reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy :)

reklama
ja dla córki kupiłam 2 rożki, jeden grubszy drugi cieńszy - teraz używa szwagierka ale jak nam odda to razem ze swoim (kupiła cieńki bo zapomniała ze ma ten mój.. wiec w sumie bedziemy miec 3 - dobrze idealnie do nas na zime :p

ja dziś kupiłam czapeczka - taka słodka była :))
Product Detail | H&M PL

Wczoraj połaziliśmy z Małżonkiem po sklepach w celu porównania ktosiowych mebli. Ostatecznie wybór padł na klupś miś.jpg choć braliśmy pod uwagę również drewex_hippo_pokoj.jpg Bo jaśniejsze i takie wydały się mi bardziej niemowlęce, ale stanęło na Klupsiu (moim zdaniem na żywo wyglądają lepiej niż n zdjęciu). Mebli w komplecie jest więcej, komoda jest baaardzo pojemna no i cena też sugerowała Klupsia :-D Do mebli dokupimy komplecik z mamo_tato (chyba to ta firma) w zależności, jeśli będzie Dziewczynka to dela dziewczynki.jpg Jeśli będzie mały Mężczyzna dla chłopczyka.jpg Czyli tak bardzo stereotypowo, ale tak sobie wymarzyłam ;) Zakupiliśmy farbę do pokoju (ecrue), bo dodatki będą w kolorach pościeli (jakieś wzory czy ramki itp.) I teraz pytanie do Was: kiedy macie zamiar malować pokoik? Bo niby wydaje się, ze jeszcze 2-3 miesiące, ale chyba dobrze by było jakby troszkę wywietrzał pokój...? Kupiliśmy też biała farbą do malowania drewna (jakaś taka pachnąca, podobno bezpieczna dla dziecka) i jutro zabieramy się za odświeżenie kołyski i łóżeczka, które po kolei staną w naszej sypialni, bo tu już nie mam wątpliwości - trzeba to zrobić szybciej, bo niby farba pachnie, ale jakoś jej nie ufam ;) Oczywiście przed malowaniem trzeba oszlifować czy jakoś tak - więc jutro spędzę bardzo namiętne chwile z papierem ściernym :-) I może jeszcze pokażę pościel tę pierwszą unisexową do kołyski i łóżeczka, które będą stały w sypialni, co by pasowała do tej i do tej płci (kupię ją dzisiaj, żeby mąż miał spokojną głowę i nie musiał niczego szykować jak mnie nie będzie)baranki.jpg
No i przede wszystkim mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że ktosiek będzie jeździł zagmą x6 wózek.jpg Byłam, obmacałam, wysłuchałam co Pan w sklepie miał mi do zaoferowania i jak chwalił inne wózki, ale z tym było jak z kiecka - jak zobaczy się tą jedyną to można na głowie stawać i i tak nic Cię nie przekona do innej ;) Moim zdaniem wózek śliczny, zgrabny, materiał wykonania bardzo dobry. Ewelinkowska jeśli nie zmieniłaś zdania - POLECAM grochy!!! :-D Tylko ja to się tak zastanawiam - czy jeśli Ktosiek będzie Chłopcem czy przystoi mu wozić się w GROCHACH?! :-p

Załączniki

• klupś miś.jpg
    klupś miś.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 50
  • drewex_hippo_pokoj.jpg
    drewex_hippo_pokoj.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 48
  • dela dziewczynki.jpg
    dela dziewczynki.jpg
    46,8 KB · Wyświetleń: 40
  • dla chłopczyka.jpg
    dla chłopczyka.jpg
    47,6 KB · Wyświetleń: 45
  • baranki.jpg
    baranki.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 43
  • wózek.jpg
    wózek.jpg
    49,2 KB · Wyświetleń: 69
Tosienka - super wyobry- ja się wcześniej przygladalam tym mebelkom tym drugim z tym hipopotamkiem- bardzo mi się podobalja:)

co do malowania- my nie malujemy- bo sypialnia jest siwiezo robiona wiec nic nie "odnawiamy"- a maluch dostanie kąt u nas bo mamy bardzo duzą sypialnie :) mam zamiar tylko zrobić ozdoby scienne- już zakupiłam pierwsze litery imion L i T oraz to co będzie robiło za tło do tych liter - teraz jeszcze musze pomyslec jak to "wyeksponować" myalsam o takich dwóch ramach a'la witryny w białych ramach..ale nie wiem czy znajde odpowiednio duże...zobaczymy....do tego dojdą zdjęcia na sciane nad grochowa bo jestem fanem galerii sciennych i wszytkie wolne scienne przestrzenie zapelnam takimi galeriami- grochowa będzie - ciążowo nowordkowa. u nas kolorystyka trzymajaca się w klimacie sypialni (morski, turkus dużo bieli, odrobina popielu i delikatna mięta-limonka)
łóżeczka na razie nie kupujemy- zakupie jak groch będzie miał ok 6 miesięcy- mamy bollerwagen an kolach- mobilny na cale mieskzanie oraz tzw. baby bay czyli łóżeczko dostawne :)
wozek super- a ja jako wielbiciel GROCHÓW (w jednej zmianie poscielowoe oslonkwoej dla mojego grocha mam wlasnie taki wzor - popiel w biale grochy ) jestem jakanajbardziej z atym żeby ktosiek- lub ktosia w grochach jećdzili :D ja mam grocha - z siusiakiem miedzy nogami i wozek fioletowy :p

tosienka super zakupy! co do malowania to chyba lepiej teraz jak jest cieplej i można spokojnie wietrzyć, nie wiadomo jaja będzie pogoda we wrześniu więc chyba nie ma co zwlekać
ten wózek jest na mojej liście ulubionych i wydaje mi się ze groch czy grocholka może jeździć w grochach jak najbardziej :)

ja mam 2 śpiworki, dokupię rożek na początek i wydaje mi się że to wystarczy do spania,a potem będzie kołderka

No i przede wszystkim mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że ktosiek będzie jeździł zagmą x6 Zobacz załącznik 575506 Byłam, obmacałam, wysłuchałam co Pan w sklepie miał mi do zaoferowania i jak chwalił inne wózki, ale z tym było jak z kiecka - jak zobaczy się tą jedyną to można na głowie stawać i i tak nic Cię nie przekona do innej ;) Moim zdaniem wózek śliczny, zgrabny, materiał wykonania bardzo dobry. Ewelinkowska jeśli nie zmieniłaś zdania - POLECAM grochy!!! :-D Tylko ja to się tak zastanawiam - czy jeśli Ktosiek będzie Chłopcem czy przystoi mu wozić się w GROCHACH?! :-p

Tosienka,
ja napewno zakupie grochowy wozek, bez dwoch zdan:-D
i tez mi sie wyddaje, ze grochy pasuja do niej i niego. gorzej jakby byly to rozowe grochy:-D i urodzil sie chlopiec.

co do malowania to u nas juz po malowaniu. jakis miesiac temu robilismy remont i to juz wystarczy. jeszcze kuchnia nam zostala i wymyslilam sobie wymalować ścianę (tą gdzie jest okno) w pasy.
Kolory będą takie: amerykański orzech
Dekoral FARBA POLINAK KOLOR ORZECH AMERYKAŃSKI AKRYLOWA FARBA EMULSYJNA 2,5L FIRMY • www.askot.krakow.pl

i krem mascarpone...ale tego koloru Wam nie pokarzę, bo jest to taka złamana biel i nic nie widać jak się zdjęcia pojawia:-D. Ten krem mascarpone bedzie w całej kuchni a pod oknem będą paski raz taki kolor a raz ten drugi w pionie oczywiście. Coś takiego:
http://2.bp.blogspot.com/-zeSM-GtL5As/TZBg-hEV7lI/AAAAAAAABM4/kRWNiQBY6l0/s1600/IMG_3440.jpg

Dziś zakupiłąm płyn do kąpieli i do włosków z Hippa i krem na zimę z Nivea. Nie mogę natrafić na Lovelę kolor płyn do prania...co pojadę do Auchan to tylko do białego są :(

Oj tak zdecydowanie GROCHY!!! A w razie czego to powiem Ktosiowi, że przecież ciocie z bb mówiły, że chłopcom też wypada wozić się w grochach ;) Ja np. nie mam żalu do mamy, że woziła mnie w niebieskim wózku ;D
Ja już nie mogę się doczekać jak będziemy wklejać zdjęcia pokoików - tyle jest teraz możliwości, że aż żal że to tylko jedno dziecko ;D

Tosienka super zakupy. Grochy i dla chłopaka i dla dziewczynki pasują. My sypialni(tam gdzie Filip będzie spał) nie odnawiamy bo w lutym robiliśmy remont więc nie ma sensu. W planach mamy odświeżenie salonu i M mówił, że od jutra zaczyna prace bo po 1. teraz jest ciepło i farba szybko wyschnie, a po drugie moje dziecie pierworodne jest na wyjeździe więc nie będzie musiała wdychać tej chemi.
Dząga czapeczka śliczna. ja musze zakupić taką grubszą na jesień, ale pewnie w sklepach jeszcze letnie ubrania.

Ja planuje zkaupić rożek, ale tylko jeden. Jakoś Ala nie lubiła być w różku więc jakoś ja przestałam też go lubić i szybko przestaliśmy ją w nim nosić. Teraz kupie dlatego, żeby Ali łatwiej było brata trzymać na kolanach.

Ja tez zastanawiałam sie nad otulaczem ale mam rozki dla małych więc starczy:)
Dzis moja mama skończyła robić na iglicach kocyki dla swoich wnuczek;) jeszcze polarkiem chce je przeszyc więc będziemy miec kocykow od wyboru do koloru:) jak skończy to zrobię fotkę i wam sie pochwale:)

Dzaga mam te same czapeczki do moich małych ;) słodkie sa:)

Tosienka super wybory:) wszystko mi sie bardzo podoba!! Co do malowania pokoju my malujemy w przyszłym tyg, ale np w pokoju w którym jestem aktualnie było malowane farba antyalergiczna dla dzieci ktora nie smierdziala i spalam w ten sam dzień w pokoju co było malowane a malowane było wieczorem przed moim spaniem:)

Ewelinkowska tak jak mowisz wózek w grochy i dla pani i pana grocha pasuje:)
Co do malowania bardzo fajny pomysł o kolory tez!!

Zabcia ale śliczny ten otulacz:) ja ostatnio w pl tk maxie nie widziałam takowych ale i tak kupować nie bede bo mam rozki;)

Paulinek sliczne zakupy:)

reklama
Dzaga i Nat tez mam ta czapeczke z h&m:tak:

Zapieralam sie ze poscieli nie kupie dopoki bede uzywac spiworka, jedynie ochrone na materacyk i przescieradlo, no i guzik skusilam sie na takie oto cudo. Ale to troche dlatego ze spiworek tez mam z tego kompletu.
asset-1000251750.jpg
plus ochronka na szczebelki
asset-1000251749.jpg
zastanawiam sie jeszcze nad
asset-1000265849.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry