysz, że trochę trzeba poleżeć żeby oni mieli co analizować i określać normą, tachykardnią, bradykardia i tak dalej Pierwsza ciąża?
Madzia86G
U mnie było 180 w 8t .
Też mówił że będzie powoli spadać. I spada, obecnie 20t i wynik 140.
Też mówił że będzie powoli spadać. I spada, obecnie 20t i wynik 140.
Magda8888
U mnie od 35 tygodnia było napoziomie 190-200ale jakoś takim trafem że akurat u położnej i raz u ginekolog a jak jechałam na odział bo mnie za każdym razem kierowali to było już 140. Gin rozkładała ręce bo w szpitalu dwa razy stwierdzili że nie ma tachykardii i skierowała mnie na echo serca do Poznania w 38 tygodniu.
Badanie wyszło idealnie. Pan doktor stwierdziła że zdrowy jest i mam się nie przejmować bo takie wartości to nie jest straszne że gdyby było z 260 to jest problem. Po porodzie był badany w szpitalu i wsio ok, potem jeszcze tylko konsultacja już u mnie w mieście jak mial 3 miesięcy i wszystko jest ok. Serduszko zdrowe. Tylko jakaś tam fizjologiczna niedomykalność była ale powiedział że to się unormuje i mówił że jam chcemy to możemy sobie przyjść jak będzie miał dwa lata ale nie musimy
Badanie wyszło idealnie. Pan doktor stwierdziła że zdrowy jest i mam się nie przejmować bo takie wartości to nie jest straszne że gdyby było z 260 to jest problem. Po porodzie był badany w szpitalu i wsio ok, potem jeszcze tylko konsultacja już u mnie w mieście jak mial 3 miesięcy i wszystko jest ok. Serduszko zdrowe. Tylko jakaś tam fizjologiczna niedomykalność była ale powiedział że to się unormuje i mówił że jam chcemy to możemy sobie przyjść jak będzie miał dwa lata ale nie musimy
reklama
MtV
Moje dziecko miało trochę mniej (180), z biegiem ciąży spadało. Urodziło się zdrowe, serce bije jak dzwonByłam dziś u ginekologa i według miesiączki jest to 8+3 a według wielkości płodu 9+2. Martwi mnie jednak zbyt szybkie bicie serduszka- 189, naczytałam się już o tachykardii... Pytałam ginekologa, powiedział, że trochę za szybko, ale powinno powoli spadać. Czy któraś z Was miała podobnie, mam się czym martwić?