reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda witaj. strasznie długo trzeba u Ciebie czekać. My podchodzimy w gamecie kielce a tam praktycznie nie ma kolejki.
jeśli chodzi o depozyt nam też lekarz do zalecił, chociaż właściwie nie wiem po co bo 6 dobrych plemników powinno się znaleźć...

reklama
Gizasku ty weteranka i się boisz ? oj oj oj, no prolaktyna za duża, więc może cos dostaniesz, a FSH masz bardzo ładne :) ja raz miałam 7,66 potem 4,92 i lekarz mówił ze to normalne że ono skacze :) a amh mam 2,3 :)

No właśnie Genna, za wiele już porażek przeżyłam i nie jestem już taka optymistką:-( w pierwszych próbach miałam ogromną wiarę że się uda, a niestety ta wiara z każdą betą poniżej 1 spada:zawstydzona/y: nie wiem czy to będzie ostatnia próba już w ogóle czy może jeszcze kiedyś ivf z zarodkiem adoptowanym. Na razie skupiam się na procedurze i nie myślę co dalej

dziewczyny, a podczas stymulacji estradiol powinien się podwyższyć prawda? Bo ja spojrzałam na swoje wyniki i ja mam tylko 48pg/ml. No ale to było przed stymulacją. No i dostałam wyniki kariotypu, bo robiliśmy, no i mój kariotyp jest prawidłowy. Mam nadzieję, że męża też będzie ok, a teraz nie sprawdzę.

Jednak zdecydujemy się na depozyt bardziej z takiego samego powodu jak ema51.
Może uda się załatwić sprawę po wizycie u genetyka :)
Któraś z Was była na wizycie u genetyka prof. Limona na NFZ?

Magda, ja jestem w Invikcie i mamy 2 depozyty z powodu bardzp slabych i pogarszajacych sie wynikow meza ale przy pierwszym ppodejsciu nie musielismy korzystac bo te 6 sztuk znalezli "na swiezo":)
W moim przypadku pierwsze podejscie sie nie udalo, mamy jeszcze 2 mrozaczki i lada chwila planujemy pierwsze podejscie do crio.
Z invicty jestem naprawde zadowolona, a to ze sie nie udalo...no coz, wierzymy ze nastepnym razem sie nam przydarzy cud

lady_margot życzę żeby podejście crio się powiodło :)
Zrobimy depozyt na wrazie co... lepiej dmuchać na zimne ;)
Zanim my doczekamy się pierwszego podejścia minie sporo czasu...

jestem już po wizycie.
Estradiol 1260
prawy jajnik 8 pęcherzyków po 13-14 mm, lewy 10 pęcherzyków 12-14 m, endo 12 mm

zwiększył mi dawkę gonalu do 150j, i przepisał cetrotide żeby za wcześnie nie pękły

21 kolejna wizyta, estradiol.progesteron i usg

punkcja prawdopodobnie 23.

A ja już po transferze blastusia:) :) dr powiedział, że jest bardzo ładny, najlepszy ze wszystkich wyprodukowanych i, że daje duże szanse na ciążę; ) miło było to usłyszeć! ;) chciałbym aby tak właśnie było! !!! Pozostałe zarodki słabiej się rozwijają, w poniedziałek mam napisać do embriologa i dowiem się, czy mam jakieś mrozaczki?

reklama
Do góry