reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy :)

reklama
ja dla córki kupiłam 2 rożki, jeden grubszy drugi cieńszy - teraz używa szwagierka ale jak nam odda to razem ze swoim (kupiła cieńki bo zapomniała ze ma ten mój.. wiec w sumie bedziemy miec 3 - dobrze idealnie do nas na zime :p

ja dziś kupiłam czapeczka - taka słodka była :))
Product Detail | H&M PL

Wczoraj połaziliśmy z Małżonkiem po sklepach w celu porównania ktosiowych mebli. Ostatecznie wybór padł na klupś miś.jpg choć braliśmy pod uwagę również drewex_hippo_pokoj.jpg Bo jaśniejsze i takie wydały się mi bardziej niemowlęce, ale stanęło na Klupsiu (moim zdaniem na żywo wyglądają lepiej niż n zdjęciu). Mebli w komplecie jest więcej, komoda jest baaardzo pojemna no i cena też sugerowała Klupsia :-D Do mebli dokupimy komplecik z mamo_tato (chyba to ta firma) w zależności, jeśli będzie Dziewczynka to dela dziewczynki.jpg Jeśli będzie mały Mężczyzna dla chłopczyka.jpg Czyli tak bardzo stereotypowo, ale tak sobie wymarzyłam ;) Zakupiliśmy farbę do pokoju (ecrue), bo dodatki będą w kolorach pościeli (jakieś wzory czy ramki itp.) I teraz pytanie do Was: kiedy macie zamiar malować pokoik? Bo niby wydaje się, ze jeszcze 2-3 miesiące, ale chyba dobrze by było jakby troszkę wywietrzał pokój...? Kupiliśmy też biała farbą do malowania drewna (jakaś taka pachnąca, podobno bezpieczna dla dziecka) i jutro zabieramy się za odświeżenie kołyski i łóżeczka, które po kolei staną w naszej sypialni, bo tu już nie mam wątpliwości - trzeba to zrobić szybciej, bo niby farba pachnie, ale jakoś jej nie ufam ;) Oczywiście przed malowaniem trzeba oszlifować czy jakoś tak - więc jutro spędzę bardzo namiętne chwile z papierem ściernym :-) I może jeszcze pokażę pościel tę pierwszą unisexową do kołyski i łóżeczka, które będą stały w sypialni, co by pasowała do tej i do tej płci (kupię ją dzisiaj, żeby mąż miał spokojną głowę i nie musiał niczego szykować jak mnie nie będzie)baranki.jpg
No i przede wszystkim mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że ktosiek będzie jeździł zagmą x6 wózek.jpg Byłam, obmacałam, wysłuchałam co Pan w sklepie miał mi do zaoferowania i jak chwalił inne wózki, ale z tym było jak z kiecka - jak zobaczy się tą jedyną to można na głowie stawać i i tak nic Cię nie przekona do innej ;) Moim zdaniem wózek śliczny, zgrabny, materiał wykonania bardzo dobry. Ewelinkowska jeśli nie zmieniłaś zdania - POLECAM grochy!!! :-D Tylko ja to się tak zastanawiam - czy jeśli Ktosiek będzie Chłopcem czy przystoi mu wozić się w GROCHACH?! :-p

Załączniki

• klupś miś.jpg
    klupś miś.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 47
  • drewex_hippo_pokoj.jpg
    drewex_hippo_pokoj.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 45
  • dela dziewczynki.jpg
    dela dziewczynki.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 39
  • dla chłopczyka.jpg
    dla chłopczyka.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 43
  • baranki.jpg
    baranki.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 42
  • wózek.jpg
    wózek.jpg
    49,2 KB · Wyświetleń: 66
Tosienka - super wyobry- ja się wcześniej przygladalam tym mebelkom tym drugim z tym hipopotamkiem- bardzo mi się podobalja:)

co do malowania- my nie malujemy- bo sypialnia jest siwiezo robiona wiec nic nie "odnawiamy"- a maluch dostanie kąt u nas bo mamy bardzo duzą sypialnie :) mam zamiar tylko zrobić ozdoby scienne- już zakupiłam pierwsze litery imion L i T oraz to co będzie robiło za tło do tych liter - teraz jeszcze musze pomyslec jak to "wyeksponować" myalsam o takich dwóch ramach a'la witryny w białych ramach..ale nie wiem czy znajde odpowiednio duże...zobaczymy....do tego dojdą zdjęcia na sciane nad grochowa bo jestem fanem galerii sciennych i wszytkie wolne scienne przestrzenie zapelnam takimi galeriami- grochowa będzie - ciążowo nowordkowa. u nas kolorystyka trzymajaca się w klimacie sypialni (morski, turkus dużo bieli, odrobina popielu i delikatna mięta-limonka)
łóżeczka na razie nie kupujemy- zakupie jak groch będzie miał ok 6 miesięcy- mamy bollerwagen an kolach- mobilny na cale mieskzanie oraz tzw. baby bay czyli łóżeczko dostawne :)
wozek super- a ja jako wielbiciel GROCHÓW (w jednej zmianie poscielowoe oslonkwoej dla mojego grocha mam wlasnie taki wzor - popiel w biale grochy ) jestem jakanajbardziej z atym żeby ktosiek- lub ktosia w grochach jećdzili :D ja mam grocha - z siusiakiem miedzy nogami i wozek fioletowy :p

tosienka super zakupy! co do malowania to chyba lepiej teraz jak jest cieplej i można spokojnie wietrzyć, nie wiadomo jaja będzie pogoda we wrześniu więc chyba nie ma co zwlekać
ten wózek jest na mojej liście ulubionych i wydaje mi się ze groch czy grocholka może jeździć w grochach jak najbardziej :)

ja mam 2 śpiworki, dokupię rożek na początek i wydaje mi się że to wystarczy do spania,a potem będzie kołderka

No i przede wszystkim mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że ktosiek będzie jeździł zagmą x6 Zobacz załącznik 575506 Byłam, obmacałam, wysłuchałam co Pan w sklepie miał mi do zaoferowania i jak chwalił inne wózki, ale z tym było jak z kiecka - jak zobaczy się tą jedyną to można na głowie stawać i i tak nic Cię nie przekona do innej ;) Moim zdaniem wózek śliczny, zgrabny, materiał wykonania bardzo dobry. Ewelinkowska jeśli nie zmieniłaś zdania - POLECAM grochy!!! :-D Tylko ja to się tak zastanawiam - czy jeśli Ktosiek będzie Chłopcem czy przystoi mu wozić się w GROCHACH?! :-p

Tosienka,
ja napewno zakupie grochowy wozek, bez dwoch zdan:-D
i tez mi sie wyddaje, ze grochy pasuja do niej i niego. gorzej jakby byly to rozowe grochy:-D i urodzil sie chlopiec.

co do malowania to u nas juz po malowaniu. jakis miesiac temu robilismy remont i to juz wystarczy. jeszcze kuchnia nam zostala i wymyslilam sobie wymalować ścianę (tą gdzie jest okno) w pasy.
Kolory będą takie: amerykański orzech
Dekoral FARBA POLINAK KOLOR ORZECH AMERYKAŃSKI AKRYLOWA FARBA EMULSYJNA 2,5L FIRMY • www.askot.krakow.pl

i krem mascarpone...ale tego koloru Wam nie pokarzę, bo jest to taka złamana biel i nic nie widać jak się zdjęcia pojawia:-D. Ten krem mascarpone bedzie w całej kuchni a pod oknem będą paski raz taki kolor a raz ten drugi w pionie oczywiście. Coś takiego:
http://2.bp.blogspot.com/-zeSM-GtL5As/TZBg-hEV7lI/AAAAAAAABM4/kRWNiQBY6l0/s1600/IMG_3440.jpg

Dziś zakupiłąm płyn do kąpieli i do włosków z Hippa i krem na zimę z Nivea. Nie mogę natrafić na Lovelę kolor płyn do prania...co pojadę do Auchan to tylko do białego są :(

Oj tak zdecydowanie GROCHY!!! A w razie czego to powiem Ktosiowi, że przecież ciocie z bb mówiły, że chłopcom też wypada wozić się w grochach ;) Ja np. nie mam żalu do mamy, że woziła mnie w niebieskim wózku ;D
Ja już nie mogę się doczekać jak będziemy wklejać zdjęcia pokoików - tyle jest teraz możliwości, że aż żal że to tylko jedno dziecko ;D

Tosienka super zakupy. Grochy i dla chłopaka i dla dziewczynki pasują. My sypialni(tam gdzie Filip będzie spał) nie odnawiamy bo w lutym robiliśmy remont więc nie ma sensu. W planach mamy odświeżenie salonu i M mówił, że od jutra zaczyna prace bo po 1. teraz jest ciepło i farba szybko wyschnie, a po drugie moje dziecie pierworodne jest na wyjeździe więc nie będzie musiała wdychać tej chemi.
Dząga czapeczka śliczna. ja musze zakupić taką grubszą na jesień, ale pewnie w sklepach jeszcze letnie ubrania.

Ja planuje zkaupić rożek, ale tylko jeden. Jakoś Ala nie lubiła być w różku więc jakoś ja przestałam też go lubić i szybko przestaliśmy ją w nim nosić. Teraz kupie dlatego, żeby Ali łatwiej było brata trzymać na kolanach.

Ja tez zastanawiałam sie nad otulaczem ale mam rozki dla małych więc starczy:)
Dzis moja mama skończyła robić na iglicach kocyki dla swoich wnuczek;) jeszcze polarkiem chce je przeszyc więc będziemy miec kocykow od wyboru do koloru:) jak skończy to zrobię fotkę i wam sie pochwale:)

Dzaga mam te same czapeczki do moich małych ;) słodkie sa:)

Tosienka super wybory:) wszystko mi sie bardzo podoba!! Co do malowania pokoju my malujemy w przyszłym tyg, ale np w pokoju w którym jestem aktualnie było malowane farba antyalergiczna dla dzieci ktora nie smierdziala i spalam w ten sam dzień w pokoju co było malowane a malowane było wieczorem przed moim spaniem:)

Ewelinkowska tak jak mowisz wózek w grochy i dla pani i pana grocha pasuje:)
Co do malowania bardzo fajny pomysł o kolory tez!!

Zabcia ale śliczny ten otulacz:) ja ostatnio w pl tk maxie nie widziałam takowych ale i tak kupować nie bede bo mam rozki;)

Paulinek sliczne zakupy:)

reklama
Dzaga i Nat tez mam ta czapeczke z h&m:tak:

Zapieralam sie ze poscieli nie kupie dopoki bede uzywac spiworka, jedynie ochrone na materacyk i przescieradlo, no i guzik skusilam sie na takie oto cudo. Ale to troche dlatego ze spiworek tez mam z tego kompletu.
asset-1000251750.jpg
plus ochronka na szczebelki
asset-1000251749.jpg
zastanawiam sie jeszcze nad
asset-1000265849.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry