reklama
24magda09
Fanka BB :)
Tak Anika biorę nadal 3x1. 25.03 jeszcze się zarejestrowałam do kliniki więc wtedy zobaczę co gin.powie.kwiatuszeq, ja słyszałam, że niby leki refundowane są do czerwca. najlepiej pewnie lekarza dopytac.
Magda, ja brałam estrofem prawie do konca 10 tygodnia, tak się opakowanie skonczyło i tak kazała lekarka. A Ty nadal bierzesz?
KATE23
Lipcowa Mama:)
Witam,
Jestem z Wami cały czas, tylko nie miałam o czym pisać, ale po dzisiejszej wizycie mogę się pochwalić WRACAM DO GRY i to już w następnym cyklu
KasiaMakaronik śliczny Synek
Hess powodzenia na wizycie, nie przejmuj się to tylko liczby pytalaś o moje histero wyszło dobrze, wynik histo-pat dobry
24magda09 kciuki za wizytę
Kwiatuszeq powodzenia w nowym podejściu, teraz już musi się udać tylko ta kasa wszystko psuje
co do rozstępów to ja jestem tą szcześciarą, która w ciąży nie miała rozstępów, a smarowałam się cały czas zwyklą oliwką Bambino podejrzewam że to był czysty fart, byłam 8 lat młodsza, teraz może być gorzej
Wracając do mojej wizyty to moja kochana pani dr R.B. dzisiaj już nas zakwalifikowała do drugiej próby, wszystkie badania porobione i wyszły dobrze, od 22dc mam brać Estrofem do 29 marca to teoretycznie ma być 4d nowego cyklu ale może wszystko się przesunąć 31 marca wizyta w Gamecie i wtedy będą recepty na zastrzyki i ruszamy - liczę że do połowy kwietnia będzie po robocie a i co mnie ucieszyło, żeby zwiększyć szanse na ciąże podadzą nam dwa zarodki co do leków to wiem, że refundacja nadal jest, nie wiem do kiedy, ale ponoć niektóre ceny się zmieniły na wyższe, wszystko sprawdzę jak odczuje koszty na własnej skórze teraz jestem mega szczęśliwa, że nas przyjeli i w końcu coś się dzieje miłego wieczoru
Jestem z Wami cały czas, tylko nie miałam o czym pisać, ale po dzisiejszej wizycie mogę się pochwalić WRACAM DO GRY i to już w następnym cyklu
KasiaMakaronik śliczny Synek
Hess powodzenia na wizycie, nie przejmuj się to tylko liczby pytalaś o moje histero wyszło dobrze, wynik histo-pat dobry
24magda09 kciuki za wizytę
Kwiatuszeq powodzenia w nowym podejściu, teraz już musi się udać tylko ta kasa wszystko psuje
co do rozstępów to ja jestem tą szcześciarą, która w ciąży nie miała rozstępów, a smarowałam się cały czas zwyklą oliwką Bambino podejrzewam że to był czysty fart, byłam 8 lat młodsza, teraz może być gorzej
Wracając do mojej wizyty to moja kochana pani dr R.B. dzisiaj już nas zakwalifikowała do drugiej próby, wszystkie badania porobione i wyszły dobrze, od 22dc mam brać Estrofem do 29 marca to teoretycznie ma być 4d nowego cyklu ale może wszystko się przesunąć 31 marca wizyta w Gamecie i wtedy będą recepty na zastrzyki i ruszamy - liczę że do połowy kwietnia będzie po robocie a i co mnie ucieszyło, żeby zwiększyć szanse na ciąże podadzą nam dwa zarodki co do leków to wiem, że refundacja nadal jest, nie wiem do kiedy, ale ponoć niektóre ceny się zmieniły na wyższe, wszystko sprawdzę jak odczuje koszty na własnej skórze teraz jestem mega szczęśliwa, że nas przyjeli i w końcu coś się dzieje miłego wieczoru
anika11
Magda, bierz, nie zaszkodzi lekarz niech zadecyduje. Mi przy pierwszym transferze kazali odstawić zaraz po becie i co.... wg jednego z lekarzy było to zbyt gwaltowne..
Kate23, swietne wieści!! Kibicuje i już teraz zaciskam kciuki MZ na swojej stronie publikuje listy leków refundowanych, więc możesz to sprawdzić w Internecie.
Kate23, swietne wieści!! Kibicuje i już teraz zaciskam kciuki MZ na swojej stronie publikuje listy leków refundowanych, więc możesz to sprawdzić w Internecie.
Oko w końcu coś tu rusza))
Magda mi lekarz kazał brać do końca opakowania i odstawić) bo nie plamilam i było wszystko ok... Anika może ty tak długo bralas te leki w związku z krwiakiem???
Kochane ja słyszałam ze do końca trwania rzadowki leki będą ref. Później już nie...:/ więc jak wrócimy po naszego mrozaczka to nawet tych kosztów nie chce znać :/ bo od samego myślenia glowa mnie boli....
Karlte to czyli czekamy u ciebie na @??
Kwiatek to wiadomo kiedy startujecie??
Magda mi lekarz kazał brać do końca opakowania i odstawić) bo nie plamilam i było wszystko ok... Anika może ty tak długo bralas te leki w związku z krwiakiem???
Kochane ja słyszałam ze do końca trwania rzadowki leki będą ref. Później już nie...:/ więc jak wrócimy po naszego mrozaczka to nawet tych kosztów nie chce znać :/ bo od samego myślenia glowa mnie boli....
Karlte to czyli czekamy u ciebie na @??
Kwiatek to wiadomo kiedy startujecie??
bernadettafolwarska
Kochane dziś trzymamy kciuki za 24magda09 i udaną wizytę ;-)
15- 24magda09 wizyta u gina prowadzącego ciążę
MARZEC
16- Hess- wizyta u genetyka w celu omówienia testu pappa
17- Kaiina - wizyta w Lux Med
22- Anika11 - usg genetyczne
25- 24magda09- wizyta w klinice
31- Kate23- wizyta w Gamecie
KWIECIEŃ
2- Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
4- Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
4- Hess - usg w Novum
8- Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
20- Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
27- Hess - usg połówkowe
Ps.przepraszam najmocniej za wczoraj Kate problemy z kompem ;-(
15- 24magda09 wizyta u gina prowadzącego ciążę
MARZEC
16- Hess- wizyta u genetyka w celu omówienia testu pappa
17- Kaiina - wizyta w Lux Med
22- Anika11 - usg genetyczne
25- 24magda09- wizyta w klinice
31- Kate23- wizyta w Gamecie
KWIECIEŃ
2- Madziula_87 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
4- Kaiina - wizyta u gina prowadzącego ciążę
4- Hess - usg w Novum
8- Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę
11- 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
20- Anika11 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
27- Hess - usg połówkowe
Ps.przepraszam najmocniej za wczoraj Kate problemy z kompem ;-(
Ostatnia edycja:
anika11
Kaiina, na krwiaki biorę cały czas, ale to inne leki. Z estrofemem są dwie szkoły odstawiania-albo od razu po becie, albo później stopniowo. Zalezy od lekarza i wyników krwi, o ile takie są robione. W moim przypadku nie były. I za pierwszym razem ja nie plamilam od bety, tydzien poznoej sie to zaczelo i wtedy K rwiaka nie widzieli...
Co.do leków refundowanych, to do crio i tak nie było refundowanych tylko do stymulacji. Po transferze (i przed np estrofem) wszystko z własnej kieszeni i jeśli będzie ryczałt jak na luteine to ok, ale np prolutex czy duphaston są w 100%. U mnie leki po transferze wychodzą około 250tygodniowo, bo ten prolutex taki drogi! Na szczęście już z niego schodze...
Ja się zastanawiam, jakie będą koszty samego transferu po zakończeniu programu.... :/
Magda, &&&& za piękne widoki )
Co.do leków refundowanych, to do crio i tak nie było refundowanych tylko do stymulacji. Po transferze (i przed np estrofem) wszystko z własnej kieszeni i jeśli będzie ryczałt jak na luteine to ok, ale np prolutex czy duphaston są w 100%. U mnie leki po transferze wychodzą około 250tygodniowo, bo ten prolutex taki drogi! Na szczęście już z niego schodze...
Ja się zastanawiam, jakie będą koszty samego transferu po zakończeniu programu.... :/
Magda, &&&& za piękne widoki )
bernadettafolwarska
Anika11 ja 2 razy podchodzilam prywatnie do invitro koszt samego transferu to w mojej klinice 1100 oczywiście plus wizyty i leki 3-4 wizyty u mnie 250 zł plus leki
reklama