reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zalany test ciążowy?

A kiedy dostałaś okres? Masz tera te plamienia? Może to po prostu końcówka miesiączki.
Okres dostałam po wywołaniu lekiem progesteron besins(mam pcos i bez tego leku nie miałabym w ogóle okresu...)W dniach 8-15 lipca byłam nad polskim morzem. Będąc jeszcze nad morzem brałam progesteron od 8 do 11 lipca (czyli do 10 dnia bo przez 10 dni muszę brać)Okres dostałam w niedzielę, tj. 14 lipca i trwał on do wczoraj czyli do 18 lipca. Był to mój pierwszy bardzo skąpy okres przy którym straciłam ze 3 łyżki stołowej krwi? Coś koło tego. Krew menstruacyjna była brązowo-czerwona i występowały bardzo malutkie skrzepy. Przedwczoraj i wczoraj pokazał mi się dopiero pod wieczór brązowy, trochę rozciągliwy śluz - dlatego pytam czy to jest końcówka okresu, oczyszczanie się z resztek błony śluzowej endometrium? Plamień nie miałam, z raz się zdarzyło po podtarciu w trakcie wizyty w toalecie. Dziś już nie mam nic. Boli mnie czasami brzuch i biodra. Wczoraj, po 22 dniach od zbliżenia (nie było stosunku dopochwowego) zrobiłam test z krwi beta hcg a wynik to <0,10. Czy pobyt nad morzem, zmiana klimatu mogły wpłynąć na intensywność miesiączki?

reklama
Wiesz co, jestem wtedy, kiedy wiem, że osoba, ktora pyta trolluje albo kiedy wiem, ze kims trzeba potrząsnąć :) zdarza mi się wypowiadac normalnie 😂😂😂 ale też w sumie ostatnio trafiam głównie na te pierwsze przypadki, bo nie siedzę ani na staraczkach, ani w ciążowych tematach ani w mamowych, żeby rozmawiać o takich codziennych sprawach ;)

Dla mnie jak ktoś 10x pyta czy beta ponizej 5 na pewno oznacza brak ciązy albo czy test zrobiony 30 dni po stosunku jest wiarygodny czy zrobić jeszcze 45 dni po albo 2 miesiące po, to jest troll. Bo naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić az takiej głupoty, że ludzie odpisują normalnie (i ja tez na początku odpisuję normalnie), ale jak pytanie się powtarza trzeci, czwarty, piąty raz, to już wiem, że mamy trolling.

Tylko żywcem nie wiem, po co 🤷‍♀️ taki poziom nudy jest dla mnie totalną abstrakcją.
Luzik, rozumiemy

Okres dostałam po wywołaniu lekiem progesteron besins(mam pcos i bez tego leku nie miałabym w ogóle okresu...)W dniach 8-15 lipca byłam nad polskim morzem. Będąc jeszcze nad morzem brałam progesteron od 8 do 11 lipca (czyli do 10 dnia bo przez 10 dni muszę brać)Okres dostałam w niedzielę, tj. 14 lipca i trwał on do wczoraj czyli do 18 lipca. Był to mój pierwszy bardzo skąpy okres przy którym straciłam ze 3 łyżki stołowej krwi? Coś koło tego. Krew menstruacyjna była brązowo-czerwona i występowały bardzo malutkie skrzepy. Przedwczoraj i wczoraj pokazał mi się dopiero pod wieczór brązowy, trochę rozciągliwy śluz - dlatego pytam czy to jest końcówka okresu, oczyszczanie się z resztek błony śluzowej endometrium? Plamień nie miałam, z raz się zdarzyło po podtarciu w trakcie wizyty w toalecie. Dziś już nie mam nic. Boli mnie czasami brzuch i biodra. Wczoraj, po 22 dniach od zbliżenia (nie było stosunku dopochwowego) zrobiłam test z krwi beta hcg a wynik to <0,10. Czy pobyt nad morzem, zmiana klimatu mogły wpłynąć na intensywność miesiączki?
Masz pcos a co za tym idzie bardzo często zdarzają się cykle bezowulacyjne. Wtedy miesiączka może być bardzo skąpa zwłaszcza, że jest wywoływana lekiem.

Masz pcos a co za tym idzie bardzo często zdarzają się cykle bezowulacyjne. Wtedy miesiączka może być bardzo skąpa zwłaszcza, że jest wywoływana lekiem.
Rozumiem czyli tak też może być.. Więc nie muszę obawiać się ciąży po 22 dniach od zbliżenia i zrobienia testu beta hcg z krwi? Zmiana klimatu też mogła mieć wpływ na mój obecny cykl. Nigdzie się już na wczasy nie wybieram więc pewnie w sierpniu miesiączka będzie bardziej obfitsza ;)

Rozumiem czyli tak też może być.. Więc nie muszę obawiać się ciąży po 22 dniach od zbliżenia i zrobienia testu beta hcg z krwi? Zmiana klimatu też mogła mieć wpływ na mój obecny cykl. Nigdzie się już na wczasy nie wybieram więc pewnie w sierpniu miesiączka będzie bardziej obfitsza ;)
Sylwia, ile razy jeszcze zapytasz o to samo? Poważnie pytam. Ile razy trzeba Ci napisać, że beta po takim czasie jest wiarygodna?

Nie mówiąc już o tym, że od pettingu nie ma ciąży.

Sylwia, ile razy jeszcze zapytasz o to samo? Poważnie pytam. Ile razy trzeba Ci napisać, że beta po takim czasie jest wiarygodna?

Nie mówiąc już o tym, że od pettingu nie ma ciąży.
Zestresowałam się to wszystko..A od przyjazdu z nad morza do domu bardzo boli mnie głowa i czasami lędźwia :(

Zestresowałam się to wszystko..A od przyjazdu z nad morza do domu bardzo boli mnie głowa i czasami lędźwia :(
No to proponuję wstrzymać sie od aktywnosci seksualnej, skoro tak Cię to stresuje.
Możesz robić betę i codziennie, jezeli to Cie uspokoi, ale nie ma szans na to, żeby pojawił się wynik inny niz ten, ktory już masz.

Uspokój się.

No to proponuję wstrzymać sie od aktywnosci seksualnej, skoro tak Cię to stresuje.
Możesz robić betę i codziennie, jezeli to Cie uspokoi, ale nie ma szans na to, żeby pojawił się wynik inny niz ten, ktory już masz.

Uspokój się.
No to się wstrzymam jednak..Wystarczy mi już ten fakt, że 22 dni od zbliżenia to wystarczający czas na to badanie bety z krwi i że wyszło ujemne skoro po tylu dniach wynik byłby dodatni i wyższy jakby do czegoś doszło. Stosunku nie było, jedynie petting i miałam trochę nasienia na palcach, wytarłam o ubranie i chusteczkę a później jak wróciłam do domu po około 40 minut (może i godzina minęła)umyłam dokładnie ręce i wytarłam w ręcznik, minęło troszkę czasu i poszłam się umyć dotykając pochwy więc niemożliwe żeby plemniki gdzieś mi się ukryły pod paznokciami.. Pytam tyle razy bo przewrażliwiona jestem. Proszę o wyrozumiałość.

No to się wstrzymam jednak..Wystarczy mi już ten fakt, że 22 dni od zbliżenia to wystarczający czas na to badanie bety z krwi i że wyszło ujemne skoro po tylu dniach wynik byłby dodatni i wyższy jakby do czegoś doszło. Stosunku nie było, jedynie petting i miałam trochę nasienia na palcach, wytarłam o ubranie i chusteczkę a później jak wróciłam do domu po około 40 minut (może i godzina minęła)umyłam dokładnie ręce i wytarłam w ręcznik, minęło troszku czasu i poszłam się umyć dotykając pochwy więc niemożliwe żeby plemniki gdzieś mi się ukryły pod paznokciami.. Pytam tyle razy bo przewrażliwiona jestem. Proszę o wyrozumiałość.
Plemniki nie przeżyją 40min w takich warunkach 🤷‍♀️
Ile masz lat?

reklama
Plemniki nie przeżyją 40min w takich warunkach 🤷‍♀️
Ile masz lat?
Mam 20 lat niespełna i zaburzenia lękowe związane z aktywnościami seksualnymi.. Zbliżenia intymne zaczęłam dopiero w zeszłym roku.
Więc zanim wróciłam do domu uprzednio wycierając plemniki o ubranie i chusteczkę - nie ma szans żeby przeżyły?

Do góry