reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda witaj. strasznie długo trzeba u Ciebie czekać. My podchodzimy w gamecie kielce a tam praktycznie nie ma kolejki.
jeśli chodzi o depozyt nam też lekarz do zalecił, chociaż właściwie nie wiem po co bo 6 dobrych plemników powinno się znaleźć...

reklama
Gizasku ty weteranka i się boisz ? oj oj oj, no prolaktyna za duża, więc może cos dostaniesz, a FSH masz bardzo ładne :) ja raz miałam 7,66 potem 4,92 i lekarz mówił ze to normalne że ono skacze :) a amh mam 2,3 :)

No właśnie Genna, za wiele już porażek przeżyłam i nie jestem już taka optymistką:-( w pierwszych próbach miałam ogromną wiarę że się uda, a niestety ta wiara z każdą betą poniżej 1 spada:zawstydzona/y: nie wiem czy to będzie ostatnia próba już w ogóle czy może jeszcze kiedyś ivf z zarodkiem adoptowanym. Na razie skupiam się na procedurze i nie myślę co dalej

dziewczyny, a podczas stymulacji estradiol powinien się podwyższyć prawda? Bo ja spojrzałam na swoje wyniki i ja mam tylko 48pg/ml. No ale to było przed stymulacją. No i dostałam wyniki kariotypu, bo robiliśmy, no i mój kariotyp jest prawidłowy. Mam nadzieję, że męża też będzie ok, a teraz nie sprawdzę.

Jednak zdecydujemy się na depozyt bardziej z takiego samego powodu jak ema51.
Może uda się załatwić sprawę po wizycie u genetyka :)
Któraś z Was była na wizycie u genetyka prof. Limona na NFZ?

Magda, ja jestem w Invikcie i mamy 2 depozyty z powodu bardzp slabych i pogarszajacych sie wynikow meza ale przy pierwszym ppodejsciu nie musielismy korzystac bo te 6 sztuk znalezli "na swiezo":)
W moim przypadku pierwsze podejscie sie nie udalo, mamy jeszcze 2 mrozaczki i lada chwila planujemy pierwsze podejscie do crio.
Z invicty jestem naprawde zadowolona, a to ze sie nie udalo...no coz, wierzymy ze nastepnym razem sie nam przydarzy cud

lady_margot życzę żeby podejście crio się powiodło :)
Zrobimy depozyt na wrazie co... lepiej dmuchać na zimne ;)
Zanim my doczekamy się pierwszego podejścia minie sporo czasu...

jestem już po wizycie.
Estradiol 1260
prawy jajnik 8 pęcherzyków po 13-14 mm, lewy 10 pęcherzyków 12-14 m, endo 12 mm

zwiększył mi dawkę gonalu do 150j, i przepisał cetrotide żeby za wcześnie nie pękły

21 kolejna wizyta, estradiol.progesteron i usg

punkcja prawdopodobnie 23.

A ja już po transferze blastusia:) :) dr powiedział, że jest bardzo ładny, najlepszy ze wszystkich wyprodukowanych i, że daje duże szanse na ciążę; ) miło było to usłyszeć! ;) chciałbym aby tak właśnie było! !!! Pozostałe zarodki słabiej się rozwijają, w poniedziałek mam napisać do embriologa i dowiem się, czy mam jakieś mrozaczki?

reklama
Do góry