reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ale dziewczyny naskrobałyście, czytam i czytam, ale tyle się dzieje...
Agusiapela bardzo mi przykro, że tym razem się nie udało, ale trzeba się podnieść i iść dalej, prędzej czy później wygramy tę walkę;)
Malwisia to jest straszne co piszesz, te kliniki całkiem powariowały, najpierw się zgłaszają do konkursu, oferują wszystko a jak przychodzi co do czego to kombinują konkretnie! Ale nie ma co się łamać myślę, że będzie dobrze, a jak nie u nich to trzeba z tamtąd wiać i szukać innej kliniki. Jeszcze ta stópka, musisz być ostrożniejsza kochana, kuruj się bo pamiętaj, że razem startujemy ja w to wierzę:tak:
Lawendowy sen kobito o złotym sercu:-)
Angella zdawaj relacje co u Ciebie
A ja dziś pojechałam do kliniki, dorwałam mojego lekarza i spytałam go czy mogę zrobić ten wymaz, zezwolił i już tuptam nóżkami do poniedziałku, bo wtedy będę wiedziała czy już startuję czy jeszcze COŚ mi wyskoczy. Nie zdziwi mnie jak się okaże, że torbiel się jeszcze nie wchłonęła albo jeszcze coś nowego wyskoczy:wściekła/y:
Pozdrawiam

reklama
Ewis, oczywiście, że histero możesz zrobić na NFZ, ale pewnie terminy odległe.
A tu masz numer- Ministerstwo Zdrowia, Departament Matki i Dziecka - 22 530 03 83

Witajcie koleżanki, potrzebuję Waszej pomocy. Byłam dzisiaj na wizycie kwalifikacyjne w Gynecentum w Katowicach. Czytałam o Blue i Gizas że naciągi na chlamydię ale mnie też naciągali, najgorsze jest że o tym wiedziałam i dałam się wrobić.
Miałam iść zrobić Amh i tsh a pani w rejestracji wystukała że do zapłaty mam 946zł pytam się za co no więc mi mówi - wizyta+ Chl. trochomat+ mycoplasma+ ureaplasma+ wymaz z pochwy+ Amh+ Tsh+ anty - tpo. Ja jej mówię że to chyba nie potrzebne a ona mi gada, że P. Dr zaleca cały komplet badań do kwalifikacji.
Nie mam czarno na białym jak to wygląda:wściekła/y:.

Jestem taka zła, przyniosłam jej moje wypisy + zdjęcie z HSG to twierdzi że ze zdjęcia nic nie widać a z opisu wynika że wszystko ok. To może nie mam drożnych jajowodów i IUI nie wychodziły.
Może mam jakiegoś polipa albo coś i moje inv nie wychodziło i chce mi zrobić histeroskobie + drożność jajowodów.

Ja również jestem po wizycie,zapłaciłam 987 zł za badania swoje i męża tj.chlamydia,cała wirusologia,amh i grupy krwi,dodatkowo mamy zrobić badanie nasienia świeże i fsh więc dodatkowe 300 zł, wydaje mi się że nie jest to naciąganie bo skoro nie ma kwalifikacji to nie ma refundacji :-Dale mi się zrymowało,jasne że fajnie by było za nic nie płacić ale mi dr wytłumaczył to tak że miał przypadek że zakwalifikował pacjentkę zaczął stymulować a w między czasie przyszły wyniki badań które dyskwalifikowały ją do udziau w tym programie,podobno w momencie dostania się do programu można ubiegac się o zwrot tych kosztów ale ile w tym prawdy nie wiem,słyszałam tylko od koleżanki która gdzieś to wyczytała
Ja ogólnie się cieszę że już coraz bliżej jestem rozpoczęcia stymulacji co za tym idzie dzidziusia :tak: i mogę wydać troszkę kasy na początek jeśli ma to przyspieszyć procedurę ..trudno i tak wyjdzie taniej niż poprzednie :tak::-D

Kochane

Ja już jestem w pracy. M mnie przywiózł, wniósł do góry i się zmachał jak bym ważyła przynajmniej ze 100 kilo. A nie ważę więcej jak porządny wór ziemniaków (52 kg).

Kochane ja też przed kwalifikacją robiłam chlamydię swoją i M. i kiłe, resztę wirusologii zrobili nam już za darmo. Do tego badania genetyczne i wizyty i tak z 1500 zł poszło i nie wróciło :)

Moja noga boli jak cholera, nie mogę na nią stąpnąć, spuchła jak bania, pół nocy nie mogłam spać, do tego tak ok 2 w nocy mierzyłam temperaturę i miałam 37,5 no to jest już stan podgorączkowy. Dziś idę do przychodni do mojego ginia po receptę to może mi ktoś tą nogę jeszcze zobaczy. Z rany sączy mi się ropa.

A o zwolnieniu nawet nie pomyślałam, a lekarz nie zaproponował. Ale i tak muszę być w pracy bo w tym tygodniu szefowa na wczasach a ja sama pilnuję interesu. My jesteśmy tylko we dwie więc w takich przypadkach nie ma mnie kto zmienić.

reklama
Histeroskopia kosztuje jedyne 1100zł lub histeroskopia zabiegowa jakby coś usuwali 1400zł, drożność 400zł. Ale po co mi drożność.
To mnie zanim zakwalifikują do programu kosztować to będzie koło 3000zł :szok: normalnie ryczeć mi się chce.
Na jutro jestem umówiona do Dr w Antrum i teraz nie wiem czy rezygnować z wizyty czy iść na konsultację ( u niego robiłam inv) - tak myślę, że pójdę zobaczę co mi powie?

EWIS- Witam cię.Do zakwalifikowania do programu niepotrzebne są ci te wszystkie badania.Ja miałam tylko AMH,CYTOLOGIĘ a mój mąż badanie nasienia.Resztę tych badań są refundowane po zakwalifikowaniu.Ja jestem w PROVICIE w Katowicach i nie robili mi takich chocków kllocków.Tak od BLUE i GIZAS też pobrali pieniądze za badania ale one zostały już zakwalifikowane i otzrymały zwrot.Nie daj się naciągać bo przed kwalifikacją próbują naciągnąć kaski ile mogą

Do góry