reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hess - będzie dobrze! Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Dopiero w poniedziałek? Jejku, zwariować można. Ale dasz radę! Zajmij się czymś żeby nie myśleć :tak: Ja jeszcze dziś w domku, ale jutro pochodzę trochę po sklepach. Moze jakieś buty wiosenne upatrzę ;)

Madziulka - jeszcze raz gratuluję. Cieszę się bardzo! Tylko spokojnie, myśl pozytywnie i dbaj o siebie.

Olusia, Kasik - Wy już na wylocie ;) Piękna pogoda na rodzenie dzieci ha ha ha

reklama
cześć dziewczyny chwilkę mnie tu nie było a tu tyle się dzieje
Hess ty to kura jesteś tyle jajów zniosłaś :-) :-D:-D:-D mam nadzieję że do poniedziałku szybko czas Tobie zleci i mam nadzieję że maluszki zostaną z Tobą;-)
niebajka fajnie by było w końcu zajść w tą ciążę
Kasik Twoja sugestia mi się bardzo podoba;-):-) tak wizyta 26 troszkę mam stracha ale wiem że mam szanse

Madziula będzie dobrze musi być trzymam kciuki mocno za przyrost :tak:
dziewczyny ja będę miała podane 2 zarodki

Hess dopiero doczytalam p Twoich jajeczkach! Bardzo sie ciesze i oby ta stymylacja byla ta szczesliwa:) zaciskam kciuki i czekam na poniedzialkowe wiesci!!!
Kasik, Olusia bedziecie mialy dzieciatka zodiakalne baranki:) moje marzenie!
Bylam w klinice. Moje jajniki mimo antykow dalej bardzo zapecherzykowane. Dr stwierdzil ze i tak lepiej juz nie bedzie. Zrobili mi i mojemu N. ostatnie wyniki z krwi, wymaz z macicy, wykupilam zastrzyki na pierwszy tydzien. Jutro ostatnia tabletka anty, czekam na @ i 2dc zaczynam samookaleczanie. Dalej nie wierze, ze dotarlam do tego miejsca.. szok.

Olusia coś czuje, że nie dotrwasz do teminu cc:-p takie oczyszczanie organzimu zwykle pojawia się na krótko przed porodem, więc może to już:-)
Hess trzymam kciuki za szczęśliwy poniedziałek;-)
Marcysia to Ty masz wyższe rangą stanowisko od mojego:-p u mnie w DPS opiekunowie to najgorsze stanowisko i najwięcej na nas narzekają:eek: a mamy najgorszą robotę:no: na dodatek u mnie w zakładzie mieszkańcy to sami faceci z upośledzeniami także nieraz mamy niezły hardcore:eek: ogólnie to lubię tę pracę, ale nieraz to rzuciałabym tę robotę w cholerę:confused2:
OlaSzy a idziesz do P.R czy tatusia profesora??? ja byłam u prof po punkcji i zrobił na mnie dość dobre wrażenie:tak: ogólnie to lubię moją panią R.B jak podejdę do drugiego IVF to ją zamęczę, ale chyba wolałbym M.R. wydaje mi się, że jest najskuteczniejszy, tylko do niego się dostać to wyższa szkoła jazdy:cool2:
Niebajka i KasiaMakaronik POWODZENIA:-D:-D:-D

Tak jak czytam to tylko ja jestem na szarym końcu bo u mnie potencjalna wizyta w klinice to dopeiro gdzieś w czerwcu, a ile to jeszcze czasu:-( zmykam, dobranoc:-)

Jutro odpoczywamy ;-).

Kogoś dopisać? Bo mogłam przegapić. Zgłaszajcie wszystkie wizyty :)

Kalendarz

MARZEC

21 - OlaSzy - wizyta przed transferem
21 - Madziulka Rz - IV wysoka beta!!
23 - Madziulka Rz - V wysoka beta !!
26 - KasiaMakaronik - wizyta przed stymulacją
28/31- Olusia7982 - rozpakowuje się
30/31 - niebajka - podglądanie pęcherzyków
30 - marcysiaa83 - I wysoka beta!

KWIECIEŃ

01 - marcysiaa83 - II wysoka beta!

MAJ

Hess - criotransfer

Ostatnia edycja:
Boli mnie podbrzusze. A może nie tyle boli co czuję dyskomfort. Tak dziwnie. Trochę jak przed okresem... Już wczoraj czułam. To chyba niedobrze. Wiem, że każda z nas jest inna i nie ma reguły jak powinnyśmy się czuć, ale... Oczywiście czarne myśli :(

marcysiaa83 - kobieto, wiem, że to silniejsze od nas i doszukujemy się objawów za lub przeciw. Ale wież mi, że to może oznaczać wszystko, że się uda, że się nie uda, albo boli od hormonów. Nie nastawiaj się negatywnie, po prostu czekaj :) Będzie co ma być, na to już nie mamy wpływu.

Dziewczyny, napiszcie mi kiedy macie jakie wizyty, kiedy testujecie - oprócz tego co już jest w kalendarzu, bo jakoś ostatnio czytam bez zrozumienia :(.

Oglądałam zaćmienie słońca......fajne :) Przez maskę spawalniczą, haha.

Marcysia trzymaj sie tam!!! Dokladnie jak Hess napisala, bol moze oznaczac wszystko, dlatego zycze jak najbardziej pozytywnych mysli i aby ten czas zlecial szybciutko!

Hess, ja tez w pracy ogladalam przez okulary do odlewania metalu :p smiesznie w ogole, bo bylo takie wrazenie jakby przez przyciemniane szyby swiecilo. Koniec swiata jakby sie zblizal:p

Hess jaka opcje zaznaczalas w umowie dotyczaca oocytow?

Hess ja wizyte bede miala w okolicach 30/31.03 w zaleznosci od pojawienia sie @.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem wiem, staram się nie nakręcać w żadną stronę. Dzięki za podniesienie na duchu.
Hess mój 14 dzień po transferze będzie 1 kwietnia (o zgrozo w prima aprilis)N więc możesz mnie tak wpisać na betę. Tylko że lekarz kazał też zrobić w 12 dpt i odezwać się do niego więc to będzie 30 marca pierwsze oficjalne testowanie. Oczywiście nie wytrzymam tyle i zrobię jakoś wcześniej. Jak juz będzie mnie nosić to pójdę ;)

Do góry