reklama
no wlaśnie nie pracuje ucze sie i jestem jak narazie na utrzymaniu rodzicow czy procz tego moge liczyc na cos jeszcze?
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
AdiLea,z MOPSu zapomoga przysługuje,jeśli dochód na osobę nie przekracza 351zł. ;-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
AdiLea,u mnie dziś była kobieta z MOPSu,bo ja od ponad 2 lat dostaję od nich zasiłek.
I kryterium jest wszędzie takie same - 351zł na osobę maxymalnie. Już od dawien - dawna.
Ta kwota,którą podałaś (502zł) dotyczy zasiłku rodzinnego,jak i becikowego.
I kryterium jest wszędzie takie same - 351zł na osobę maxymalnie. Już od dawien - dawna.
Becikowego też? ja dostałam becikowe podwójne, chociaż dochód mi przekroczył
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Ravenalka,w takim razie nie wiem,czemu dostałaś 2 becikowe. ;-) Bo z tego,co wiem,to kwota nie może przekraczać 502 bądź 504zł. Na dziecko niepełnosprawne 583zł.
A
agazoja
Gość
a wlasnie, jak to jest z tym drugim becikowym?? bo ja prowadzilam firme, i jakby przedstawila pit za zeszly rok, to by to przekroczylo; ale w styczniu tego roku zawiesilam dzialalnosc, wiec nie mam zadnego dochodu - to tez musze przedstawiac pit, czy samo zaswiadczenie o zawieszeniu firmy?? no i dlaczego ma byc dochod tatusia, skoro on ze mna nie mieszka - zreszta wiem,ze i tak mi w tym nie pomoze, tzn nie przyniesie pita swojego do urzedu, bo i tak ostatnio robi mi same zlosliwosci - ehhh....
a i w mopsie glupie baby mi powiedzialy, ze nie dostane drugiego becikowego, bo wedlug przepisow, nie jestem samotna mamusia, bylabym nia, gdyby: ojciec, nie zyl albo ojciec nie uznalby dziecka, tzn ojciec nieznany;
pomozcie, bo juz sama glupieje, a wiadomo - kazdy grosz sie przyda
a i w mopsie glupie baby mi powiedzialy, ze nie dostane drugiego becikowego, bo wedlug przepisow, nie jestem samotna mamusia, bylabym nia, gdyby: ojciec, nie zyl albo ojciec nie uznalby dziecka, tzn ojciec nieznany;
pomozcie, bo juz sama glupieje, a wiadomo - kazdy grosz sie przyda
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama