reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zasypianie. Bez cyca. Bez płaczu. Czy to możliwe?

no ja jestem w trakcie odstawiania córki od cycucha...jak narazie 2 noce za nami bez jedzenia....budzi sie często i popłakuje ale przytulam ja i głaśzcze i zasypia w dzień podaje pierś do drzemki popołudniowej na noc daje butle i śpiewam piosenki....zobacczymy jak to pójdzie.

reklama
i oduczyłam....moja córa już nie pije cyca wcale....pije mleko przytulamy sie i młoda zasypia po maksymalnie 5 min. bez płaczu bez krzyków elegancko. a mi już chyba mleko nie przybiera bo już nic nie czuje.

U nas odstawianie ale stopniowe tzn nie cycamy już w dzień, tylko w nocy (raz lub dwa). Mały już śpi coraz dłużej, więc moze niedługo prześpi całą noc i będzie po cycaniu.
diablica gratki za odstawienie :-)
klaudia_mama syn-ideał...

agulek dzięki- powiem szczerze że to chyba ze mną gorzej było przy tym odstawianiu to mi bardziej szkoda było cycuchowania i trzeba było podjąc męską decyzje o całkowitym odstawieniu ale to mąż zdecydował bo ja bym jeszcze jedno karmienie zostawiła ale co prawda teraz młoda przesypia elegancko prawie cała noc. także powodzenia i dla ciebie

u mnie też narzeczony zainterweniował, bo ja się łamałam cały czas,
ale dzięki niemu mała śpi sama w łóżeczku do rana, ewentualnie z jedną pobudką :)

u mnie zaczeło się tak, że zamist cyca było noszenie na rękach (niestety!),
potem stopniowe odkładanie, a teraz po czytaniu książeczki na dobranoc,
mała sama idzie do łóżeczka, dostaje buziaka, tuli swoje 2 misie (bez nich nie ma obcji że zaśnie :D)
a ja siedzę na naszym łóżku i jej śpiewam ;)

Do góry