reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

Ja też właśnie jak te 1,5 roku się staraliśmy cały czas powtarzałam, że to będą te mebelki ;)
Właśnie wróciłam z Tesco - tam te chusteczki z pampersa są po 25, a w rossmanie po 26 - zawsze top 1 zł do przodu ( w tesco są dostępne sensitive i takie też zakupiłam ;D)
Die koleżanka też mi mówiła, że takie zwykłe drewniane nie za bardzo się nadają, ale później i tak kupię jeszcze jedno - do mojej mamy, bo tam Ktosiątko będzie spędzało tam dużo czasu i kupię właśnie takie bardziej praktyczne ;)

reklama
a ja wstepnie upatrzylam taka karuzelke nad łózeczko narazie jedyna ktora mi sie spodobala karuzel.jpg

ale jak macie jakeis linki do fajnych karuzelek to dajcie bo ja cos nic nie moge wyszukac :(

Załączniki

• karuzel.jpg
    karuzel.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 39
Die trzy razy chodziłam do TK Maxa oglądać te otulacze - bardzo mi się podobają! Ale się nie zdecydowałam, bo wydawało mi się że mają dość kiepskie rzepy - takie odniosłam wrażenie :/

Dziewczyny..a te otulacze do łóżeczek niemowlęcych to bezpieczne są? bo ja słyszałam,że lepiej nie urzywac.. tak samo pościeli (poduszek, kołder). Najbezpieczniejsze są śpiworki..

martocha jak kto woli. Wiadomo, ze na początku maluszka nie przykrywa się kołderka, bo pod nią zginie ;-) Można używać rożka, śpiworka, otulacza lub kocyka z kapturkiem - co jak sie komus sprawdza. Ja na pewno będę miała rożek i kocyk z kapturkiem lub otulacz z kapturkiem. Kołderka na później.

bosmanka- nie wiem jak otulaczki sa u ciebie wtk maxxie- moj ma bardzo fajne rzepy- tez dokladnie sie im przygladalm i sprawdzalam:) w kazdym tk maxxie inny towar rozne firmy itp:p

martoocha- z tego co ja wiem to ponoc sa najbezpieczniejsze- bo poki co kolderka odpada- a taki otulacz niepozwoli sie maluchowi wyziebic oraz sie na niego niezasadzi- nei zakryje buzi i nieutrudni oddechu- imituje tez warunkiz brzucha i ponoc dlatego dzieci sa spokojniejsze i lepiej spia. dzieki z alinki - rzeczy z mamams&papas sa sliczne :)-takiew moim stylu :)

deli
- ta karuzleke ogladlam- bo jest naprawde bardzo fajna- ale kolorystycznie mi nie pasuje:p durna jestem wiem..ale nieporadze mam na tym punkcie lekkiego hopla :(

reklama
Deli, Die fajne karuzele.

martoocha nie słyszałam nic zeby otulacze były niebezpieczne.

Oska wlasnie jak kto woli. U mnie Mata przykrywałam kołderką od samego początku. I jakoś teraz tez bede od początku używać kołderki.
Otulacz i kocyk bardziej do koszyka.

Do góry