reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zasiłek dla samotnej matki ?!

a i w mopsie glupie baby mi powiedzialy, ze nie dostane drugiego becikowego, bo wedlug przepisow, nie jestem samotna mamusia, bylabym nia, gdyby: ojciec, nie zyl albo ojciec nie uznalby dziecka, tzn ojciec nieznany;
pomozcie, bo juz sama glupieje, a wiadomo - kazdy grosz sie przyda

Ja to tylko tak skomentuję:

;-)

reklama
Ravenalka,te drugie becikowe dostałas pewnie z tego względu,że jesteś "uboga",a nie,że samotnie wychowujesz. ;-) Bo takiego przepisu nie ma. ;-) Moja kuzynka dostała w tamtym roku 2 becikowe,mimo,że jest męzatką. :tak:

ja juz glupieje z tym becikowym; pomozcie!! czy mam szanse na to drugie becikowe z mopsu albo skads tam, jezeli tatus uznal dziecko i jest wpisany w akcie urodzenia?? no i wlasnie, czy pit musze przedstawiac??

Też jestem ciekawa jak jest z tym drugim becikowym . Gdzie się składa taki wniosek ? I jak on ma wyglądać?

Też jestem ciekawa jak jest z tym drugim becikowym . Gdzie się składa taki wniosek ? I jak on ma wyglądać?
gdzie???zapytaj sie w urzedzie miasta,tam gdzie sie zalatwia zasilek rodzinny lub w mopsie
czy cos jest problem poszukac tel i zaczwonic lub podejsc na spacerku
mozna tez zapytac np kolezanke co urodzila czy kogos z rodziny jakie o jakie swiadczenia ona sie starala
w google wpisze sie becikowe i miasto i mozna sie dowiedziec zawsze czegos waznego
ja na przyklad przez chwile znalazlam cos takiego,na podstawie czego mozecie sie opierac
Trzy rzeczy które musisz wiedzieć o becikowym

1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka któro przyjdzie na świat. Jedynym warunkiem jest posiadanie aktu urodzenia. Jest to właściwe becikowe, dla wszystkich, wg. projektu LPRu. Niżej przeczytasz jak i gdzie złożyć wniosek.
Rodziny ubogie, te które kwalifikują się do zasiłku rodzinnego, z okazji narodzin dziecka dostają extra dodatek w wysokości 1000 złotych czytaj więcej...
Becikowe samorządowe , zależy od miejscowość w której mieszkasz. Sprawdź czy Twoje władze samorządowe uchwaliły dodatkowe becikowe. czytaj więcej...

Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

to dot WROCLAWIA
Informacje dotyczące przyznawania i wypłacania świadczeń rodzinnych
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
53-611 Wrocław
ul. Strzegomska 6
tel. (071) 359-73-00 do 03

Aa tu link dot. Warszawy Becikowe - centrum informacji wypłaty - Warszawa Warszawie- becikowe Strona poświęcona becikowemu, becikowemu mówimy NIE, adopcja becikowe wypłata becikowego wniosek zasiłek becikowy dokumenty

Ostatnia edycja:
Ravenalka,te drugie becikowe dostałas pewnie z tego względu,że jesteś "uboga",a nie,że samotnie wychowujesz. ;-) Bo takiego przepisu nie ma. ;-) Moja kuzynka dostała w tamtym roku 2 becikowe,mimo,że jest męzatką. :tak:
u mnie kuzynka dostala potrojne becikowe,a tez jest mezatka,te swiadczenia nie sa od stanu zameznego tylko od stanu fiinansowego

Wiem. :tak: O tym właśnie pisałam. :happy2:

U nas trzeciego becikowego nie ma. W małoktórej miejscowości to dają...
Agutka no wlasnie,tylko szkoda,ze jak ja moja urodzila becikowe bylo jedno i dostalam 500,a znajoma urodzila 14 miesiacy pozniej i wziela 3000
zawsze to latwiej kupic cos dla dziecka jak sie ma np 2000 czy 3000 niz 500 zl

Ostatnia edycja:
a wlasnie, jak to jest z tym drugim becikowym?? bo ja prowadzilam firme, i jakby przedstawila pit za zeszly rok, to by to przekroczylo; ale w styczniu tego roku zawiesilam dzialalnosc, wiec nie mam zadnego dochodu - to tez musze przedstawiac pit, czy samo zaswiadczenie o zawieszeniu firmy?? no i dlaczego ma byc dochod tatusia, skoro on ze mna nie mieszka - zreszta wiem,ze i tak mi w tym nie pomoze, tzn nie przyniesie pita swojego do urzedu, bo i tak ostatnio robi mi same zlosliwosci - ehhh....

a i w mopsie glupie baby mi powiedzialy, ze nie dostane drugiego becikowego, bo wedlug przepisow, nie jestem samotna mamusia, bylabym nia, gdyby: ojciec, nie zyl albo ojciec nie uznalby dziecka, tzn ojciec nieznany;
pomozcie, bo juz sama glupieje, a wiadomo - kazdy grosz sie przyda

hej ja sie tez dowiadywalam to nic ze jestes sama oni maja to gdzies zeby dostac kase musialabys go chyba pozbawic praw a jak go wpiszesz jako ojca chociaz to chca jego dochód , TYLKO W POLSCE SAMOTNA MATKA NIE MA NIC

reklama
dziewczyny pozbawiebnei ojca praw tez wam nci nie daje.
bo albo ojciec jest nn i jestescie samotnymi matkami, i dostajecie z urzedu zasilek dla samotnej matki, albo wpisujecie ojca i poznij dosatjecie aliemnty.

Do góry