reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

ja w sumie do poscieli podchodze bardzien na zasadzie estetycznej- na poczatek na pewno nie bede uzywac poduszeczki, byc moze i kolderki tez nie, ale z czasem napewno a chcialabym miec koplet - co do baldahimow- mysle o czyms bardziej w stylu moskitiery zeby oslaniala lozeczko lekka mgielka chociazby od ewentualnego kurzu
bardzo podoba mi sie kolekcja z firmy ROBA rock star baby:) wiem ze pewnie wiele osob bedzie mowilo ze t niedzieciece- ale mi sie podoba taka wlasnie pociel :)
Roba Kinderbett ROCK STAR BABY, Wei

reklama
ja w sumie do poscieli podchodze bardzien na zasadzie estetycznej- na poczatek na pewno nie bede uzywac poduszeczki, byc moze i kolderki tez nie, ale z czasem napewno a chcialabym miec koplet - co do baldahimow- mysle o czyms bardziej w stylu moskitiery zeby oslaniala lozeczko lekka mgielka chociazby od ewentualnego kurzu
bardzo podoba mi sie kolekcja z firmy ROBA rock star baby:) wiem ze pewnie wiele osob bedzie mowilo ze t niedzieciece- ale mi sie podoba taka wlasnie pociel :)
http://www.web-moebel.de/image/produktstamm/zoom/16319..4-1.jpg do kompletu mam juz przewijak z tej samej serii od szwagierki i tak sie zastanawiam nad malym rockmenem:)

joanna_84 nie wiem czy w tym Twoim jest więcej elementów, ale mi zależy na tym, żeby mieć łóżeczko z kołyską i to między innymi dlatego taki mój wybór :-)
die_perle śliczny ten komplet. Ja myślę, że kolorów światu dziecka będą dodawać zabawki, więc pościel nie musi być kolorowa. Może nawet lepiej taka stonowana. Ja też zamierzam wybrać jeden z tych spokojniejszych kolorów, np. jakiś beżyk. Na wzorze z nisiami, czy innym tego typu też mi specjalnie nie zależy. :-)

Die_perle, pościel bardzo ładna :tak:

Ale baldachim/moskitiera i tym podobne elementy służą właśnie tylko do tego, przed czym chcesz chronić - gromadzą kurz :sorry2:

Przychylam sie do zdania amethyst. To wszystko jest piekne, ale nie zawsze praktyczne. Dla pierworodnego tez kupilam taka fajna wypasiona i wcale nie tania posciel. Moze jeszcze znajde linka to wkleje. I tak zalozylam ja jak maly mial dobre pol roku. Wczesniej uzywalam jedynie przescieradelka, na ktore zakladalam poszwe. Maly spal w spiworku bardzo dlugo, wiec kalderke zaczelismy uzywac jak mial jakies 1,5 roku, a do poduszki przekonal sie stosunkowo niedawno. Baldachim zalozylam raz i mnie wkurzal, zdjelam i jego kariera sie skonczyla. Teraz lezy mi to na poddaszu trzeba bedzie odkurzyc, wyprac i poprasowac. Wiec generalnie jesli ktos chce zaoszczedzic to posciel mozna sobie podarowac i ograniczyc sie do przescieradelka i ew oslonki na materac.

Co do kolorow, to na poczatek malenstwa widza tylko bialy i czarny, wiec najlepsze te kolory plus graficzne formy, ktore stymuluja oczka. Dlatego inne kolory i ich kombinacje sa tak naprawde dla naszych oczu.

Ostatnia edycja:
Ja używałam z Matem od samego początku poduszke, kołdre i ochraniacz na szczebelki. nie chciałam żadnego baldachimy ani nic w tym stylu że względu na kurz. Ochwaniacz tylko po to zeby się nie rozglądał do tyłu, Przynajmniej takie wtedy miałam przekonanie. czesto ochraniacz prałam żęby był świezy.

To teraz ja się zgodzę z Paulinkiem :-)

Na początku maluchy w ogóle ledwo widzą, potem widzą tylko kontrast czarny - biały, potem jeszcze czerwony, mając około pół roku widzą też inne kolory, ale najlepiej jako kontrasty, np. czerwony - ostry żółty - czarny. Dopiero później uczą się naprawdę widzieć i doceniać nasze śliczne beżowo-różowe ubranka czy zabawki ;-)

reklama
Do góry