reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zasiłek dla samotnej matki ?!

przedewszytkim musisz w mopsie zlozyc podanie o dany zasilek, radzilabym wypytac tam panie w informacji o co jeszcze w danym mopsie mozna sie starac.
a dokument glowny tozaswiadczenai o dochodach, np decyzja z zasilku rodiznnego, wyrok alimentacyjny,a jak amsz sprawe w toku to wystrarczy pokazac ten pozew co sie skladalow sadziez pieczatka.

ja pierwsze zasilki zalatwialam jak sprawe mialamw toku, i wtedy wystarczyl pozew.

reklama
przedewszytkim musisz w mopsie zlozyc podanie o dany zasilek, radzilabym wypytac tam panie w informacji o co jeszcze w danym mopsie mozna sie starac.
a dokument glowny tozaswiadczenai o dochodach, np decyzja z zasilku rodiznnego, wyrok alimentacyjny,a jak amsz sprawe w toku to wystrarczy pokazac ten pozew co sie skladalow sadziez pieczatka.

ja pierwsze zasilki zalatwialam jak sprawe mialamw toku, i wtedy wystarczyl pozew.
no i jak amsz inne dochody to jeszcze je musisz udokumentowac.
a mieszkasz z rodzicami ??

to napewno beda pytac czy prowadzisz gospodarstwo z rodizcami czy nie, i opjca jest takaze ty i dziecko to osobna rodizna wiec prowadzicie osobne gospodarstwo, rodzice czasem moga ci pomoc i to tyle. inaczej wlicza ich dochody

mamuska u nas wzorow nie maja, zaswiadczen z up tez nie trzeba bo sami to sprawdzaja. nie wiem jakw innych, nalepiej isc na miejscu sie dowiedziec.
magdalena jeszcze ajkis czas temu dostawalam okresowy zasilek i czasem zwrot za leki, teraz nie dostaje nic bo pracuje.

reklama
ja też mam konkubenta i córkę z nim i syna z poprzedniego związku ojciec nie znany i gdy składałam o rodznne to mi nie dali bo facetowi przekraczały dochody,macierzyński dostałam z zusu na córkę też prowadziłam działalność ale trzeba regularnie płacić składki potem idziesz do zusu jaj już dziecko jest na świecie to oni z tego co wpłaciłaś jakoś dzielą i przyznają n
mac.nawet się z synem rozzliczyłam i dostałam 250 zł ale mi komornik skubnął z córką rozliczył się konkubent pracuje na kopalni więc miał prawie 2500 ale też mu komornik gwizdnął zamknełam działalnośc,przebywałam w ośrodku interwencji kryzys.złożyłam pozew o alimenty na córkę przyznali mi 1000zł na podstawie ugody powinnam dostać wye
równanie w pażdzierniku za wrzesień gdyż za pozno zaniosłam wyrok do komornika choć dalej mieszkam z tym facetem bo nie mam gdzie iść to prowadzę osobno gospodarstwo i dostaję na syna 170 samotnego 91 rodzinnego 100 zł dodatku na książki jednorazowo mam jużorzeczenie na syna więć powinnam dostać 80 zł więcej do samotnego 150 pielęgnacyjnego coś ok 90 z tytułu kształcenia i rechabilitacji złozyłam wnisek nacórkę i czekam na te wszystkie dezyzję ponadto korzystam z okresówwek,celówek,syn ma dożywianie w szkole teraz złożyłam na opał i odzież,korzystam z zajeć z kapitału ludzkiego od września do listopada łącnie 17 dni i pod koniec listopada ma być za to wypłata 680zł.

chciałam iść na staz 3mc płatny 860 mc ale boję się,żwe mi dochód przekroczy bo już sama niewem co się wlcza do rodzinnego

Do góry